Το Άμστερνταμ της καραντίνας

Άδεια η πόλη… Πού πήγαν όλοι;

Με αφορμή το άρθρο ” 24 ώρες στη Θεσσαλονίκη της καραντίνας” που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο www.lifo.gr , σκεφτήκαμε να κάνουμε ένα παρόμοιο άρθρο δίνοντας τον ”παλμό” του Άμστερνταμ. Αισθητά μειωμένη η κίνηση στην πόλη του Άμστερνταμ το “πρώτο Σάββατο της καραντίνας”. Ελάχιστοι τουρίστες και μονάχα οι Αμστερντάμερς να περπατούν στους άδειους δρόμους της πόλης. Ελάχιστα ποδήλατα και ελάχιστος κόσμος να περπατάει.

Για πάμε να δούμε τι έγινε σήμερα στους πολυσύχναστους και πάντα γεμάτους δρόμους του Άμστερνταμ

Η κεντρική πλατεία του Άμστερνταμ, η Dam Square, πιο άδεια από ποτέ.


Δεν έχουμε ξανά δει ποτέ πιο άδειο το διάσημο flower market.

Στη Damstraat , Σαββάτο με γαλάζιο ουρανό, επικρατεί το αδιαχώρητο. Σήμερα ελάχιστος κόσμος στους δρόμους του Άμστερνταμ.

Το πολύ γνωστό μονοπατάκι που οδηγεί στα κόκκινα φανάρια είναι πάντα γεμάτο. Σήμερα δεν υπάρχει ψυχή.

Άδεια η Red Light District.

To μάρκετ της Jordaan ήταν σήμερα αισθητά αραιωμένο, αλλά και πάλι με πάρα πολύ κόσμο για την περίσταση.

Ο εμπορικός δρόμος του Άμστερνταμ, βρέχει ή χιονίζει, είναι πάντα γεμάτος. Στη συγκεκριμένη περίσταση, ακόμα και με ήλιο, ήταν άδειος.

Μόνο το άγαλμα του Ρέμπραντ στην πλατεία και μερικοί Αμστερντάμερς.

Κρανίου τόπος και η Leidseplein.

H Leidsestraat είχε αρκετό κόσμο για την περίσταση. Σε καμία περίπτωση δεν είχε τον ίδιο κόσμο που έχει άλλα Σάββατα με γαλάζιο ουρανό.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι ότι παρ’ ότι το Άμστερνταμ είναι μία πολύ νεανική πόλη, σήμερα είδαμε κυρίως ανθρώπους των μεγαλύτερων ηλικιών να ”σουλατσάρουν” ανέμελοι. Αισθητά πιο άδειο σε κάθε περίπτωση το Άμστερνταμ που, 12 μήνες το χρόνο, σφύζει από κόσμο και τουρισμό.

Αν δεν ήταν η περίσταση τόσο δύσκολη και ιδιαίτερη, θα μπορούσαμε να πούμε ότι το Άμστερνταμ είναι στα καλύτερά του. Είναι όμως, όντως, χωρίς τη δυναμική του που είναι και ο τουρισμός; Τα σχόλια δικά σας…

Eγγραφή στο Newsletter του #SuperGreeks

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks