Το υπουργικό συμβούλιο της Ολλανδίας μελετάει και 3ο οικονομικό πακέτο για τους πληγέντες από τον κορονοιό

ρουτε-πρωθυπουργός-ολλανδία

Οι υπουργοί της Ολλανδίας εργάζονται σε ένα τρίτο οικονομικό πακέτο υποστήριξης για τις εταιρείες που επλήγησαν από την κρίση του κορονοιού, αλλά οι όροι για να ληφθούν τα επιδόματα είναι πιθανό να είναι πιο αυστηροί αυτή τη φορά, ανέφεραν την Τετάρτη οι ηλεκτρονικές εφημερίδες του AD και της Telegraaf.

Κάποιες από τις αλλαγές που συζητάνε οι υπουργοί της Ολλανδίας είναι να μειωθεί το επίδομα του NOW από 90% που ήταν για τους εργαζόμενους σε 60% – 80%.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα έγγραφα, το τρίτο πακέτο υποστήριξης αναμένεται να διαρκέσει περισσότερο από τα δύο προηγούμενα, τα οποία έτρεξαν για τρεις και τέσσερις μήνες αντίστοιχα.Οι υπουργοί, τα συνδικάτα και οι εργοδότες υποστηρίζουν μια ρύθμιση που θα διαρκέσει έως το επόμενο καλοκαίρι, ανέφερε η Telegraaf. Θα υπάρξουν όμως αυστηρότεροι όροι για τα επιδόματα.

Μια άλλη κυβερνητική πηγή που δημοσίευσαν τα Ολλανδικά μέσα λέει ότι «Η μισθολογική υποστήριξη που παρέχεται από το NOW δεν θα είναι για όλους, αλλά μόνο για τομείς που πλήττονται πραγματικά. Η έμφαση του υπουργικού συμβουλίου θα μετατοπιστεί από την προστασία των θέσεων εργασίας στην προστασία των εταιρειών.

Την Τετάρτη θα συναντηθούν ο υπουργός οικονομικών της Ολλανδίας και ο υπουργός κοινωνικών υποθέσεων με τα συνδικάτα και εργοδότες για να συζητήσουν για το 3ο πρόγραμμα υποστήριξης.

Όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτή τη συνομιλία που θα πραγματοποιηθεί γνωρίζουν καλά ότι η μείωση των χρημάτων για τα επιδόματα από την κυβέρνηση θα οδηγήσει σε απολύσεις. Ταυτόχρονα, εξακολουθούν να δουλεύουν όλοι σε ιδέες για να διασφαλίσουν ότι οι άνθρωποι που θα απολυθούν θα βοηθηθούν να βρουν μια νέα δουλειά γρήγορα, ανέφερε άλλη πηγή στο Telegraaf.

Τα δύο πρώτα κυβερνητικά πακέτα κόστισαν στο ταμείο της Ολλανδίας 20 δισ. Ευρώ και 13 δισ. Ευρώ αντίστοιχα.

Πηγή: AD, Dutch News, Telegraaf

Ψάχνεις για επίσημο μεταφραστή στην Ολλανδία;

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks