Ολλανδία: Αναλυτικά όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα νέα μέτρα

κορωνοϊός

Η κυβέρνηση παραδέχεται ότι είναι ένας ριψοκίνδυνος σχεδιασμός, όμως παρ’ όλα αυτά, ορισμένα από τα μέτρα κατά του κορωνοϊού “χαλάρωσαν” χθες μετά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Rutte, στη συνέντευξη Τύπου. Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε, σχετικά με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα συνεχιστεί από τις 21:00 μέχρι τις 4:30, έως το πρωί της 15ης Μαρτίου, που ξεκινούν οι εκλογές. Η απόφαση για το, κατά πόσον θα πρέπει να παραταθεί περαιτέρω θα ληφθεί στις 8 Μαρτίου.

Εκπαίδευση

Τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα κολλέγια επαγγελματικής κατάρτισης MBO θα ανοίξουν ξανά τις πόρτες τους την 1η Μαρτίου. Όλοι οι μαθητές θα πρέπει όλοι να παρακολουθούν τα μαθήματα με φυσική παρουσία, τουλάχιστον μια ημέρα την εβδομάδα. Σαφώς, τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας. Τα σχολικά κλαμπ (BSOs) παραμένουν κλειστά, επειδή επιτρέπου τη συνύπαρξη παιδιών από διαφορετικά σχολεία.

Καταστήματα

Τα καταστήματα λιανικής, τα οποία έχουν κλείσει από τα μέσα Δεκεμβρίου, θα ανοίξουν ξανά από τις 3 Μαρτίου, για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες, κατόπιν συνεννόησης. Το ραντεβού πρέπει να έχει γίνει τουλάχιστον τέσσερις ώρες πριν από την επίσκεψη, ενώ δεν επιτρέπονται περισσότεροι από δύο πελάτες ανά όροφο. Κάθε ραντεβού πρέπει να έχει διάρκεια τουλάχιστον 10 λεπτών. Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, Mark Rutte, αυτή η πρακτική θα επιτρέψει στους ανθρώπους να δοκιμάσουν το σακάκι που θέλουν να αγοράσουν ή να δουν από κοντά έπιπλα σπιτιού.

Άλλα επαγγέλματα

Κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, φυσιοθεραπευτές και στούντιο μασάζ μπορούν να ανοίξουν εκ νέου, μόνο κατόπιν ραντεβού και με την προϋπόθεση, ότι και οι δύο (υπάλληλος-πελάτης) φοράνε μάσκες. Ο κάθε πελάτης θα πρέπει να είναι σε θέση να απαντήσει, αν είναι θετικός ή όχι στον κορωνοϊό.

Οι εργαζόμενοι στον ερωτικό τομέα δεν μπορούν να εργαστούν ακόμη, επειδή στο επάγγελμά τους απαιτείται «πολύ στενή επαφή» με τον πελάτη, δήλωσε ο Πρωθυπουργός. Οι δάσκαλοι οδήγησης μπορούν, επίσης, να παραδίδουν μαθήματα ξανά και τα μαθήματα πορείας θα συνεχιστούν.

Άθληση

Οι νέοι έως την ηλικία των 26 ετών θα μπορούν και πάλι να συμμετέχουν στην προπόνηση σε εξωτερικούς χώρους, αλλά όχι σε ανταγωνιστικούς αγώνες με άλλες ομάδες. Αντιθέτως, εσωτερικά αθλητικά κέντρα και γυμναστήρια παραμένουν κλειστά. Επιπλέον, άτομα άνω των 26 ετών μπορούν να λάβουν μέρος σε αθλήματα που περιλαμβάνουν μέχρι ένα ακόμη άτομο.

Επισκέψεις στο σπίτι

Όχι περισσότεροι από ένας επισκέπτης ανά 24 ώρες, ως γνωστόν.

Ταξίδια

Καμία αλλαγή στους κανονισμούς που ανακοινώθηκαν στις 22 Ιανουαρίου σε σχέση με τα ταξίδια, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής όλων των πτήσεων από τη Βρετανία, τη Νότια Αφρική και όλη τη Νότια Αμερική έως τις 4 Μαρτίου, τουλάχιστον. Όλοι όσοι ταξιδεύουν στην Ολλανδία με πλοίο ή αεροπλάνο από μια περιοχή υψηλού κινδύνου, πρέπει να έχουν το αρνητικό αποτέλεσμα ενός rapid test που θα πραγματοποιηθεί -το πολύ- τέσσερις ώρες πριν από το ταξίδι τους, εκτός από το test PCR. Επίσης, πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για 10 ημέρες μετά την άφιξή τους, αλλά θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τεστ μετά από πέντε μέρες. Η κυβέρνηση συνεχίζει να τάσσεται κατά των ταξιδιών στο εξωτερικό μέχρι και τον Μάρτιο, εκτός φυσικά εάν συντρέχει πολύ σοβαρός λόγος, όπως εργασιακά ή οικογενειακά ζητήματα.

Γενικό lockdown μέχρι τις εκλογές

Οι υπόλοιποι κανόνες του lockdown έχουν παραταθεί μέχρι τις 15 Μαρτίου. Το υπουργικό συμβούλιο θα αποφασίσει, τι μέλλει γενέσθαι στις 8 Μαρτίου.

Εύα Καρολίδου

Σχετικά:

Αναλυτικά ό,τι ειπώθηκε στη συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού της Ολλανδίας

LIVEBLOG η συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού της Ολλανδίας για την επικείμενη χαλάρωση των μέτρων και όλο το παρασκήνιο

Η εβδομαδιαία ενημέρωση για τον κορωνοϊό από την Ολλανδία (17 Φεβρουαρίου – 23 Φεβρουαρίου)

[Breaking-Ολλανδία] Περισσότερες λεπτομέρειες για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks