Γυναίκα από την Ολλανδία άφησε 5 εκατομμύρια ευρώ κληρονομιά στην Μπριζ του Βελγίου από αγάπη για την πόλη

μπριζ-κληρονομιά

Μια ανώνυμη γυναίκα από την Ολλανδία άφησε 5 εκατομμύρια ευρώ στην πόλη της Μπριζ από αγάπη για την πόλη.

Η γυναίκα ζούσε στη Μπριζ για οκτώ χρόνια μέχρι που πέθανε πρόσφατα, αναφέρει το VRT.

Επικαλούμενη έναν ιδιαίτερο δεσμό με τη βελγική πόλη που αποκάλεσε σπίτι της, το δώρο του ανώνυμου δωρητή έγινε δεκτό από το δημοτικό συμβούλιο.

«Ως πόλη, μερικές φορές λαμβάνουμε δωρεές μετά θάνατον, αλλά συνήθως πρόκειται για μικρότερα ποσά ή ορισμένα αγαθά», δήλωσε ο δήμαρχος Dirk De Fauw. «Για παράδειγμα, πρόσφατα λάβαμε έναν πίνακα με μια εικόνα της Μπριζ. Αλλά δεν έχω βιώσει ποτέ μια δωρεά αυτού του μεγέθους».

Το μεγάλο ποσό ήταν ιδιαίτερα ευπρόσδεκτο μετά την πανδημία, η οποία έχει αφήσει πολλούς δήμους και πόλεις σε δύσκολη οικονομική στενότητα.

«Το κόστος ενέργειας για τα κτίρια της πόλης, τα μουσεία, τις πολιτιστικές και αθλητικές αίθουσες μας εκτοξεύεται», εξήγησε ο De Fauw.

«Στη διαθήκη, δεν αναφέρεται σε τι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη δωρεά. Θα δούμε σε τι θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα, αλλά θα αξιοποιηθούν σωστά».

Ενώ το συμβούλιο μπορεί να ήθελε να ευχαριστήσει τη γυναίκα για τη δωρεά της δίνοντας το όνομά της σε δρόμο ή πλατεία, ο δωρητής δήλωσε ρητά ότι ήθελε να παραμείνει ανώνυμη.

«Η Ολλανδή πρέπει να αγαπούσε πολύ τη Μπριζ πραγματικά», είπε ο σύμβουλος οικονομικών Mercedes Van Volcem. «Είναι μια ώθηση. Είναι υπέροχο όταν οι άνθρωποι αγαπούν την πόλη μας».

ΑΓΑΠΑΜΕ αυτή την πόλη και εμείς και ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι ο δήμος θα αξιοποιήσει όπως πρέπει τα χρήματα…

Αυτή η γυναίκα λάτρεψε την πόλη και ανώνυμα άφησε τόσα χρήματα- σίγουρα και η πόλη θα την είχε αγκαλιάσει προηγουμένως.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks