Ολλανδία: Αναμένονται αυστηρότερα μέτρα, αλλά δεν είναι σαφές ακόμη πως θα κινηθεί την περίοδο των Χριστουγέννων

Ολλανδία-Μέτρα-Κορονοϊός

Κλείσιμο καταστημάτων που δεν πωλούν “είδη πρώτης ανάγκης” στην Ολλανδία; Κλείνουν ξανά μουσεία και ζωολογικοί κήποι; Θα έχουμε κάτι ακόμη με την εκπαίδευση; Το υπουργικό συμβούλιο πρέπει να λάβει δύσκολες αποφάσεις σχετικά με νέα μέτρα κατά του κορονοϊού σε ένα έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα.

Όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν νέα μέτρα, αλλά λίγα είναι γνωστά αναφορικά με το τι θα γίνει πραγματικά. Δεν είναι ακόμη σαφές πώς θα μπει η χώρα στις ημέρες των Χριστουγέννων, αλλά είναι βέβαιο ότι ο πρωθυπουργός Rutte, θα δώσει μιλήσει αμέσως μετά τις συσκέψεις.

“Είναι βέβαιο ότι θα παρθούν νέα μέτρα, αλλά οι λεπτομέρειες εξακολουθούν να συζητούνται. Υπάρχει ακόμη μια μάχη που πρέπει να διεξαχθεί”, λέει ο δημοσιογράφος Xander van der Wulp στο NOS . «Είναι πολιτικά περίπλοκο ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν».

Η σημερινή συνάντηση στο υπουργείο Γενικών Υποθέσεων θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο η Ολλανδία θα γιορτάσει τα Χριστούγεννα. Ο επείγων χαρακτήρας οφείλεται εν μέρει στα αυξανόμενα στοιχεία νέων κρουσμάτων: χθες ο αριθμός των νεοδιαγνωσμένων λοιμώξεων παρέμεινε κάτω από 10.000. Επιπλέον, η Γερμανία ανακοίνωσε χθες ένα αυστηρό lockdown, ένα μοντέλο που φαίνεται να θέλει να ακολουθήσει το υπουργικό συμβούλιο.

Που βρίσκουμε μελομακάρονα και κουραμπιέδες σε Ολλανδία και Βέλγιο ? ? ?

Συσκέψεις επί συσκέψεων

Η επιτροπή κρίσης συναντιέται με συμβούλους στον τομέα της υγείας και της ασφάλειας από τις 09:00. Αυτή η συνάντηση θα μετατραπεί σε έκτακτο συμβούλιο υπουργών, το οποίο θα ξεκινήσει περίπου το μεσημέρι. Στη συνέχεια οι δήμαρχοι θα ενημερωθούν από το Συμβούλιο Ασφαλείας στις 4 μ.μ. Ο πρωθυπουργός Rutte θα δώσει αμέσως ομιλία από τον Het Torentje, αντί για συνέντευξη τύπου αύριο.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κλείσουν καταστήματα που δεν παρέχουν προϊόντα πρώτης ανάγκης, όπως καταστήματα ρούχων και κέντρα κήπων. Αυτά τα καταστήματα παρέμειναν ανοιχτά μέχρι τώρα στην περίοδο κρίσης. Τα λούνα παρκ, τα μουσεία και οι κινηματογράφοι απειλούνται και πάλι με λουκέτο. Μένει να δούμε αν τα επαγγέλματα επαφής όπως οι κομμωτές θα σταματήσουν και πάλι.

Υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με τα σχολεία. Την περασμένη εβδομάδα, οι μεγαλύτερες διακοπές των Χριστουγέννων φαινόταν θα τελειώσουν στην ώρα τους, αλλά σήμερα το θέμα επιστρέφει στην ημερήσια διάταξη.

“Φαίνεται ότι κάτι πρόκειται να συμβεί, για παράδειγμα θα διαρκέσει μια εβδομάδα ή και περισσότερο μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, η ψηφιακή εκπαίδευση”, υποθέτει ο Van der Wulp. “Το ερώτημα είναι αν αυτό θα ισχύσει μόνο για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή και για τα δημοτικά σχολεία.”

Για την ομορφιά… Σε Ολλανδία και Βέλγιο 💜💙💚💛🧡❤️

Επανέρχεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης


Ο Van der Wulp λέει ότι είναι αξιοσημείωτο ότι τίποτα δεν έχει διαρρεύσει εκ των προτέρων μεταξύ των πιο εμπλεκόμενων υπουργών με τον διευθυντή της RIVM, Van Dissel, στο Catshuis χθες.

“Συνήθως οι πηγές θέλουν να πουν κάτι, αλλά αυτή τη φορά παραμένουν σιωπηροί. Θέλουν να κάνουν λιγότερες εικασίες από το συνηθισμένο. Η ανάθεση είναι σαφής: τα παραθυρόφυλλα πρέπει να παραμείνουν κλειστά”, λέει ο Van der Wulp.

“Το υπουργικό συμβούλιο θέλει να επαναφέρει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα. Θέλουν πολλοί άνθρωποι να παρακολουθήσουν τη συνέντευξη τύπου”.

Για μαθήματα Ξένων Γλωσσών σε Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία και Online !

Η Γερμανία ως παράδειγμα;

Μια έκτακτη συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα αντί για τη συνηθισμένη Τρίτη ταιριάζει επίσης σε αυτήν την εικόνα. “Πραγματικά είχαμε αύξηση αυτό το Σαββατοκύριακο”, λέει ο Van der Wulp. «Υπήρξαν λίγες ανησυχητικές ενδείξεις την Παρασκευή, αλλά το Σάββατο κατέστη σαφές ότι πρέπει να αναληφθεί δράση γρήγορα. Το υπουργικό συμβούλιο φαίνεται τώρα σαν να μην θέλει πλέον να χάσει χρόνο»

Η απόφαση της Γερμανίας να ανακοινώσει αυστηρό lockdown είναι επίσης πιθανό να επηρεάσει. Η καγκελάριος Μέρκελ ανακοίνωσε χθες ότι τα καταστήματα που δεν πωλούν προϊόντα “πρώτης ανάγκης” θα κλείσουν και τα σχολεία θα πρέπει να κλείσουν επίσης για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα. Τα κομμωτήρια θα κλείσουν επίσης, το αλκοόλ θα απαγορευτεί σε εξωτερικούς χώρους και τα πυροτεχνήματα ενδέχεται να μην πωλούνται. Οι άνθρωποι πρέπει επίσης να εργαστούν από το σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο.

“Όλα τα μέτρα που κυκλοφορούν είναι μέτρα που ανακοινώθηκαν στη Γερμανία αυτό το Σαββατοκύριακο. Το υπουργικό συμβούλιο εξετάζει προσεκτικά τι συμβαίνει εκεί και δεν θέλει οι κανόνες να παρεκκλίνουν πάρα πολύ εδώ.”

Επίσης, δεν είναι ακόμη γνωστό για πόσο καιρό θα ισχύουν οι νέοι κανόνες. Οι ειδικοί για τον κορονοϊό επισημαίνουν ότι η εξάπλωση του ιού είναι ευκολότερη το χειμώνα και οι άνθρωποι δεν συμμορφώνονται με την προοπτική εμβολίου.

“Ακόμη και με lockdown για μία ή δύο εβδομάδες, αυτό δεν θα εξαφανιστεί πλέον”, προειδοποιεί ο καθηγητής επιδημιολογίας Marc Bonten στη de Volkskrant. “Πρέπει να σκεφτεί κανείς τέσσερις έως έξι εβδομάδες, αλλά και τότε ο χειμώνας δεν θα έχει τελειώσει ακόμη.”

*Το supergreeks.eu θα σας μεταφέρει στην ελληνική γλώσσα και σε πραγματικό χρόνο (live), όλα όσα θα ειπωθούν στη συνέντευξη του πρωθυπουργού της Ολλανδίας. Μείνετε συντονισμένοι και κυρίως ασφαλείς. Θα το περάσουμε και αυτό…

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks