Ολλανδία: Μπαρ και καφετέριες σε 50 κομωπόλεις αποφάσισαν να ανοίξουν στις 17/1 ανεξάρτητα απ’ το αν θα αρθεί το lockdown ή όχι

Ολλανδία-Καφετέριες-Μπαρ

Μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια σε 50 κωμοπόλεις σε ολόκληρη την Ολλανδία σχεδιάζουν να ανοίξουν ξανά τις πόρτες τους στις 17 Ιανουαρίου, με ή χωρίς κυβερνητική άδεια.

Το σωματείο Breda από τον χώρο της εστίασης, δημοσίευσε την Τετάρτη ένα δελτίο τύπου που ισχυρίζεται ότι χιλιάδες μπαρ και καφετέριες θα ανοίξουν ξανά, αν και η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει επίσημα σε κατι τέτοιο.

«Η οικονομική ανάγκη, η έλλειψη μελλοντικών προοπτικών, η ασυνεπής κυβερνητική πολιτική δεν μας αφήνουν καμία επιλογή», ​​αναφέρει το δελτίο τύπου από το Telegraaf.

«Θα ανοίξουμε στις 17 Ιανουαρίου σύμφωνα με τα αυστηρά πρωτόκολλα και θα παραμείνουμε ανοιχτά». Καφετέριες και μπαρ έκλεισαν τις τελευταίες έξι εβδομάδες, όταν η κυβέρνηση εφάρμοσε ένα νέο μερικό lockdown με αποτέλεσμα πολλοί ιδιοκτήτες τώρα να αντιμετωπίζουν το φάσμα της πτώχευσης, λέει ο οργανισμός.

Οι ιδιοκτήτες μπαρ και καφενείων είναι ιδιαίτερα θυμωμένοι με τον τρόπο που ο υπουργός υγείας Hugo de Jonge είπε ότι το κλείσιμο θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου ίσως και περισσότερο.

«Ο απρόσεκτος τρόπος αυτός εκλήφθηκε ως έλλειψη ενσυναίσθησης για ολόκληρη την εστίαση και ανάγκασε αυτά τα 50 υποκαταστήματα KHN να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να υποστηρίξουν αυτήν τη δράση», ανέφερε η δήλωση.

Χωρίς δράση, το 50% των καφετέριων και των μπαρ θα κλείσουν, ανέφερε ο οργανισμός.

Για όλες τις ταξιδιωτικές οδηγίες της Ελλάδος, Γερμανίας, Βελγίου και Ολλανδίας, διαβάστε εδώ

Οι καφετέριες του Άμστερνταμ, της Χάγης, του Ρότερνταμ και της Ουτρέχτης δεν υποστηρίζουν την εκστρατεία. Ο de Jonge είπε την Τετάρτη το απόγευμα ότι συμπαθεί ιδιαίτερα τον κλάδο, αλλά χωρίς πραγματική μείωση των νέων λοιμώξεων, λίγα μπορεί να κάνει.

Το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να αποφασίσει στις 8 Δεκεμβρίου εάν θα είναι δυνατές περιορισμένες ώρες λειτουργίας κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks