Ολλανδία: Καφέ, εστιάτόρια και μπαρ αντιμετωπίζουν το φάσμα ολοήμερου κλεισίματος με τα νέα μέτρα που ανακοινώνει σημερα η κυβέρνηση

Ολλανδία-cafe-bar-μέτρα

Το υπουργικό συμβούλιο στην Ολλανδία είναι έτοιμο σήμερα στις 7 το απόγευμα (το supergreeks.eu θα σας μεταφέρει LIVE τα σημαντικότερα που θα ειπωθούν στη συνέντευξη τύπου) να ανακοινώσει ότι όλα τα καφέ, τα εστιατόρια και τα μπαρ θα πρέπει να κλείσουν τις πόρτες τους για σύντομο χρονικό διάστημα.

Δείτε LIVE τώρα τη συνέντευξη τύπου από εδώ

nyxia-ollandia-manicure-pedicure
Manicure & Pedicure στο Eindhoven

Η πώληση αλκοόλ θα απαγορευτεί σε μια προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο ο κορονοϊός, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές στη χώρα. 

Οι νέοι κανονισμοί είναι πιθανό να διαρκέσουν για τις επόμενες δύο εβδομάδες και συζητήθηκαν από αξιωματούχους που προέρχονται από τα 25 περιφερειακά συμβούλια ασφαλείας χθες βράδυ.

Η κυβερνητική στρατηγική αναφέρει πως θέλει να ελαχιστοποιήσει τον αριθμό των επαφών μεταξύ των ανθρώπων και να μειώσει τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού. 

Επιδημιολόγοι στη χώρα, πιστεύουν ότι οι καφετέριες και τα μπαρ αποτελούν σημαντική πηγή μόλυνσης, ιδίως μεταξύ των νέων, οι οποίοι στη συνέχεια μεταδίδουν τον ιό σε ηλικιωμένους και ευάλωτους ανθρώπους προτού συνειδητοποιήσουν ότι οι ίδιοι είναι επίσης θετικοί.  

Άλλα μη επιβεβαιωμένα νέα μέτρα στη σχετική κυβερνητική λίστα, περιλαμβάνουν τον περιορισμό των συναθροίσεων σε τέσσερα άτομα και τις επισκέψεις μέχρι τριών ατόμων στο σπίτι, για ολόκληρο το 24ωρο. 

σεμινάριο-ψυχολογία

Τα υπόλοιπα μέτρα

Τα ομαδικά αθλήματα αναμένεται να σταματήσουν προσωρινά ενώ οι δημόσιες συγκοινωνίες μπορούν να πραγματοποιούνται αλλά μόνο για σοβαρό λόγο.

Τα σχολεία δύσκολα θα επηρεαστούν και οι μάσκες προσώπου είναι απίθανο να καταστούν υποχρεωτικές λόγω “νομικών ζητημάτων” που έχουν προκύψει. 

Να σημειωθεί ότι σχεδόν 7.000 άτομα βρέθηκαν θετικά στον Covid-19 το τελευταίο 24ωρο και για τον λόγο αυτό η  κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει αυστηρότερα μέτρα.

Συνολικά καταγράφηκαν 6.854 νέα κρούσματα χθες, Δευτέρα, σχεδόν 500 περισσότερα από το ρεκόρ του προηγούμενου Σαββάτου. 

χαλκιδική-taxi-αεροδρόμιο

Αν όχι λουκέτο, κλείσιμο στις 6 το απόγευμα

Ο πρωθυπουργός Mark Rutte και υπουργός Υγείας Hugo de Jonge θα ανακοινώσουν σήμερα τα νέα μέτρα αφού πρώτα συμβουλευτούν την ομάδα διαχείρισης της κρίσης του κορονοϊού.

“Πρέπει να πάρουμε περισσότερα μέτρα” τόνισε ο de Jonge χθες μετά τη συνάντηση με τον Rutte, τον υπουργό Δικαιοσύνης,  Ferd Grapperhaus και την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Tamara van Ark.

Να σημειωθεί πάντως, ότι οι σύλλογοι και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι ένα πλήρες κλείσιμο των επιχειρήσεων θα επιφέρει μια επιπλέον πίεση σε έναν κλάδο που έχει ήδη συμπιεστεί από το lockdown και τους κοινωνικούς περιορισμούς. 

Άλλες διαρροές από την κυβέρνηση αναφέρουν ότι ίσως προκύψει νέα ώρα κλεισίματος των καταστημέτων, η οποία θα είναι στις 6 το απόγευμα, ωστόσο το συνολικό λουκέτο θα κάνει πιο εύκολη τη ζωή της αστυνομίας. 

μάσκες-εταιρείες-βέλγιο-ολλανδία-ελλάδα

Πηγή: NOS

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks