Ολλανδία: Το πρόγραμμα “δωρεάν σχολικά γεύματα” ξεκίνησε

παιδιά-σχολείο-γεύματα

Τα σχολεία με 30 τοις εκατό ή περισσότερους μαθητές από οικογένειες χαμηλού εισοδήματος μπορούν να εγγραφούν για να διανέμουν δωρεάν σχολικά γεύματα από σήμερα. Το Υπουργείο Παιδείας διαθέτει 100 εκατομμύρια ευρώ για 300.000 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ποιες είναι οι διαφορές του ολλανδικού με το ελληνικό σχολείο; Αυτά και άλλα πολλά ενδιαφέροντα μαθαίνετε στο επερχόμενο webinar μας. Ήδη οι θέσεις γεμίζουν. Κάνε και εσύ κράτηση στο webinar και μάθε πολλά χρήσιμα που αφορούν το εκπαιδευτικό σύστημα της Ολλανδίας !

Τα σχολεία μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους στο school meals.nl μέχρι να εξαντληθούν τα χρήματα. Στη συνέχεια μπορούν να επιλέξουν με ποια στρατηγική θα αξιοποιήσουν αυτά τα χρήματα. Για παράδειγμα, μπορούν να προσφέρουν πρωινό ή μεσημεριανό, ή να γεμίσουν ένα ψυγείο με υγιεινά σνακ- Για μια τέτοια ενέργεια λαμβάνουν 9 ευρώ ανά μαθητή την εβδομάδα. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν αυτά τα χρήματα για να προσλάβουν μια εταιρεία catering εάν το επιθυμούν.

Μπορούν επίσης να επιλέξουν να στηρίξουν μόνο τις πιο φτωχές οικογένειες με εβδομαδιαία κουπόνια τροφίμων από τον Ερυθρό Σταυρό αξίας 11 ευρώ ανά παιδί. Αυτά τα κουπόνια τροφίμων μπορούν να εξαργυρωθούν σε σχεδόν οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ.

Για να μην επιβαρυνθούν πολύ οι εκπαιδευτικοί με αυτό το project, υπάρχουν άτομα που έχουν αναλάβει την επικοινωνία των σχολείων με τον Ερυθρό Σταυρό και το Ταμείο Εκπαίδευσης Νέων. Βοηθούν τα σχολεία στην οργάνωση των σχολικών γευμάτων.

Το πρόβλημα της ακρίβειας στα σχολεία

Όλο και περισσότερες οικογένειες αντιμετωπίζουν τη φτώχεια λόγω του υψηλού πληθωρισμού. Αυτό το παρατηρήθηκε έντονα και στην εκπαίδευση. Πολλά παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο πεινασμένα ή βιώνουν τόσο πολύ άγχος που έχουν λιγότερο καλή απόδοση στα μαθήματα τους.

Ένα στα δεκατρία παιδιά και νέους μεγαλώνει σε συνθήκες φτώχειας –  Αυτό ισοδυναμεί με κατά μέσο όρο δύο μαθητές ανά τάξη. Η φτώχεια έχει συχνά σημαντικό αντίκτυπο σε μια οικογένεια. Μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερες σχολικές επιδόσεις, σύμφωνα με έρευνα του Κοινωνικού και Οικονομικού Συμβουλίου. Επιπλέον, μπορεί να προκύψουν ψυχοκοινωνικά προβλήματα και προβλήματα υγείας.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία που προκύπτουν από έρευνες οδήγησαν την κυβέρνηση στο να δίνει δωρεάν γεύματα στα παιδιά των σχολείων.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks