Ολλανδία: Τι να γνωρίζετε πριν γίνετε ερωτικοί μετανάστες

Πολλές φορές η ζωή φέρνει μπροστά μας αρκετά διλήμματα.. Να ζεις ή να μη ζεις που έλεγε ο William Shakespeare ψάχνοντας το ουσιαστικό νόημα της ζωής. Και καθώς περνούν τα χρόνια και όλοι οι άνθρωποι το ψάχνουμε, δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε αν αυτό βρίσκετε στην επαγγελματική ή προσωπική ευτυχία. Και γιατί όμως να μην μπορεί να συνδυαστεί έστω και με μία μετακόμιση; Τι συμβαίνει όμως όταν η αγάπη βρίσκεται σε μία άλλη χώρα, όπως η Ολλανδία; Κατά καιρούς πολλοί άνθρωποι γίνονται ερωτικοί μετανάστες, παίρνοντας όλα τα ρίσκα για μία νέα ζωή και ελπίζοντας πως ο έρωτάς τους θα διαρκέσει για πάντα. Τι πρέπει όμως να έχετε στο νου σας, αν μετακομίσετε στην Ολλανδία για έναν έρωτα και πρέπει να περιορίσετε λίγο το ρομαντισμό;

Παραμερίστε το ρομαντισμό, θα πρέπει να μάθετε τη γλώσσα

Το έχετε ακούσει πάνω από ένα εκατομμύριο φορές: “Όλοι μιλούν αγγλικά στην Ολλανδία”! Έτσι πιθανότατα σκέφτεστε ότι μπορείτε να φτάσετε στη χώρα χωρίς να μάθετε τα διαβόητα σκληρά Ολλανδικά. Έχετε δίκιο! Είναι απολύτως δυνατό να ζήσετε στις Κάτω Χώρες χωρίς να μιλήσετε Ολλανδικά. Στην πραγματικότητα, οι Ολλανδοί είναι οι καλύτεροι μη ιθαγενείς Αγγλόφωνοι στον κόσμο – αλλά η μη μάθηση της γλώσσα τους περιορίζει τη ζωή με σημαντικούς τρόπους.

Χωρίς een beetje Nederlands (λίγα ολλανδικά), η ένταξη στην κοινωνία και η επίτευξη φιλίας με το τοπικό πλήθος είναι πιο δύσκολη και, ανάλογα με το επαγγελματικό σας προφίλ, το κυνήγι εργασίας είναι ακόμα δυσκολότερο. Είναι σύνηθες να βλέπει κανείς τους ανθρώπους από το εξωτερικό να υποχωρούν και να μαθαίνουν ολλανδικά κάποια στιγμή. Κάποιοι το κάνουν σε διάστημα έξι μηνών ενώ άλλοι καθυστερούν για μια δεκαετία – αλλά τελικά συμβαίνει, ειδικά όταν ο/η σύντροφός σας είναι ολλανδός/η.

Θα πρέπει να συνηθίσετε τον πολιτισμό

Είναι εύκολο να ερωτευτείτε την έκδοση διακοπών της Ολλανδίας. Ειδικά αν είναι η έκδοση των καλοκαιρινών διακοπών! Οι γραφικοί ανεμόμυλοι, οι υπέροχες βόλτες με ποδήλατο και τα ρομαντικά κανάλια έχουν έναν τρόπο να κλέψουν την καρδιά σας. Είναι ένα υπέροχο μέρος, όπου η πολιτική δεν είναι ένας απόλυτος εφιάλτης και όλοι σας καλωσορίζουν στο δρόμο – αλλά η ολλανδική νοοτροπία και ο πολιτισμός είναι κάτι το μοναδικό.

Ακόμα κι αν δεν έρχεστε από μια πολύ μακρινή κουλτούρα, περιμένετε ότι θα έχετε κάποια προσαρμογή να κάνετε όταν μετακομίζετε στην Ολλανδία. Ο ρεαλισμός είναι η λέξη της ημέρας καθημερινά και αυτό αντικατοπτρίζεται σε κάθε πτυχή της ζωής, από το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης έως τις κοινωνικές σχέσεις – και οτιδήποτε άλλο. Η προσέγγιση στη ζωή τους μπορεί να είναι εξίσου αναζωογονητική και απογοητευτική. Προετοιμαστείτε!

podilato-amsterdam-ollandia-istoria

Έχετε τον σύντροφό σας, τώρα χρειάζεστε μερικούς φίλους

Το να κάνεις νέους φίλους ως ενήλικας άνθρωπος αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση, αλλά αποτελεί αναπόσπαστο μέρος μιας ευτυχισμένης ζωής και θα πρέπει να βρείτε κάποιες παρέες για το νέο σας σπίτι. Και όχι, ο/η σύντροφος δεν μπορεί να είναι ο μόνος φίλος σας.

Υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις για τους expat και εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, αλλά αυτό που πραγματικά μπορεί να σας βοηθήσει είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – το Facebook όχι λιγότερο από τα πιο σύγχρονα! Υπάρχουν ομάδες αποδήμων σε κάθε πόλη, οι οποίες προσφέρουν μεγάλη υποστήριξη για τυχόν αμφιβολίες και γνωριμίες μεταξύ ανθρώπων, αλλά και μια “πλατφόρμα” για να εισαγάγετε πλήρως τον εαυτό σας και να βρείτε αντίστοιχες ψυχές που βρίσκονται στην ίδια θέση με εσάς.

barbeque-velgio-nomos

Ο καιρός θα παίξει με τα συναισθήματά σας

Όλα όσα ακούσατε για τον ολλανδικό καιρό είναι αλήθεια. Μοιάζει με έναν χειριστικό πρώην, έχει πολλές προσωπικότητες και όλες φαίνεται να βγαίνουν στην επιφάνεια τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

Τα αδιάβροχα και τα γυαλιά ηλίου είναι συχνά συσκευασμένα μαζί και ένα ψιλόβροχο θα πάψει να σας ενοχλεί, αν έχετε ζήσει εδώ αρκετό καιρό. Ως μετανάστης ή μετανάστρια από ένα θερμότερο κλίμα, προσπάθηστε να προετοιμαστείτε εκ των προτέρων μόνο για να συνειδητοποιήσετε ότι κανένα από τα νέα σας ρούχα και παπούτσια δεν θα είναι τα απολύτως σωστά.

Εάν μπορείτε να κρατήσετε έστω μία συμβουλή: κατεβάστε την εφαρμογή καιρού, θυμηθείτε να την ελέγξετε πριν ντυθείτε και να ψωνίσετε εδώ μόλις την εγκαταστήσετε.

Ενσωμάτωση: πρέπει να είστε ρεαλιστές

Η ένταξη είναι ο κύριος λόγος όταν συζητάμε για τη μετανάστευση στις Κάτω Χώρες. Σημαίνει διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς τύπους μεταναστών/στριών, αλλά στο πιο βασικό επίπεδο, θα πρέπει να νιώθετε πως ο,τι κάνετε ταιριάζετε καλά στη νέα σας χώρα. Και ένας φιλόξενος σύντροφος δεν αρκεί για να το επιτύχετε.

Αν βρίσκεστε στη χώρα για πολύ καιρό και δεν το νιώθετε, θα πρέπει να θέσετε πιο ρεαλιστικές προσδοκίες για τη διαδικασία ενσωμάτωσης. Αν και οι Ολλανδοί μπορούν να είναι φιλόξενοι, είναι κάπως αποξενωτικό για εσάς να μην είστε σε θέση να διαβάσετε τις ειδήσεις, να ασχοληθείτε πλήρως με την ολλανδική κουλτούρα και να πληρώσετε φόρους χωρίς να έχετε δικαίωμα ψήφου.

Ενάντια στη μελαγχολία της ενσωμάτωσης, η καλύτερη θεραπεία είναι να βάλετε τον εαυτό σας στη διαδικασία των δομικών από στοιχεία της νέας σας ζωής και να απολαύσετε όλα τα διασκεδαστικά πράγματα που έχει να προσφέρει η μικροσκοπική γη των ψηλών ανθρώπων!

erwtas-poihisi-velgio

Η μετακόμιση στην Ολλανδία για έναν έρωτα προσφέρει τις προκλήσεις της, αλλά μπορείτε να τα καταφέρετε, να κάνετε ένα βήμα τη φορά – και είναι πάντα καλό να γνωρίζετε ότι έχετε το/τη σύντροφό σας για να σας βοηθήσει.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η αγάπη είναι σημαντική αλλά μην ξεχάσετε να αγαπάτε τον εαυτό σας πρώτα!

Πηγή: dutchreview.com
Ακολούθησε το supergreeks.eu στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στην ελληνική γλώσσα
Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


ΚάνεLike στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία ,το Βέλγιο , τη Γερμανία , την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Newsletter για SuperGreeks*ΝΟ SPAM*

Κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter των SuperGreeks και μάθε τα πάντα πρώτος στην ελληνική γλώσσα. Επικαιρότητα, αφιερώματα, events κ.α.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?