Ολλανδία – 4 Μαΐου : Ημέρα μνήμης για τους Ολλανδούς

thimata-pagkosmios-ollandia

Από το 1961 τιμώνται τα θύματα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου μαζί με τα θύματα άλλων συγκρούσεων, πολέμων και ειρηνευτικών αποστολών που έχουν πραγματοποιηθεί από την έναρξη του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου στις Κάτω Χώρες.

Η εθνική εορτή της Ημέρας Μνήμης στις Κάτω Χώρες πραγματοποιείται στις 4 Μαΐου, στις 8 μ.μ.

Εκείνη τη στιγμή, δύο λεπτά σιωπής τηρούνται σε όλη τη χώρα. O εορτασμός και οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην κεντρική πλατεία Dam στο Άμστερνταμ παρουσία του αρχηγού κράτους και διαφόρων εκπροσώπων τόσο του Συμβουλίου Υπουργών του Βασιλείου των Κάτω Χωρών όσο και του Ολλανδικού Κοινοβουλίου. Αυτή η εθνική γιορτή της Ημέρας Μνήμης πραγματοποιείται ταυτόχρονα με τοπικές τελετές εορτασμού σε σχεδόν κάθε πόλη της Ολλανδίας. Σημαίες της χώρας θα δεις παντού αυτή την ημέρα.

Στις 4 Μαΐου, όλα τα καταστήματα υποχρεούνται από το νόμο να κλείσουν από τις 19:00. Η συντριπτική πλειονότητα των καφέ, μπαρ και εστιατορίων, αλλά και καζίνο, συμμορφώνεται επίσης με το αίτημα της Εθνικής Επιτροπής να τιμήσει με δύο λεπτά σιωπής τους αποθανόντες.

Ακόμα και αν υπήρχε κάποιος ποδοσφαιρικός αγώνας ή μια συναυλία, σε κανονικές συνθήκες διακόπτεται γι’αυτά τα λεπτά.

Οι δημόσιες συγκοινωνίες και η οδική κυκλοφορία θα σταματούν σε ολόκληρη τη χώρα στις 8μμ.

Κάνε την εγγραφή σου στο newsletter του SuperGreeks

Για φέτος

Φέτος οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονταν δε θα γίνουν με πλήθη λόγω του κορονοιού. Για 1η φορά , τέτοια μέρα,τέτοια ώρα, η Dam Square θα είναι άδεια.

«Δεν θυμόμαστε απλά να κοιτάξουμε προς τα πίσω στο χρόνο, αλλά να κρατήσουμε τις αναμνήσεις ζωντανές και να μεταδώσουμε ξανά κάθε ιστορία», δήλωσε ο Eddo Verdoner, πρόεδρος της εβραϊκής οργάνωσης Centraal Joods Overleg.

Πολλές από τις εκδηλώσεις που ήταν να γίνουν θα μπορείτε να τις δείτε από την τηλεόραση και το διαδίκτυο.

Στις 20:00 θα επικρατεί σιγή για 2 λεπτά στην Ολλανδία για να τιμηθούν οι νεκροί από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks