Ολλανδία: Τέλος το αλκοόλ και από τα ξενοδοχεία μετά τις 8 το βράδυ

Ολλανδία-Αλκοόλ-Ξενοδοχεία-Κορονοϊός

Τα μπαρ και τα εστιατόρια των ξενοδοχείων στην Ολλανδία απαγορεύεται πλέον να σερβίρουν αλκοόλ στους επισκέπτες, κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα κενό που υπήρχε στους περιορισμούς του μερικού lockdown οι οποίοι μπήκαν σε εφαρμογή από τις 14 Οκτωβρίου. Ο νέος κανόνας που επηρεάζει πλέον και τα ξενοδοχεία έγινε επίσημος από την Παρασκευή. 

Τα αυστηρότερα μέτρα θέσπισαν εθνική απαγόρευση πώλησης αλκοόλ σε καταστήματα και χώρους εστίασης από τις 8 μ.μ. έως τις 7 π.μ. Η αρχική απαγόρευση ωστόσο, δεν περιελάμβανε αρχικά ξενοδοχεία, τα οποία έπρεπε επίσης να σταματήσουν να σερβίρουν αλκοόλ σε επισκέπτες που παραγγέλνουν από υπηρεσίες δωματίου μετά τις 8 μ.μ.

Έτσι, ενώ τα μπαρ και τα εστιατόρια της χώρας έπρεπε να κλείσουν κατά τη διάρκεια του μερικού lockdown, οι εγκαταστάσεις εστίασης του ξενοδοχείου είχαν τη δυνατότητα να παραμείνουν ανοιχτές για να σερβίρουν φαγητό και ποτά στους επισκέπτες τους.

Το παράθυρο στο ολλανδικό μέτρο έκλεισε επειδή ήταν πολύ διφορούμενο και επειδή έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης από μερικούς ανθρώπους, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης στον τηλεοπτικό σταθμό NOS.

μαθήματα-ελληνικών-χάγη

“Αυτοί που συνωστιζόταν τα πάρκα, τώρα το κάνουν στα ξενοδοχεία”

Παρόλο που δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένη κατάσταση, το εστιατόριο Joelia στο Ρότερνταμ με αστέρι Michelin κατηγορήθηκε ότι προσπάθησε να παρακάμψει το νόμο αφού συμφώνησε με το γειτονικό Hilton Hotel να συνεχίσει να σερβίρει ποτά στους πελάτες του εστιατορίου αρκεί να εγγραφούν ως επισκέπτες του ξενοδοχείου με επιπλέον δέκα ευρώ. Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου υπερασπίστηκε την απόφασή του αυτή, τονίζοντας ότι προσφέρει ένα πακέτο διανυκτέρευσης στο Hilton εδώ και χρόνια.

Δεκαπέντε ξενοδοχεία στο Limburg προσέφεραν επίσης έκπτωση σε δωμάτια μαζί με ένα γεύμα στο εστιατόριο. Οι νέοι στο Άμστερνταμ έκαναν επίσης κρατήσεις φθηνών δωματίων ξενοδοχείου τις τελευταίες εβδομάδες ως εναλλακτική λύση για ποτό στη βεράντα ή για ένα πάρτι σε ένα μπαρ.

“Αντιμετωπίζουμε συνεχώς τα πάρτι των νέων”, δήλωσε κρατικός αξιωματούχος και πρόσθεσε:”Οι άνθρωποι που κανονικά μαζευόταν στα πάρκα τώρα προσπαθούν να κάνουν το ίδιο στα ξενοδοχεία. Και αυτό είναι ενοχλητικό.”

Να σημειωθεί επίσης ότι κάθε παράβαση του νόμου από την πλευρά των ξενοδοχείων επιφέρει πρόστιμο ύψους 2.500 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks