[Ολλανδία] Οι νεαροί που ντύθηκαν Ναζί συναντήθηκαν με επιζήσασα του Ολοκαυτώματος

Την περασμένη εβδομάδα μια ομάδα νεαρών στο Urk κυκλοφόρησαν φορώντας ναζιστικές στολές και κυκλοφόρησαν στο δήμο της Ολλανδίας. Οι εικόνες που δημοσιεύτηκαν προκάλεσαν έκπληξη και έντονες αντιδράσεις σε όλη τη χώρα, με τους νεαρούς να δηλώνουν στη συνέχεια μετανιωμένη. Μια ηλικιωμένη γυναικά εβραϊκής καταγωγής, η οποία μάλιστα είχε επιζήσει του Ολοκαυτώματος, κάλεσε τους νεαρούς στο σπίτι της.

Οι ναζιστικές στολές

Στις 11 Σεπτεμβρίου μια ομάδα νεαρών ανδρών στην Ολλανδία ντύθηκε για ένα πάρτι, φορώντας στολές ναζί. Από αυτούς, ένας φορούσε στολή φυλακής που επάνω της είχε το άστρο του Δαβίδ, το οποίο είναι ένα εβραϊκό σύμβολο το οποίο αποτελείται από δυο ισόπλευρα τρίγωνα, το ένα προς τα επάνω και το άλλο προς τα κάτω (✡). Οι άλλοι ήταν εξοπλισμένοι με όπλα, ως μέρος της ενδυμασίας τους.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει προσαγωγές σε τέσσερις νεαρούς. Ένα 19χρονο αγόρι βρέθηκε με πυροβόλο όπλο και οι υπόλοιποι ύποπτοι είναι 18, 19 και 20 ετών.

Πρωί, καφές, ζεστό ψωμί με Nu❤️Crema!
Βρίσκουμε την αγαπημένη μας NuCrema στο SuperGreeks Marketplace

Η συνάντηση με τη επιζήσασα του Ολοκαυτώματος

Οι νεαροί από το Urk που κυκλοφορούσαν πρόσφατα με ναζιστικά ρούχα στο δρόμο, είχαν μια συζήτηση με την 80χρονη Lous Steenhuis-Hoepelman, έπειτα από πρόσκληση που τους απηύθυνε η ίδια. Η συγκεκριμένη γυναικά ήταν σε πολλά στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στη συνομιλία η Steenhuis-Hoepelman μίλησε για τις εμπειρίες της στα στρατόπεδα συγκέντρωσης Westerbork και Bergen-Belsen. Σύμφωνα με τον δήμο και το Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης Ισραήλ (CIDI), έχει γίνει σαφές στους νέους ποια συναισθήματα προκάλεσε η συμπεριφορά τους στα θύματα του πολέμου και στους συγγενείς τους, γράφει ο Omroep Flevoland.

Οι νέοι θα πάνε επίσης στο στρατόπεδο Westerbork σε λίγους μήνες. Εκεί θα κάνουν μια ξενάγηση. Ο δήμος βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις με τους γονείς τους.

Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


ΚάνεLike στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία ,το Βέλγιο , τη Γερμανία , την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks