Ολλανδία: Πιο προσιτά πλέον τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για μια μέση οικογένεια στη χώρα

Ολλανδία-Ηλεκτρικά-Αυτοκίνητα

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα καθίστανται πλέον πιο προσιτά για τη μέση οικογένεια στην Ολλανδία, δήλωσε ο οργανισμός αυτοκινητοβιομηχανίας ANWB την Πέμπτη σε νέα ανάλυση της αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σήμερα, ένα βενζινοκίνητο αυτοκίνητο κοστίζει 56,4 σεντ ανά χιλιόμετρο για να προμηθευτεί καύσιμο και να μπει σε λειτουργία, ενώ ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα κόστιζε 57 σεντ ανά χιλιόμετρο, ανέφερε η ANWB. Οι αριθμοί βασίζονται στην οδήγηση 15.000 χιλιομέτρων το χρόνο για μια περίοδο τεσσάρων ετών.

«Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πιο ακριβά στην αγορά, αλλά κερδίζετε χρήματα μέσω χαμηλότερης συντήρησης, ενεργειακού κόστους και φόρων», δήλωσε ο εκπρόσωπος Marco van Eenennaam. Επιπλέον, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πλέον σε θέση να κάνουν περισσότερα χιλιόμετρα πριν χρειαστεί να φορτιστούν – κατά μέσο όρο 305 χιλιόμετρα φέτος.

Παρόλο ωστόσο που υπάρχουν πολλές επιλογές μεσαίας κατηγορίας, εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη φθηνών, μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων και επιδοτήσεων για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αγοράσουν ένα και εξαντλούνται πολύ γρήγορα, δήλωσε ο Van Eenennaam. «Θα πρέπει να υπάρχουν περισσότερα χρήματα για επιδοτήσεις. Οι άνθρωποι εξακολουθούν να σκέφτονται την τιμή».

Το μέσο κόστος ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Ολλανδία είναι σήμερα περίπου 36.000 ευρώ και τα περισσότερα από τα 145.000 ηλεκτρικά οχήματα στους ολλανδικούς δρόμους είναι κυρίως εταιρικά αυτοκίνητα.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να απαγορεύσει την πώληση καινούργιων αυτοκινήτων που λειτουργούν με ορυκτά καύσιμα από το 2030. Για να επιτευχθεί αυτό ωστόσο, πρέπει να συνεχίσει να επιδοτεί τις νέες πωλήσεις αυτοκινήτων, να διασφαλίζει ότι φθηνότερα μοντέλα θα κυκλοφορούν στην αγορά και να ενθαρρύνει την ανάπτυξη μιας αγοράς μεταχειρισμένων, λέει το ANWB.

Οι ερευνητές της ANWB διαπίστωσαν ότι το 26% των Ολλανδών σκέφτονται να αγοράσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks