Ολλανδία: Πιο προσιτά πλέον τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για μια μέση οικογένεια στη χώρα

Ολλανδία-Ηλεκτρικά-Αυτοκίνητα

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα καθίστανται πλέον πιο προσιτά για τη μέση οικογένεια στην Ολλανδία, δήλωσε ο οργανισμός αυτοκινητοβιομηχανίας ANWB την Πέμπτη σε νέα ανάλυση της αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σήμερα, ένα βενζινοκίνητο αυτοκίνητο κοστίζει 56,4 σεντ ανά χιλιόμετρο για να προμηθευτεί καύσιμο και να μπει σε λειτουργία, ενώ ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα κόστιζε 57 σεντ ανά χιλιόμετρο, ανέφερε η ANWB. Οι αριθμοί βασίζονται στην οδήγηση 15.000 χιλιομέτρων το χρόνο για μια περίοδο τεσσάρων ετών.

«Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πιο ακριβά στην αγορά, αλλά κερδίζετε χρήματα μέσω χαμηλότερης συντήρησης, ενεργειακού κόστους και φόρων», δήλωσε ο εκπρόσωπος Marco van Eenennaam. Επιπλέον, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πλέον σε θέση να κάνουν περισσότερα χιλιόμετρα πριν χρειαστεί να φορτιστούν – κατά μέσο όρο 305 χιλιόμετρα φέτος.

Παρόλο ωστόσο που υπάρχουν πολλές επιλογές μεσαίας κατηγορίας, εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη φθηνών, μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων και επιδοτήσεων για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αγοράσουν ένα και εξαντλούνται πολύ γρήγορα, δήλωσε ο Van Eenennaam. «Θα πρέπει να υπάρχουν περισσότερα χρήματα για επιδοτήσεις. Οι άνθρωποι εξακολουθούν να σκέφτονται την τιμή».

Το μέσο κόστος ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Ολλανδία είναι σήμερα περίπου 36.000 ευρώ και τα περισσότερα από τα 145.000 ηλεκτρικά οχήματα στους ολλανδικούς δρόμους είναι κυρίως εταιρικά αυτοκίνητα.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να απαγορεύσει την πώληση καινούργιων αυτοκινήτων που λειτουργούν με ορυκτά καύσιμα από το 2030. Για να επιτευχθεί αυτό ωστόσο, πρέπει να συνεχίσει να επιδοτεί τις νέες πωλήσεις αυτοκινήτων, να διασφαλίζει ότι φθηνότερα μοντέλα θα κυκλοφορούν στην αγορά και να ενθαρρύνει την ανάπτυξη μιας αγοράς μεταχειρισμένων, λέει το ANWB.

Οι ερευνητές της ANWB διαπίστωσαν ότι το 26% των Ολλανδών σκέφτονται να αγοράσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.
Ακολούθησε το supergreeks.eu στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στην ελληνική γλώσσα
Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Newsletter για SuperGreeks*ΝΟ SPAM*

Κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter των SuperGreeks και μάθε τα πάντα πρώτος στην ελληνική γλώσσα. Επικαιρότητα, αφιερώματα, events κ.α.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?