Oλλανδία: Μουσεία και θέατρα ζητούν περισσότερη χρηματοδότηση

Τα μουσεία και τα θέατρα ζητούν από την κυβέρνηση να πληρώσει περισσότερα χρήματα για να σώσει τους τομείς του πολιτισμού. Το πακέτο στήριξης των 300 εκατομμυρίων ευρώ για τον πολιτιστικό τομέα είναι ανεπαρκές, υποστηρίζουν.

Σε μια επιστολή προς τους αρμόδιους για τον πολιτισμό στο Άμστερνταμ, το Ρότερνταμ, την Χάγη και την Ουτρέχτη, καλούν 4 μεγάλα μουσεία αυτών των πόλεων, την κυβέρνηση να υποστηριχθούν περισσότερο οι πολιτιστικοί φορείς.

Χωρίς πρόσθετη υποστήριξη, ο τομέας θα γίνει «γκρίζα περιοχή», προειδοποιούν οι διευθυντές του Μουσείου Boijmans Van Beuningen στο Ρότερνταμ, το Centraal Museum στην Ουτρέχτη, το Kunstmuseum στη Χάγη και το Μουσείο Stedelijk στο Άμστερνταμ.

O Rein Wolfs , διευθυντής του μουσείου Stedelijk είπε στο Radio 1, ότι πολλοί άνθρωποι εξαρτώνται από τα μουσεία για τη δουλειά τους: όχι μόνο καλλιτέχνες, αλλά και εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και, για παράδειγμα, άτομα που κάνουν ξεναγήσεις.

Σημείωσε, επίσης ότι ακόμα και αν ανοίξουν οι τομείς του πολιτισμού θα πληγούν ιδιαίτερα οι τομείς του πολιτισμού.

Για να διαβάσετε περισσότερα στην Ολλανδική γλώσσα : ΝOS

Για την εκτύπωση διαφημιστικού υλικού και επιγραφές καταστημάτων , το SuperGreeks προτείνει την Sign Maker. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο SG.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks