Ολλανδία: Έτοιμη να υποδεχθεί 100 πρόσφυγες από τη Λέσβο

παιδιά-Ολλανδία-unicef

Μέσω της οργάνωσης για τα δικαιώματα των παιδιών, την Unicef, η Ολλανδία είναι έτοιμη να υποδεχτεί νέους ηλικίας άνω των 14 ετών από το ελληνικό νησί της Λέσβου, όπου μετά από τις πυρκαγιές της περασμένης εβδομάδας, το κέντρο υποδοχής στη Μόρια καταστράφηκε. 

Η ολλανδική κυβέρνηση συμφώνησε να υποδεχτεί 100 άτομα συνολικά από το συγκεκριμένο καμπ. Δηλαδή 50 παιδιά κάτω των 14 ετών και άλλα 50 άτομα που ανήκουν στις “ευάλωτες” ομάδες. 

Ωστόσο η Λουτσιάνα Σαλεστίνι, διευθύντρια στο ελληνικό παράρτημα της Unicef, τόνισε πως “πάνω από το 80% των ασυνόδευτων ανηλίκων στη Μόρια είναι άνω των 14 ετών. Ζητούμε από όλες τις χώρες που θέλουν να υποδεχτούν πρόσφυγες και μετανάστες να μην βάζουν κριτήρια, αλλά να κοιτάξουν μεμονωμένες περιπτώσεις”. 

Επίσης πρόσθεσε πως “τα περισσότερα παιδιά προέρχονται από το Αφγανιστάν. Εάν μία χώρα θέτει κριτήρια αυτοί οι άνθρωποι δεν θα μεταφερθούν ποτέ σε κάποια άλλη χώρα. Η Ευρώπη πρέπει να βρει μια θέση γι’ αυτά τα παιδιά και να τους δώσει την ευκαιρία να ξαναρχίσουν τη ζωή τους”. 

Μειώνεται ο αριθμός υποδοχής προσφύγων από άλλο πρόγραμμα 

Η Ολλανδία συμφώνησε για την υποδοχή 100 ατόμων από το κέντρο υποδοχής της Μόριας, ωστόσο θα μειώσει ισάριθμούς που θα δεχόταν από άλλο πρόγραμμα του ΟΗΕ και αφορά πρόσφυγες που έχουν εξασφαλίσει άσυλο καθώς προέρχονται από χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάτασταση. 

Το πρόγραμμα αυτό προέβλεπε την υποδοχή 500 συνολικά ανθρώπων, όμως αυτός ο αριθμός θα μειωθεί κατά 100 λόγω της συμφωνίας για τους πρόσφυγες από τη Μόρια. Ο συμβιβασμός αυτός της κυβέρνησης, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς και σε οργανώσεις που ασχολούνται με τους πρόσφυγες. 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks