Ολλανδία: Προσθέτει 100.000 θέσεις στάθμευσης για ποδήλατα στους σταθμούς των τρένων

Ολλανδία-Πάρκινγκ-Ποδήλατο

Το υπουργείο Υποδομών, οι επαρχίες και οι δήμοι σχεδιάζουν να κατασκευάσουν άλλες 100 χιλιάδες θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων γύρω από σιδηροδρομικούς σταθμούς σε όλη την Ολλανδία έως το 2025, προκειμένου να εξαλειφθεί εντελώς η έλλειψη θέσεων στάθμευσης. Για το σκοπό αυτό μάλιστα, διατέθηκαν συνολικά 200 εκατομμύρια ευρώ.

Η Ολλανδία διαθέτει ήδη πάνω από 500 χιλιάδες θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων σε σταθμούς. Και ενώ αυτές φαίνονται πολλές, στην πραγματικότητα δεν είναι ειδικότερα αν θεωρήσετε ότι κάθε Ολλανδός κατά μέσο όρο διαθέτει τουλάχιστον ένα ποδήλατο και ότι περίπου οι μισές μεταφορές προς τον σταθμό γίνονται με ποδήλατο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών και Διαχείρισης Υδάτων, Stientje van Veldhoven.

«Βλέπουμε ότι οι Ολλανδοί άρχισαν να κάνουν ποδήλατο περισσότερο κατά την διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού. Τώρα βέβαια δουλεύουμε από το σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά σύντομα θα μπορέσουμε επίσης να εργαστούμε ξανά χρησιμοποιώντας το ποδήλατο. Με αυτήν την επένδυση, διασφαλίζουμε ότι μπορείτε να μετακινηθείτε με το ποδήλατό σας στο σταθμό, και στη συνέχεια μπορείτε να συνεχίσετε εύκολα τη διαδρομή σας με τρένο, κοινόχρηστο λεωφορείο ή μετρό”, είπε.

Όλες οι περιφερειάρχες και αντιδήμαρχοι μεταφορών κλήθηκαν να υποβάλουν σχέδια για τη στάθμευση ποδηλάτων. Ο Van Veldhvoen επέλεξε 63 σχέδια – 46 για να ξεκινήσουν αμέσως και 17 για το οποία διαθέτει μελέτη για καλύτερο σχεδιασμό. Προτεραιότητα δόθηκε στις εγκαταστάσεις στάθμευσης που βρίσκονται σε σταθμούς δημόσιων συγκοινωνιών ή όπου θα κατασκευαστούν επιπλέον διαμερίσματα τα επόμενα χρόνια.

Κριτήριο και η καινοτομία

Η καινοτομία ήταν επίσης ένα κριτήριο επιλογής για το έργο. Μερικά από τα σχέδια περιλαμβάνουν ανελκυστήρες ρομπότ οι οποίοι θα δίνουν δυνατότητα σε κάποιον να σταθμεύσει το ποδήλατο του και στη συνέχεια να πάρει κατευθείαν το επόμενο μέσο μεταφοράς. Τα σχέδια περιλαμβάνουν επίσης προσοχή για πιο αποτελεσματικό σχεδιασμό με περισσότερο χώρο για διαφορετικούς τύπους ποδηλάτων, όπως ποδήλατα με φορτία ή ηλεκτρικά ποδήλατα που χρειάζονται φορτιστή στο χώρο στάθμευσης.

Το υπουργείο θα συνεισφέρει έως 40% του κόστους αυτού του έργου. Όπως αναφέρει η συμφωνία για το κλίμα, συνολικά 75 εκατομμύρια ευρώ διατίθενται σε περιφερειακά σχέδια. Αυτό ανεβάζει τη συνολική επένδυση σε περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ.
Ακολούθησε το supergreeks.eu στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στην ελληνική γλώσσα
Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


ΚάνεLike στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία ,το Βέλγιο , τη Γερμανία , την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Newsletter για SuperGreeks*ΝΟ SPAM*

Κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter των SuperGreeks και μάθε τα πάντα πρώτος στην ελληνική γλώσσα. Επικαιρότητα, αφιερώματα, events κ.α.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?