Πώς να νοικιάσετε μία βάρκα στα κανάλια της Ολλανδίας

Βόλτα σε κανάλι της Ολλανδίας

Η Ολλανδία είναι μία χώρα που όλη την ξέρουν για τις ελευθερίες, τις τουλίπες, τις βόλτες με ποδήλατα και τα κανάλια της. Και η αλήθεια είναι πως δεν πρέπει να υπάρχει ιδανικότερο μέρος από την Ολλανδία για να νοικιάσετε μία βάρκα και να περιπλανηθείτε στα κανάλια του υπερήφανου Άμστερνταμ ή άλλων πόλεων στις Κάτω Χώρες. Είτε έχετε εγκατασταθεί πρόσφατα εκεί, είτε επισκεφθείτε την Ολλανδία για ένα συναρπαστικό ταξίδι, με παρέα ή όχι, οι υδάτινες βόλτες θα είναι μία από τις ομορφότερες δραστηριότητες που θα κάνετε και θα σας συνεπάρουν! Γι’ αυτό μη χάσετε την ευκαιρία, ακόμα και αν φοβάστε λίγο το νερό ή τις τιμές, που δεν είναι υπερβολικά υψηλές, δείτε το σαν ευκαιρία οτι μπορείτε να δείτε καλύτερα τα αξιοθέατα της πόλης.

Ενοικίαση βάρκας στην Ολλανδία

Το να ενοικιάσετε μία βάρκα στην Ολλανδία είναι μία αρκετά εύκολη υπόθεση καθώς μπορείτε να βρείτε την ευκαιρία σχεδόν σε κάθε γωνιά των πόλεων και παράλληλα δε χρειάζεστε το αντίστοιχο δίπλωμα για να πραγματοποιήσετε τη βόλτα σας. Η μόνη περίπτωση που θα χρειαστείτε δίπλωμα για να οδηγήσετε το πλωτό σας σκάφος, θα είναι αν ξεπερνά τα 15 μέτρα και τα 20χλμ την ώρα.

Το τι βάρκα θα ενοικιάσετε εξαρτάται αποκλειστικά από τις δικές σας ανάγκες και επιθυμίες. Το Άμστερνταμ έχει πολλές εταιρίες ενοικίασης βαρκών και γι’ αυτό θα έπρεπε να ξεκινήσετε από την τοπική αγορά της περιοχής που βρίσκεστε ή που επιθυμείτε να κάνετε τη βόλτα σας. Στη συνέχεια πρέπει να σκεφτείτε το είδος του σκάφους που επιθυμείτε, όπως και το γεγονός της διαθεσιμότητας διπλώματος ή όχι. Μπορείτε να επισκεφτείτε της ηλεκτρονικές διευθύνσεις των Nautal,  Botente Huur ή Greenjoy, το οποίο μάλιστα διαθέτει και ηλεκτρικά σκάφη. Στα sites θα μπορείτε να εντοπίσετε όλες τις πληροφορίες που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν, όπως το μέγεθος, η ταχύτητα, η τιμή και για πόσες μέρες ή ώρες αντιστοιχεί η ενοικίαση.

Ποιοί μπορούν να ενοικιάσουν βάρκα για τη ρομαντική τους βόλτα

Αναμφίβολα μία βαρκάδα στα κανάλια της Ολλανδίας μπορεί να αποτελέσει μία ιδανική ευκαιρία για ένα ρομαντικό ραντεβού με τον/την σύντροφό σας. Το Romantic Tour Amsterdam σας παρέχει αυτή τη δυνατότητα μπορώντας να επιλέξετε ανάμεσα σε μία ιδιωτική βόλτα, σε μία βόλτα για να κάνετε την πρόταση γάμου σας και σε ποικίλες άλλες επιλογές. Επομένως αν βρεθείτε στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας, η εταιρία σας παρέχει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε την ατμόσφαιρα που σας αρέσει, να έχετε φαγητό, μουσική ή ακόμα και σαμπάνια.

Ακόμα και στην περίπτωση όμως που θέλετε να κάνετε σόλο αυτήν τη βόλτα κανένας δεν μπορεί να σας εμποδίσει. Ο μόνος περιορισμός είναι η ηλικία που σημαίνει οτι για να νοικιάσετε μία βάρκα στην Ολλανδία πρέπει να έχετε ξεπεράσει τα 18 σας έτη. Σε περίπτωση που είστε ανήλικοι, η ενοικίαση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με την παρουσία ενήλικα και κατά τη διάρκεια της βαρκάδας.

Επιπλέον, οι ανήλικοι επιβάτες δεν επιτρέπεται να οδηγήσουν το σκάφος. Η μόνη εξαίρεση είναι να έχουν ξεπεράσει την ηλικία των 12, να μην ξεπερνούν τα 13 χιλιόμετρα την ώρα, το μήκος της βάρκας/σκάφους να είναι έως 7 μέτρα και να έχουν δίπλα τους ένα ενήλικα με δίπλωμα.

Κόστος ενοικίασης

Όπως θα διαπιστώσετε και στα sites που μπορείτε να επισκεφτείτε για να κλείσετε τη βάρκα σας, οι τιμές είναι ποικίλες και εξαρτώνται από το μέγεθος αλλά και τις ώρες που θα τη χρησιμοποιείτε.

Το κόστος συνήθως κυμαίνεται από 90 έως 180 ευρώ τις τρεις ώρες και πάντα σας παρέχετε ένας χάρτης αλλά και σωσίβια για τα παιδιά. Επιπλέον, η τιμή μπορεί να διαφοροποιηθεί εκτός από το μέγεθος και τις ωρες, και από το αν θα κλείσετε και κάποιον οδηγό. Συνήθως η ενοικίαση βάρκας για μία ολόκληρη μέρα μπορεί να ξεκινήσει από 88 και να καταλήξει στα 800 ευρώ.

Από την άλλη αν επιθυμείτε κάτι πιο μικρό, της κλίμακας κανό ή βάρκες με κουπιά, μπορείτε να τα βρείτε πιο οικονομικές επιλογές. Συνήθως η χρέωση είναι ανά ώρα αντί ανά ημέρα και η τιμή ξεκινά από 9 ευρώ ανά ώρα.
Ακολούθησε το supergreeks.eu στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στην ελληνική γλώσσα
Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


ΚάνεLike στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία ,το Βέλγιο , τη Γερμανία , την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Newsletter για SuperGreeks*ΝΟ SPAM*

Κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter των SuperGreeks και μάθε τα πάντα πρώτος στην ελληνική γλώσσα. Επικαιρότητα, αφιερώματα, events κ.α.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?