Ολλανδία: Ραγδαία η αύξηση των μεμονωμένων επενδύσεων

Ολλανδία-Επενδύσεις-Οικονομία

Ο αριθμός των κατοίκων στην Ολλανδία, που αποφάσισαν να επενδύσουν τα χρήματα τους αυξήθηκε σημαντικά φέτος. Συνολικά 1,75 εκατομμύρια επί του παρόντος έχουν επενδύσει χρήματα σε μετοχές και επενδυτικά ταμεία στην Ολλανδία, γεγονός που συνιστά, αύξηση 17% σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με έρευνα της Kantar.

Το χαμηλό επιτόκιο στους λογαριασμούς ταμιευτηρίου αύξησε ιδιαίτερα τις επενδύσεις ως μια πιο ελκυστική εναλλακτική λύση, ανέφερε ο ερευνητικός οργανισμός. Οι άνθρωποι ελπίζουν ότι θα βγάλουν περισσότερα χρήματα μέσω επένδυσης παρά με το να κερδίσουν από τους τόκους των αποταμιεύσεων τους.

Η πανδημία του κορονοϊού εξάλλου, έπαιξε επίσης ρόλο. Οι άνθρωποι ήταν πιο συχνά στο σπίτι χωρίς να κάνουν τίποτα, κι έτσι διέθεσαν περισσότερο χρόνο ώστε να μάθουν για τις επενδύσεις, λέει η Kantar.

Συγκεκριμένα σε έρευνα που έγινε σε 37.954 νοικοκυριά, έδειξε ότι φέτος οι κάτοικοι της Ολλανδίας προτίμησαν να επιλέξουν οι ίδιοι τις επενδύσεις τους. Πέρυσι, οι αυτοματοποιημένες επενδύσεις ήταν πιο δημοφιλείς. Αυτή η μορφή συνεχίζει να αυξάνεται, αλλά η επένδυση από επιλογή των ίδιων προσώπων, είναι επίσης δημοφιλής τώρα.

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks