Ολλανδία: Μέχρι στιγμής περισσότερα από 3300 κτίρια έχουν κατεδαφιστεί στο Χρόνινγκεν ως αποτέλεσμα της εξόρυξης αερίου

σεισμοί χρόνινγκεν

Περισσότερα από 3300 κτίρια έχουν κατεδαφιστεί από τότε που το γεωγραφικό διαμέρισμα του Χρόνινγκεν κατέγραψε τον μεγαλύτερο σεισμό μέχρι σήμερα το 2012, σύμφωνα με το NOS.

Επρόκειτο για κτίρια που ήταν ανεπαρκώς ανθεκτικά σε ισχυρότερους σεισμούς. Ανάμεσα σε αυτά, βρίσκονται κτίρια πολιτιστικής κληρονομιάς, ιστορικών συλλόγων και φοβούνται οι κάτοικοι συγκεκριμένων περιοχών του νομού ότι θα εξαφανιστούν ακόμα περισσότερα εμβληματικά κτίρια στο μέλλον.

Τα περισσότερα κτίρια έχουν κατεδαφιστεί στο πλαίσιο της επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή του σεισμού. Πρόκειται κυρίως για μονοκατοικίες και συγκροτήματα διαμερισμάτων (πάνω από 75%), αλλά και για κτίρια φροντίδας (σχεδόν 10%). 

 Δεν είναι γνωστό πόσα κτίρια είχαν ήδη κατεδαφιστεί πριν από την ίδρυση αυτού του οργανισμού που καταμετράει στοιχεία της επιχείρησης που είναι σε εξέλιξη.

σεισμοί χρόνινγκεν
Graph by NOS

Αρκετοί από την κοινωνία του Χρόνινγκεν διαμαρτύρονται γιατί τα σπίτια που χτίζονται για να κατεδαφιστούν δε μοιάζουν καθόλου με αυτά που κατεδαφίστηκαν. Είναι βαριές κατασκευές για να μπορούν να αντέξουν σε κάθε σεισμό.

Για την ώρα, κατόπιν επιμονής του Hans Alders, Εθνικού Συντονιστή του οργανισμού αυτού, από το 2015 έως το 2018, όλοι οι σεισμογενείς δήμοι έχουν συντάξει μια λίστα με σημαντικά κτίρια. Εθνικά και δημοτικά μνημεία δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να κατεδαφιστούν.

Πηγή: NOS

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks