Ολλανδία: Σημαντικά γεγονότα και αριθμοί που όλοι πρέπει να ξέρουμε!

Ολλανδία-σημαία

Η Ολλανδία συγκαταλέγεται σταθερά στις κορυφαίες χώρες παγκοσμίως, για να ζήσει και να εργαστεί κανείς. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε σημαντικά γεγονότα και αριθμούς για την ιστορία και την παράδοση της Ολλανδίας, που όλοι πρέπει να ξέρουμε!

-Πληθυσμός: 16.933.558 (Αύγουστος 2015 cbs.nl)

-Πυκνότητα: 493 / km2 (το υψηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2015)

-Διοίκηση: Το σύνταγμα χρονολογείται κυρίως από το 1848, και οι αναθεωρήσεις έγιναν το 1983. Το Κοινοβούλιο αποτελείται από ένα ανώτερο τμήμα (eerste kamer) 75 μελών που εκλέγονται από επαρχιακά συμβούλια και ένα κατώτερο τμήμα (tweede kamer) με 150 μέλη, τα οποία εκλέγονται κάθε τέσσερα χρόνια με αναλογική εκπροσώπηση. Το υπουργικό συμβούλιο είναι το εκτελεστικό όργανο και τα μέλη του δεν μπορούν να είναι ταυτόχρονα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και του Κοινοβουλίου.

-Μοναρχία: Ο οίκος της Οράγγης-Νάσσαου κυβερνά την Ολλανδία από το 1815. Ο βασιλιάς Willehm-Alexandar, γεννημένος το 1967, στέφθηκε το 2013, μαζί με την Αργεντινή σύζυγό του Maxima που υπηρετεί τη χώρα ως βασίλισσα.

-Τοπίο: Περίπου το 1/4 της χώρας βρίσκεται κάτω από τη στάθμη της θάλασσας. Υπάρχουν 20 εθνικά πάρκα και μερικοί χαμηλοί σχετικά λόφοι, με το υψηλότερο σημείο της χώρας να φτάνει τα 322 μέτρα στο Limburg.

-Γεωργία: Η μικρή Ολλανδία έχει η δεύτερη μεγαλύτερη εξαγωγή γεωργικών προϊόντων στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου σχεδόν του 20% των παγκόσμιων εξαγωγών της πατάτας και της ντομάτας. Η ολλανδική αγελάδα είναι μια αξιοπρεπέστατη μηχανή γάλακτος, που παράγει 35 λίτρα την ημέρα!

Παρόμοια άρθρα

Το εντυπωσιακό Μουσείο Kröller-Müller στην Ολλανδία

Amsterdamse Bos: Το πιο όμορφο πάρκο της Ολλανδίας

-ΜΜΕ & Πολιτισμός: Η Ολλανδία έχει τα περισσότερα μουσεία στον κόσμο, με σχεδόν 1.000 μουσεία, μερικά μουσεία εξ αυτών μάλιστα βρίσκονται ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου. Επιπλέον, το τηλεοπτικό πρόγραμμα Big Brother είναι μια ολλανδική εφεύρεση και ο Paul Verhoeven είναι διεθνώς γνωστός για τη σκηνοθεσία του RoboCop και Total Recall.

-Στυλ: Το ολλανδικό στυλ καλλιεργείται στο Design Academy Eindhoven και το Rietveld Academy στο Άμστερνταμ, προσελκύοντας μεγάλες αναλογίες φοιτητών από άλλες χώρες. Το ολλανδικό στυλ είναι γνωστό ευρέως για τις μινιμαλιστικές, ιδιαίτερες και συχνά χιουμοριστικές του ιδιότητες.

-Καφές: Οι Ολλανδοί έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της ιστορίας του καφέ στην Ευρώπη. Στις αρχές του 17ου αιώνα, οι Ολλανδοί κατάφεραν να φέρουν το πρώτο ζωντανό φυτό καφέ από την Υεμένη στην Ευρώπη. Αφού τα φυτά αυτά καλλιεργήθηκαν με επιτυχία στο Άμστερνταμ, άρχισαν να καλλιεργούνται και στις υπόλοιπες ολλανδικές αποικίες. Μέσα σε λίγα χρόνια, οι ολλανδικές αποικίες Java και Σουρινάμ είχαν γίνει οι κύριοι προμηθευτές καφέ στην Ευρώπη!

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Βρείτε μας στα Social Media:

Στο Facebook: SuperGreeks

Στο Instagram: supergreeks_

Author: Whatsoeva

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks