Ολλανδία: To Χρόνινγκεν στην πρώτη θέση των πιο υγιεινών πόλεων

Ολλανδία-Γκρόνιγκεν-Λίστα

Το Χρόνινγκεν βρίσκεται στην κορυφή μιας νέας λίστας με τις πιο υγιείς πόλεις στην Ολλανδία την οποία και συνέταξε ο όμιλος πολιτικών μηχανικών Arcadis.

Το Χρόνινγκεν, σύμφωνα με τους συντάκτες της λίστας, επωφελήθηκε από την μεγάλη απαγόρευση αυτοκινήτων που επιβλήθηκε στο κέντρο της πόλης, ενθαρρύνοντας την ποδηλασία και το περπάτημα, περιορίζοντας την ανάπτυξη πολυκατοικιών και γραφείων ενώ καταπολέμησε τον θόρυβο και την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Αντίθετα, οι μεγάλες πόλεις όπως το Άμστερνταμ, το Ρότερνταμ και η Χάγη βρίσκονται χαμηλά στην κατάταξη, κυρίως λόγω των υψηλών επιπέδων ρύπανσης του αέρα και του θορύβου.

Το Ναϊμέγκεν, το Μάαστριχτ, το Almere και το Amersfoort ολοκληρώνουν την πρώτη πεντάδα σε μια λίστα 20 πόλεων. Το Άμστερνταμ είναι στη 17η θέση, το Ρότερνταμ στην 19η και η Χάγη στην 15η θέση.

Στόχος της λίστας δεν είναι να δημιουργήσει μια ιεραρχία ελίτ πόλεων, αλλά να επισημάνει περιοχές όπου οι πόλεις μπορούν να βελτιστοποιήσουν το φυσικό τους περιβάλλον προς όφελος των πολιτών τους, δήλωσε ο διευθυντής του κλιματικού ομίλου Arcadis, Marjan den Barber.

Ευημερία

Οι μεγαλύτερες πόλεις στην Ολλανδία, βρίσκονται επίσης σε μια νέα λίστα ευημερούντων τόπων διαμονής της χώρας, που καταρτίστηκε από την εθνική στατιστική υπηρεσία CBS.

Ενώ οι πόλεις είναι πλουσιότερες όσον αφορά τα χρήματα, είναι συχνά λιγότερο καθαρές και λιγότερο ασφαλείς, ενώ οι κάτοικοί τους ζουν γενικά σε ανθυγιεινές συνθήκες σε σχέση με τους κατοίκους της υπόλοιπης χώρας, δήλωσε το CBS.

Υπάρχουν εξαιρέσεις στον κανόνα, είπε το CBS. Περισσότερες αγροτικές περιοχές όπως το Bloemendaal, το Bergeijk και το Midden-Delfland είναι και πλούσιες και καθαρές και ασφαλείς, περιοχές με χαμηλή ανεργία και υγιείς ντόπιους.

Αντίθετα, οι άνθρωποι που ζουν σε χωριά στο βόρειο Χρόνινγκεν όπως το Veendam, το Oldambt και το Stadskanaal είναι πιθανό να έχουν χαμηλά εισοδήματα και να αντιμετωπίζουν σχετικά υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας, δήλωσε το CBS.

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks