Ολλανδία: Η “τράπεζα κουπονιών” εγγυάται επιστροφές χρημάτων για ακυρωμένες διακοπές

Ολλανδία-Κυβέρνηση-Ταξίδια

Η κυβέρνηση στην Ολλανδία εγκαινιάζει τον θεσμό της «τράπεζας κουπονιών» για να βεβαιωθεί ότι οι ταξιδιώτες που έλαβαν κουπόνι από το ταξιδιωτικό τους γραφείο μετά την ακύρωση των πακέτων διακοπών τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, θα λάβουν τελικά τα χρήματά τους πίσω, ακόμη και αν ο ταξιδιωτικός πράκτορας δεν μπορεί να πληρώσει την επιστροφή χρημάτων.

Από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση του κορονοϊού, τουλάχιστον 1 εκατομμύριο κάτοικοι της Ολλανδίας έχουν λάβει ανάλογο κουπόνι ως αποζημίωση για ένα ακυρωμένο ταξίδι. Συνολικά, αυτά τα κουπόνια αξίζουν σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Η κυβέρνηση διαθέτει 400 εκατομμύρια ευρώ σε κρατικά δάνεια στη τράπεζα κουπονιών. Οι ταξιδιωτικές εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα χρήματα για να τα επιστρέψουν στους πελάτες τους.

Τα κρατικά δάνεια είναι αρκετά για να επιστραφούν τα κουπόνια έως τις 31 Μαρτίου 2021 το πολύ, δήλωσε ο Erik Jan Reuver του ταμείου εγγυήσεων για τα έξοδα ταξιδίου SGR. Σύμφωνα με τον Reuver, το γεγονός ότι τα δάνεια δεν καλύπτουν ούτε το ήμισυ της αξίας του κουπονιού δεν αποτελεί πρόβλημα. “Επειδή ένας αυξανόμενος αριθμός κατόχων κουπονιών θέλει να κάνει κράτηση για ένα νέο ταξίδι το καλοκαίρι του 2021 ή το έχει κάνει ήδη”, είπε.

Αλλά για να λειτουργήσει αυτό, τα συνδεδεμένα ταξιδιωτικά γραφεία και οι οργανισμοί πρέπει να σταματήσουν να εκδίδουν νέα κουπόνια το συντομότερο δυνατό. “Από εδώ και στο εξής, κάντε άμεση κράτηση ή επιστροφή χρημάτων εάν δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί ταξίδι” τονίζει.

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks