Ολλανδία: Ταξιδεύοντας στην Ουτρέχτη

Ουτρέχτη-ολλανδία-χειμώνας

Σήμερα θα σας ταξιδέψουμε σε μια ολλανδική πόλη με φοβερό βιοτικό επίπεδο, μια πόλη πανέμορφη από άκρη σε άκρη, μια πόλη που όσοι έζησαν κάποτε ή ζούνε ακόμα εκεί, μάλλον, θα σας πούνε τα καλύτερα… Σήμερα ταξιδεύουμε στην ΥΠΕΡΟΧΗ Ουτρέχτη!

🍄 Στις TOP5 πόλεις της Ολλανδίας. Συμφωνείτε;

Είναι δύσκολο να επισκεφτείς την Ουτρέχτη και να μην την ερωτευτείς 💛❤️💜

📌Βρίσκεται στο κέντρο της χώρας και μόλις 25 λεπτά με το τρένο από την Πρωτεύουσα της Ολλανδίας, το Άμστερνταμ !

🪅🎁 Ζωντανή πόλη με νέο κόσμο και μια φοβερή αγορά που όποτε είναι ανοιχτή δεν μπορείς να περπατήσεις. Μια μεγάλη ποικιλία από καταστήματα και μπουτίκ περιστοιχίζει τα κανάλια και τους δρόμους στο κέντρο της πόλης.

🎓 Ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και της Ολλανδίας βρίσκεται εδώ – πανεπιστημιούπολη η Ουτρέχτη.

🫳 H πόλη αυτή χτίστηκε τριγύρω από τον πύργο DOM, τον οποίο λιγότερο ή περισσότερο μπορείτε να δείτε από οποιοδήποτε σημείο της πόλης 🙏 και να προσανατολιστείτε εύκολα.

🚗🚕🚙 Σε αυτή την πόλη τα αυτοκίνητα δεν είναι ευπρόσδεκτα! Καθόλου…

🚲 Το μεγαλύτερο πάρκινγκ του κόσμου για ποδήλατα θα το βρεις στην Ουτρέχτη – Ξεκάθαρα ποδηλατούπολη.

* Υπέροχες διαδρομές με το ποδήλατο και τριγύρω από την πόλη της Ουτρέχτης (βλέπε Μάαρσεν, Mπρούκελεν κ.α. )

ουτρέχτη

👑 Πολλά και τα κάστρα τριγύρω από την πόλη της Ουτρέχτης. Από τις πιο πλούσιες περιοχές της Ολλανδίας.

🚣‍♀️ Υπέροχη πόλη για να κάνεις κανό, pedal boat ή βαρκάδα.

Το κέντρο της πόλης είναι αρκετά μικρό για να το εξερευνήσετε με τα πόδια, αλλά αρκετά μεγάλο για να σας διασκεδάσει για μέρες με τέχνη και πολιτισμό 🎨

🌿🍀 Wilhelminapark= ένα από τα αγαπημένα μας πάρκα. Άλλα πανέμορφα πάρκα; Lepelenburg και φυσικά στους βοτανικούς κήπους. Ακόμα μια καταπράσινη πόλη της Ολλανδίας που όταν την περπατάς ή κάνεις ποδήλατο, ξεχνάς καμιά φορά ότι βρίσκεσαι σε αστικό τοπίο.

🌳 Από την Ουτρέχτη ξεκινάει και το 2ο μεγαλύτερο δάσος της χώρας, το Utrechtse Heuvelrug. Μαγεία * σύντομα θα έχουμε αφιέρωμα γι’ αυτό το μέρος – το έχουμε επισκεφτεί πάρα πολλές φορές και πραγματικά είναι ένα μέρος που προτείνουμε ανεπιφύλακτα σε όλους τους κατοίκους Ολλανδίας.

🔭 Αξίζει μια επίσκεψη το Sonnenborgh αν σου αρέσει η αστροπαρατήρηση *συντομα θα έχουμε αφιέρωμα γι΄αυτό το ιστορικό μέρος.

🚉 Ο μεγαλύτερος και πιο κομβικός σιδηροδρομικός σταθμός της Ολλανδίας βρίσκεται εδώ 🚂 Η Ουτρέχτη είναι η έδρα των Ολλανδικών σιδηροδρόμων και αν σου αρέσουν τα τρένα δεν έχεις παρά να επισκεφτείς το σιδηροδρομικό μουσείο της πόλης.

ολλανδία-τρένα-ουτρέχτη

Μπορεί η Ουτρέχτη να μην έχει όσα κανάλια έχουν άλλες πόλεις, όπως το Άμστερνταμ, το Ντέλφτ και το Λάιντεν, όμως είναι ιδιαίτερα γιατί με τον τρόπο που είναι δομημένα, μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου ή φαγητό, κυριολεκτικά, δίπλα από το νερό. Αν μένεις εκεί, είναι πιθανόν το παράθυρο του σπιτιού σου να είναι δίπλα ακριβώς από το νερό.

*Το Oudegracht και το Nieuwegracht, τα 2 κανάλια της πόλης είναι ιδιαίτερα. Πρόκειται για χαμηλές αποβάθρες στις οποίες βρίσκονται οι αποθήκες των σπιτιών. Από τον μεσαίωνα αυτές οι αποθήκες παρακαλώ… Το θέαμα, υπέροχο!

🧳 Αν αξίζει να επισκεφτείς την Ουτρέχτη ❓ 100%

*Για μονοήμερη εκδρομή δεν το συζητάμε… Είναι MUST!

**Για διακοπές, εύκολα είναι μια πρόταση, για όλων των ειδών τους ταξιδιώτες… Την Ουτρέχτη τη λατρεύουν σχεδόν όλοι.

*Extra TIP: Αν ψάχνεις για ελληνικό, ποιοτικό φαγητό, τότε πρέπει να επισκεφτείς το OLI MAZÍ. Περισσότερα για το OLI MAZI μπορείς να βρεις στο συνεργατικό, επαγγελματικό δίκτυο των #SuperGreeks.

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks