Χριστούγεννα στην Ολλανδία: Ότι πρέπει να γνωρίζεις για τα Χριστουγεννιάτικα χωριά στις Κάτω Χώρες

χριστούγεννα-ολλανδία
[UPDATE: 6/11/23]

Τα Χριστούγεννα στην Ολλανδία είναι μαγικά, είναι παραμυθένια. Πολλές πόλεις της Ολλανδίας βάζουν τα γιορτινά τους και έχουν Χριστουγεννιάτικες αγορές – Τα Χριστουγεννιάτικα χωριά όπως τα λέμε εδώ.

Σε σχέση με τα Χριστουγεννιάτικα χωριά στη Γερμανία, για παράδειγμα, οι χριστουγεννιάτικες αγορές στην Ολλανδία εξακολουθούν να είναι μια σχετικά νέα ιδέα – η Γερμανία έχει μια μακρά ιστορία στις Χριστουγεννιάτικες αγορές. 

Ωστόσο, ένας αυξανόμενος αριθμός πόλεων και στην Ολλανδία οργανώνει εντυπωσιακές χριστουγεννιάτικες αγορές στα ιστορικά κέντρα των πόλεων, δημιουργώντας ένα ζεστό και όμορφο κλίμα για την περίοδο των Χριστουγέννων !

Πάμε μια βόλτα στα αγαπημένα μας χριστουγεννιάτικα χωριά της Ολλανδίας.

Τα αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα χωριά των SuperGreks στην Ολλανδία:

No1. Φάλκενμπουρχ – 17 Νοεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου 

valkenburg-χριστουγεννα-ολλανδία

Το Χριστουγεννιάτικο χωριό του Φάλκενμπουρχ είναι αυτό που μας αρέσει περισσότερο στην Ολλανδία. Γιατί είναι ιδιαίτερο, γιατί είναι το πιο μοναδικό.

Ο μύθος λέει ότι ο Άη Βασίλης έρχεται από αυτή τη μικρή πόλη και underground – από το σπήλαιο δηλαδή από όπου και στήνεται η Χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης. Το Φάλκενμπουρχ είναι μια μικρή πόλη με μεγάλη ιστορία. Αξίζει σίγουρα επίσκεψη!

Aυτό το Χριστουγεννιάτικο μαρκετ έχει εισιτήριο εισόδου και θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο άρθρο / αφιέρωμα των SuperGreeks για την υπόγεια αγορά του Φάλκενμπουρχ .

No2: Το Χριστουγεννιάτικο πλωτό χωριό του Λάιντεν!

Μετά από την περυσινή χρονιά που δεν πραγματοποιήθηκε το πλωτό Χριστουγεννιάτικο χωριό του Λάιντεν, φέτος θα ξανά στηθεί από τις 13 έως 17 Δεκεμβρίου, ενώ το παγοδρόμιο θα παραμείνει από τις 9 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου.

Το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο χωριό της Ολλανδίας βρίσκεται στο Ντόρντρεχτ

Η χριστουγεννιάτικη αγορά του Ντόρντρεχτ είναι η μεγαλύτερη του είδους της στην Ολλανδία, με σχεδόν 300 περίπτερα που εκτείνονται σε 2,5 χιλιόμετρα! Παγοδρόμια, ζεστά κρασιά, τοπική κουζίνα, πολύς κόσμος, μουσικές, πολλά φώτα και αρκετές εκδηλώσεις. Όσοι αγαπάτε τα Χριστουγεννιάτικα χωριά σίγουρα πρέπει να το επισκεφτείτε την περίοδο των Χριστουγέννων.

Χριστούγεννα στο Άμστερνταμ

Tα Χριστούγεννα έρχονται και το Άμστερνταμ μεταμορφώνεται σε μια παραμυθένια χώρα των θαυμάτων που αστράφτει από τη μαγεία των Χριστουγέννων. Η πόλη είναι στολισμένη και λαμπερή από άκρη σε άκρη.

Στην πόλη υπάρχουν αρκετά Χριστουγεννιάτικα χωριά. Πάμε να δούμε κάποια από αυτά:

Funky Xmas Market στο Westerpark από 3 Δεκεμβρίου έως 17 Δεκεμβρίου

Pure Markt Wintermarkt στο πάρκο Frankendael στις 17 Δεκεμβρίου

Amsterdam Winter Paradise στο RAI από 14 έως 30 Δεκεμβρίου

*και άλλες περισσότερες αγορές που θα σας καταγράψουμε σε αφιέρωμα / άρθρο τις επόμενες ημέρες. Follow SuperGreeks & Stay Tuned.

+

Το light festival του Άμστερνταμ

Κάθε χρόνο, 30 εκθέματα φωτός που σχεδιάστηκαν από Ολλανδούς και διεθνείς καλλιτέχνες είναι διάσπαρτα γύρω από τα κανάλια και τις γέφυρες της πόλης, στέλνοντας φωτεινά χρώματα στο νερό και δημιουργώντας μια πραγματικά μαγευτική ατμόσφαιρα σε όλη την πόλη, κάτι που πρέπει να κάνετε αν βρίσκεστε στο Άμστερνταμ κατά τη διάρκεια της Χριστούγεννα.

Επίσης, τα μηνύματα που περνάει το light festival για την κοινωνία μας είναι πάντα επίκαιρα και σωστά, ουσιαστικά.

Για το Light Festival 2023 θα έχουμε σχετικό αφιέρωμα σύντομα – > Follow SuperGreeks & Stay Tuned.

Χριστούγεννα στη Χάγη – 7 με 23 Δεκεμβρίου

Photo by Royal Christmas Fair

Από τις 8 έως τις 23 Δεκεμβρίου η άλλη μεγάλη και υπέροχη πόλη της Ολλανδίας θα έχει μια παραμυθένια Χριστουγεννιάτικη αγορά για να επισκεφτούμε.

Το Χριστουγεννιάτικο χωριό στήνεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης, έχει ελεύθερη είσοδο, και είναι ανοιχτά από τις 12 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

110 Χριστουγεννιάτικοι πάγκοι δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό.

Περισσότερες πληροφορίες για το Χριστουγεννιάτικο μάρκετ στη Χάγη θα βρείτε εδώ!

Η Χριστουγεννιάτικη αγορά του Χάαρλεμ

Ένα από τα μεγαλύτερα Χριστουγεννιάτικα χωριά θα βρίσκεται φέτος στο Χάαρλεμ !

 Όχι λιγότεροι από 350 πάγκοι σας περιμένουν από την Παρασκευή 8 έως την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου για να νιώσετε τα Χριστούγεννα όπως πρέπει. Με πολλές εκδηλώσεις, φώτα, φαγητό και ποτό. Μουσική και χρώματα, Χριστούγεννα!

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ!

Χριστούγεννα στο Μάαστριχτ

H πλατεία Vrijthof θα φιλοξενήσει φέτος το Χριστουγεννιάτικο χωριό του Μάαστριχτ από 30 Νοεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks