Χριστούγεννα στην Ολλανδία: Ότι πρέπει να γνωρίζεις για τα Χριστουγεννιάτικα χωριά στις Κάτω Χώρες

χριστούγεννα-ολλανδία

Τα Χριστούγεννα στην Ολλανδία είναι μαγικά, είναι παραμυθένια. Όλες οι πόλεις της Ολλανδίας βάζουν τα γιορτινά τους, ενώ πολλές από αυτές έχουν Χριστουγεννιάτικες αγορές. Στήνονται φαντασμαγορικά Χριστουγεννιάτικα χωριά!

Σε σχέση με τα παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα χωριά στη Γερμανία, για παράδειγμα, οι χριστουγεννιάτικες αγορές στην Ολλανδία εξακολουθούν να είναι μια σχετικά νέα ιδέα. Ωστόσο, ένας αυξανόμενος αριθμός πόλεων οργανώνει εντυπωσιακές χριστουγεννιάτικες αγορές στα ιστορικά κέντρα των πόλεων, δημιουργώντας ένα ζεστό και όμορφο κλίμα για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Πάμε μια βόλτα στα αγαπημένα μας χριστουγεννιάτικα χωριά της Ολλανδίας.

Το αγαπημένο Χριστουγεννιάτικο χωριό των SuperGreks στην Ολλανδία:

No1. Valkenburg

valkenburg-χριστουγεννα-ολλανδία

Το Χριστουγεννιάτικο χωριό του Φάλκενμπουρχ είναι αυτό που μας αρέσει περισσότερο στην Ολλανδία. Γιατί είναι ιδιαίτερο, γιατί είναι το πιο μοναδικό.

Ο μύθος λέει ότι ο Άη Βασίλης έρχεται από αυτή τη μικρή πόλη και underground – από το σπήλαιο δηλαδή από όπου και στήνεται το χριστουγεννιάτικο μάρκετ της πόλης. Το Φάλκενμπουρχ είναι μια μικρή πόλη με μεγάλη ιστορία. Αξίζει σίγουρα επίσκεψη.

Aυτό το Χριστουγεννιάτικο μαρκετ έχει εισιτήριο εισόδου.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες στο σχετικό άρθρο που έχουμε ετοιμάσει γι ‘αυτό το μοναδικό Χριστουγεννιάτικο χωριό της Ολλανδίας.

Οι μεγαλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές στην Ολλανδία βρίσκονται στο Ντόρντρεχτ, στο Ντέβεντερ και στο Μάαστριχτ. Και τα 3 αυτά μάρκετ είναι υπέροχα και τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα για επίσκεψη.

Στα άσχημα νέα είναι ότι φέτος δε θα γίνει το πλωτό Χριστουγεννιάτικο χωριό του Λάιντεν που λατρέψαμε όταν το επισκεφτήκαμε το 2019.

Το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο χωριό της Ολλανδίας

Η χριστουγεννιάτικη αγορά του Ντόρντρεχτ είναι η μεγαλύτερη του είδους της στην Ολλανδία, με σχεδόν 300 περίπτερα που εκτείνονται σε 2,5 χιλιόμετρα! Παγοδρόμια, ζεστά κρασιά, τοπική κουζίνα, πολύς κόσμος, μουσικές, πολλά φώτα και αρκετές εκδηλώσεις. Όσοι αγαπάτε τα Χριστουγεννιάτικα χωριά σίγουρα πρέπει να το επισκεφτείτε την περίοδο των Χριστουγέννων.

ξεναγήσεις-αμστερνταμ
Έρχεσαι στο Άμστερνταμ για τα Χριστούγεννα; Κάνε μια ξενάγηση με το SuperTrips στην ελληνική γλώσσα. Κράτησε θέση από τώρα!

Χριστούγεννα στο Άμστερνταμ

Το Άμστερνταμ αξίζει πάντα μια επίσκεψη. Είναι πανέμορφο, είναι πρωτεύουσα, έχει πολλές επιλογές. Έχει 3 παγοδρόμια στο κέντρο της πόλης και πολλά – πολλά φωτάκια. Η πόλη ζει στον ρυθμό των Χριστουγέννων.

2 φέτος θα είναι τα Χριστουγεννιάτικα χωριά στην πόλη. Το ένα το κλασσικό, το δημοφιλές στην πλατεία των μουσείων *(museumplein) όπου μπορείτε να κάνετε ice scating με θέα το εκπληκτικό Rijksmuseum, ενώ το άλλο Χριστουγεννιάτικο χωριό θα στηθεί στο RAI. Από τις 15 Δεκεμβρίου 2022 έως την 1η Ιανουαρίου 2023, το RAI Amsterdam (εντός και εξωτερικός) θα μετατραπεί για άλλη μια φορά στο μέρος για την απόλυτη χειμερινή σας εμπειρία. Τεράστιο παγοδρόμιο, συναυλίες, κέρλινγκ, χειμερινό σινεμά, τα marshmallow στη φωτιά, το ζεστό κρασί να μας περιμένει για να ζεσταθούμε λίγο.

χριστούγεννα-άμστερνταμ
Click by Het Amsterdamse Winterparadijs

Το Amsterdam winter paradise στο RAI θα ξεκινήσει στις 15 Νοεμβρίου και θα τελειώσει στις 1 Ιανουαρίου 2023!

Υπάρχει εισιτήριο εισόδου γι’ αυτο τον Χριστουγεννιάτικο παράδεισο. 19,50 θα έχει το πρωινό εισιτήριο και 11 ευρώ το βραδινό εισιτήριο (από τις 19:00 και έπειτα).

χριστούγεννα-αμστερνταμ

Το Ice Amsterdam στην Museumplein ξεκινάει στις 12 Νοεμβρίου και θα τελειώσει στις 5 Φεβρουαρίου. Θα έχουμε δηλαδή αρκετές ευκαιρίες για να κάνουμε βόλτα με Χριστουγεννιάτικο mode στην πανέμορφη πλατεία της πρωτεύουσας της Ολλανδίας.

Το Άμστερνταμ αξίζει να το επισκεφτεί γιατί σε λίγες ημέρες ξεκινάει και το Light Festival. Διαβάστε εδώ για το light festival του 2019 * (ετοιμάζουμε σχετικό αφιέρωμα και για το 2022*)

Χριστούγεννα στη Χάγη

Photo by Royal Christmas Fair

Από τις 8 έως τις 23 Δεκεμβρίου η άλλη μεγάλη και υπέροχη πόλη της Ολλανδίας θα έχει μια παραμυθένια Χριστουγεννιάτικη αγορά για να επισκεφτούμε.

Το Χριστουγεννιάτικο χωριό στήνεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης, έχει ελεύθερη είσοδο, και είναι ανοιχτά από τις 12 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

110 Χριστουγεννιάτικοι πάγκοι δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό.

Περισσότερες πληροφορίες για το Χριστουγεννιάτικο μάρκετ στη Χάγη θα βρείτε εδώ!

Η Χριστουγεννιάτικη αγορά του Χάαρλεμ

Ένα από τα μεγαλύτερα Χριστουγεννιάτικα χωριά θα βρίσκεται φέτος στο Χάαρλεμ !

 Όχι λιγότεροι από 350 πάγκοι σας περιμένουν από την Παρασκευή 9 έως την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου για να νιώσετε τα Χριστούγεννα όπως πρέπει. Με πολλές εκδηλώσεις, φώτα, φαγητό και ποτό. Μουσική και χρώματα, Χριστούγεννα!

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ!

Χριστούγεννα στο Μάαστριχτ

H πλατεία Vrijthof θα φιλοξενήσει φέτος το Χριστουγεννιάτικο χωριό του Μάαστριχτ από τις 1 έως τις 30 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχει είσοδος για πρόσβαση σε αυτό το Χριστουγεννιάτικο χωριό.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Webinar by SuperGreeks & Protea PreventieΟδηγός για την μετανάστευση στην Ολλανδία

Σκέφτεσαι να μετακομίσεις ή ζεις ήδη στην Ολλανδία; Τότε αυτό το online webinar απευθύνεται σε σένα!