Τα ολλανδικά σούπερ μάρκετ παρέχουν πληροφορίες για το food waste

food-waste-kompostopoiisi

Κατά μέσο όρο, το 98,3% των τροφίμων που προσφέρονται σε σούπερ μάρκετ στην Ολλανδία πωλείται. Το υπόλοιπο 1,7% των τροφίμων δεν φτάνει στον καταναλωτή. Αυτά τα ευρήματα βασίζονται σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από σούπερ μάρκετ, την Ολλανδική Ένωση Λιανικής Τροφίμων (CBL), το Πανεπιστήμιο Wageningen & Research (WUR) και το Υπουργείο Γεωργίας, Φύσης και Ποιότητας Τροφίμων, στο πλαίσιο της οργάνωσης Food Waste Free United (Samen Against Food Waste).

Τα δεδομένα τους παρέχουν την πρώτη σαφή εικόνα για τo food waste στa ολλανδικά σούπερ μάρκετ. Τα σούπερ μάρκετ πρωτοστατούν και καθιστούν την Ολλανδία την πρώτη χώρα στον κόσμο που παρέχει τόσο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με αυτό το ζήτημα.

Δεν πετάμε το φαγητό μας… Το αγοράζουμε Online – Αγοράζουμε ελληνικά

Πέντε ολλανδικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ συμμετείχαν στην έρευνα: Albert Heijn, Aldi, Jumbo, Lidl και PLUS. Αυτά τα supermarket αποτελούν το 77,5% της ολλανδικής αγοράς. Χάρη σε αυτήν την έρευνα, έχουμε πλέον μια καλύτερη και πιο αξιόπιστη κατανόηση της φύσης των απορριμμάτων τροφίμων στον τομέα των σούπερ μάρκετ. Οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ ανέφεραν οικειοθελώς τα προϊόντα που δεν έχουν πωληθεί και παρείχαν αυτά τα δεδομένα εμπιστευτικά στην WUR, η οποία στη συνέχεια πραγματοποίησε την ανάλυση δεδομένων.

Το 1,7% του food waste στον τομέα των σούπερ μάρκετ αποτελείται από πέντε κατηγορίες προϊόντων:

stoixeia-food-waste

Food waste σε σύγκριση με τις πωλήσεις

Προκειμένου να διαπιστωθεί ο αντίκτυπος του food waste, πρέπει να εξετάσουμε τις αναλογίες συγκεκριμένων τροφίμων που πετιούνται σε σχέση με τον όγκο των αποθεμάτων. Σε σχέση με το συνολικό απόθεμα, τα προϊόντα που πετάγονται ανά κατηγορία είναι: 7,7% για φρέσκο ​​ψωμί, μερικώς ψωμί και ζαχαροπλαστική. 2,9% για νωπό κρέας και ψάρι 2,7% για πατάτες, λαχανικά και φρούτα.1,4% για γαλακτοκομικά προϊόντα, αυγά και προϊόντα ψύξης.

Πηγή: Πανεπιστήμιο Wageningen

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks