Οι Oλλανδοί θέλουν να δημιουργήσουν την πιο υγιή γενιά στον πλανήτη μέχρι το 2040

υγεία-ολλανδία

Η Ολλανδία έχει κάνει πολλή δουλειά τα τελευταία χρόνια, τόσο με δημόσιους όσο και με ιδιωτικούς φορείς, προκειμένου να αναπτύξει μέτρα και μεθόδους για καλύτερη υγεία και ευεξία του πληθυσμού.

Αφοσιωμένη σε αυτό τον στόχο της, έχει ξεκινήσει ήδη την δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς τσιγάρο μέχρι το 2040. Και τώρα πάει ένα βήμα παρακάτω, θέτοντας ένα ακόμα πιο φιλόδοξο στόχο: να δημιουργήσει την πιο υγιή γενιά του κόσμου μέχρι το 2040.

Κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται από αθλητικούς οργανισμούς της χώρας οι οποίοι προτίθενται να συνεργαστούν γι’ αυτό τον κοινό στόχο υπό τις οδηγίες της Ολλανδικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Όπως αναφέρουν, σκοπός δεν είναι μόνο η φυσική υγεία του νέου πληθυσμού, αλλά και η πνευματική υγεία.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Ολλανδικής Ολυμπιακής Επιτροπής , θα αναπτυχθούν ιδέες για δραστηριότητες που θα ωθήσουν τους νέους να ασχολούνται με πιο πολλά σπορ, να ασκούνται περισσότερο και να ζουν υγιέστερα. Και όχι μόνο επειδή το χρειάζονται, αλλά επειδή το θέλουν.

Η πρωτοβουλία αυτή, οποία λήφθηκε από την ίδια την επιτροπή, είχε ως εφαλτήριο την δημοσίευση μιας έρευνας από το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος (RIVM), η οποία έδειχνε ένα, όχι και τόσο ευοίωνο, σενάριο, όσον αφορά την υγεία και το well-being. Πιο συγκεκριμένα η έρευνα έδειχνε ότι, αν ο πληθυσμός της χώρας διατηρήσει τις σημερινές του συνήθειες, περισσότεροι από από τους μισούς θα αναπτύξουν χρόνιες παθήσεις σε 20 χρόνια.

Food for thought,ε;

Πηγή

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks