Ολυμπιακοί Αγώνες: Αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊου

olumpiakoi-agwnes-anavoli

Την οριστική αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊου, ανακοίνωσε πριν λίγο ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε.

Η απόφαση λήφθηκε ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. ‘Αμπε επισήμανε ότι υπήρξε συμφωνία με τον επικεφαλής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία αναμένεται να επισημοποιήσει αργότερα σήμερα την αναβολή των Αγώνων, σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη της εκτελεστικής της επιτροπής.

Στόχος των διοργανωτών και της ΔΟΕ, είναι η κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη να μετατεθεί για το 2021, υπογράμμισε επίσης ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, ενώ η κυβερνήτης του Τόκιο, Γιουρίκο Κόικε, διευκρίνισε ότι οι Αγώνες θα συνεχίσουν να έχουν την επωνυμία «Τόκιο 2020», παρότι θα διεξαχθούν ένα χρόνο αργότερα.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, που μία διοργάνωση αναβάλλεται να μετατίθεται για άλλη χρονιά. Μέχρι τώρα, τρεις διοργανώσεις Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων (1916, 1940 και 1944) ματαιώθηκαν λόγω των δύο Παγκοσμίων Πολέμων, ενώ το ίδιο συνέβη με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1940 και του 1944.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks