Oι Online αγορές στην Ευρώπη
Οι ηλεκτρονικές αγορές συνεχίζουν να αυξάνονται στην ΕΕ – ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν να αγοράζουν τα προιόντα τους online στην Ευρώπη! Αυτή η τάση ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο κατά την διάρκεια της πανδημίας, του covid19.
Τους 12 μήνες πριν από την έρευνα που σας παραθέτουμε του 2021, το 90% των ατόμων ηλικίας 16 έως 74 ετών στην ΕΕ είχε χρησιμοποιήσει το Διαδίκτυο, το 74% των οποίων είχε αγοράσει ή παραγγείλει αγαθά ή υπηρεσίες για ιδιωτική χρήση. Οι διαδικτυακές αγορές αυξήθηκαν κατά 1 ποσοστιαία μονάδα σε σύγκριση με το 2020 (73% των χρηστών του Διαδικτύου) και κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το 2016 (63%).
Οι περισσότεροι καταναλωτές που αγοράζουν αγαθά από το διαδίκτυο είναι από την Ολλανδία σε ποσοστό (94%), στη Δανία (92%) και τη Σουηδία στο 89%.
Από την αντίπερα όχθη, λιγότερο από το 50% είχε πραγματοποιήσει αγορές μέσω Διαδικτύου στη Ρουμανία (44%) και στη Βουλγαρία (42%).
Μεγάλη αύξηση στις online αγορές τα τελευταία χρόνια…
Τα τελευταία πέντε χρόνια, οι μεγαλύτερες αυξήσεις στις ηλεκτρονικές αγορές μεταξύ των χρηστών του Διαδικτύου καταγράφηκαν στην Τσεχία (+27 ποσοστιαίες μονάδες), τη Σλοβενία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία.
🇬🇷 Στην Ελλάδα σημειώθηκε επίσης μεγάλη αύξηση των online αγορών – το 2016 αγόραζε μόλις το 42% των ανθρώπων ονλαιν.
Οι Γερμανοί, οι Γάλλοι και οι Ολλανδοί αγοράζουν εδώ και χρόνια, σε μεγάλο ποσοστό, online.
Ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ: η πιο συνηθισμένη ηλεκτρονική αγορά
Οι περισσότερες αγορές διαδικτυακά έγιναν για αγορά ρούχων! Ακολουθούν οι χρήστες του διαδικτύου που αγοράζουν φαγητό από το διαδίκτυο, αυτοί που αγοράζουν καλλυντικά και γενικά προιόντα ομορφιάς.