[Breaking-UPDATE] Ολλανδία: Οριστικό-Από τις 10 μ.μ. η απαγόρευση κυκλοφορίας

ολλανδία-ειδήσεις

Aπό την επόμενη Τετάρτη, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει μία ώρα αργότερα, σύμφωνα με έγκυρες πηγές. Η απόφαση αυτή πάρθηκε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, σχετικά με την πανδημία covid-19.

Υπενθυμίζεται, ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας σταματάει στις 4:30 π.μ. Χθες, μετά το υπουργικό συμβούλιο, κατέστη σαφές ότι πολλοί δήμαρχοι θέλουν να αλλάξει η ώρα που ξεκινάει η απαγόρευση κυκλοφορίας και να μεταφερθεί από τις 9:00 μ.μ. στις 10:00 μ.μ. Συγκεκριμένα, οι δήμαρχοι επισήμαναν την αλλαγή προς τη θερινή ώρα η, οποία ξεκινά την Κυριακή ,πράγμα που σημαίνει ότι το βράδυ γίνεται πιο “ελαφρύ”.

Επιπλέον, το Ραμαζάνι -ο μήνας της νηστείας για τους μουσουλμάνους- ξεκινά στα μέσα του Απριλίου. Στο πλαίσιο αυτής της παράδοσης, οι μουσουλμάνοι συχνά πηγαίνουν σε συγγενείς τους μετά τη δύση του ήλιου, για να δειπνήσουν όλοι μαζί. Ο δήμαρχος Aboutaleb του Ρότερνταμ είπε χθες, ότι αυτή η παράδοση καθιστά την απαγόρευση κυκλοφορίας ιδιαίτερα περίπλοκη για τους συγκεκριμένους ανθρώπους.

Παρόμοια άρθρα

Ολλανδία: Απαγόρευση ταξιδιών μέχρι τις 9 Μάϊου

Ολλανδία: Μια ώρα αργότερα η απαγόρευση κυκλοφορίας

Πριν τεθεί σε ισχύ αυτό το μέτρο, δύο μήνες νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός, Mark Rutte, είπε σε κοινοβουλευτική συζήτηση ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας πρέπει να ξεκινάει κάπου μεταξύ 8 μ.μ. και 9 μ.μ., ώστε να είναι αποτελεσματική. Μετά από εννέα ώρες, η αποτελεσματικότητα της απαγόρευσης μειώνεται ραγδαία.

Σήμερα το απόγευμα, ο Πρωθυπουργός Mark Rutte και ο υπουργός Υγείας Ηugo De Jonge θα πραγματοποιήσουν συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα αναφερθούν στα νέα μέτρα που ισχύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19. Επίσης, αναμένεται να ανακοινώσουν ότι καμία χαλάρωση των μέτρων δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον, καθώς το υπουργικό συμβούλιο πιστεύει ότι τα τελευταία ποσοστά των κρουσμάτων είναι πολύ ψηλά και η κατάσταση με την covid-19 βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Πριν από δύο εβδομάδες, δόθηκε μία ελπίδα για πιθανή χαλάρωση των μέτρων από τις 31 Μαρτίου. Μεταξύ άλλων, ο Rutte και ο De Jonge ανέφεραν ότι οι υπαίθριοι χώροι των καταστημάτων εστίασης θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ξανά, καθώς και να επεκταθούν οι δυνατότητες του λιανεμπορίου, ενώ ταυτόχρονα οι φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν, έστω μερικώς, τα μαθήματά τους δια ζώσης.

Στην παρούσα φάση, το υπουργικό συμβούλιο επεκτείνει περαιτέρω την απαγόρευση των ταξιδιών στο εξωτερικό, έως τα μέσα του Μαΐου. Δεν γνωρίζουμε ακόμη, τι θα ανακοινωθεί για τις διακοπές του Μαΐου, αλλά προς το παρόν η ταξιδιωτική απαγόρευση ισχύει για όλους μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Οι SuperGreeks θα καλύψουν ζωντανά τη συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα! Μείνετε συντονισμένοι!

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Βρείτε μας στα Social Media:

Στο Facebook: SuperGreeks

Στο Instagram: supergreeks_

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks