Ουκρανία: Νέος κύκλος διαπραγματεύσεων απόψε- Φόβοι για επίθεση σε πυρηνικό σταθμό

πυρηνικά-ρωσσία

Έτοιμη για έναν νέο κύκλο διαπραγματευμένων δηλώνει η Μόσχα την ώρα που το ρωσικό σφυροκόπημα σε Χάρκοβο, Μαριούπολη συνεχίζεται. Παρά το γεγονός πως ήταν αμφίβολο αν θα ξεκινούσε εντός της ημέρας ο δεύτερο γύρος, πληροφορίες από το πρακτορείο ειδήσεων Tass, επικαλούμενο βοηθό του ουκρανικού προεδρικού γραφείου, αναφέρουν πως τελικά οι δύο πλευρές συμφώνησαν να καθίσουν και πάλι απόψε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Την ίδια στιγμή, άλλοι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν από το μπαράζ ρωσικών επιθέσεων που σημειώνονται από το πρωί στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας.

Από αεροπορικό πλήγμα προκλήθηκε επίσης πυρκαγιά στο κτίριο της Κοινωνιολογικής Σχολής του Εθνικού Πανεπιστημίου Karazin καθώς επίσης και σε ένα κτίριο της αστυνομίας ενώ από τις ολονύκτιες μάχες ξέσπασε φωτιά και σε νοσοκομείο της πόλης.

Σε κίνδυνο ο πυρηνικός σταθμός Γιουζνουκραΐνσκ

Παράλληλα, το ουκρανικό πρακτορείο Interfax μεταδίδει πως ρωσικά ελικόπτερα με αλεξιπτωτιστές πέταξαν προς το Βόζνεσενσκ, στην περιοχή του Μικολάιβ, συγκεκριμένα στον πυρηνικό σταθμό Γιουζνουκραΐνσκ (NPP). Ο σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών Anton Gerashchenko δήλωσε πως είναι πιθανή μια επίθεση στον πυρηνικό σταθμό.

πυρηνικά-ρωσσία

«Μόλις λάβαμε πληροφορίες από την Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας ότι μια ομάδα περισσότερων από 20 επιβατικών ελικοπτέρων με αλεξιπτωτιστές πέταξε από την περιοχή του Μικολάιβ προς την πόλη Βόζνεσενσκ, όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός Γιουζνουκραΐνσκ», έγραψε ο Gerashchenko στο κανάλι του στο Telegram.

«Ίσως να γίνει επίθεση στον πυρηνικό σταθμό. Η Εθνική Φρουρά είναι έτοιμη να αγωνιστεί» πρόσθεσε.

Πηγή

Tο supergreeks.eu είναι ανεξάρτητο και δε λαμβάνει κρατική ή άλλη χρηματοδότηση. Με το SuperGreeks η μετανάστευση έγινε πρακτικά ευκολότερη, αλλά και περισσότερο όμορφη.

Η οικονομική σας συνεισφορά θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να παρέχουμε περισσότερα χρήσιμα και ουσιαστικά άρθρα, καθώς και άρθρα σε βάθος σχετικά με τη ζωή στο εξωτερικό. Θα μας βοηθήσετε να απαντάμε καθημερινά στα δεκάδες μηνύματα που δεχόμαστε από συνανθρώπους μας στο SupporT του SuperGreeks και να βοηθάμε τις ελληνικές επιχειρήσεις. Θα μας βοηθήσεις να δημιουργήσουμε περισσότερα στο άμεσο μέλλον.

Amount

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks