Νέο μήνυμα Ζελένσκι πριν τη διαπραγμάτευση: «Είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε» – Τι διεκδικεί το Κίεβο στη Λευκορωσία

Έκκληση Ζελένσκι για άμεση ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση – Το Κίεβο αναζητά «άμεση» εκεχειρία και απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων

Η ουκρανική αντιπροσωπεία έφτασε σήμερα το πρωί εκεί όπου θα διεξαχθούν συνομιλίες με τη Ρωσία για να αξιώσει «άμεση» εκεχειρία και την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων, ανακοίνωσε η ουκρανική προεδρία.

«Η ουκρανική αντιπροσωπεία έφτασε στη ζώνη στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας για να μετάσχει στις διαπραγματεύσεις», αναφέρει η ουκρανική προεδρία σε ανακοίνωσή της.

«Το σημαντικό θέμα είναι άμεση εκεχειρία και η απόσυρση των στρατευμάτων από το ουκρανικό έδαφος», διευκρίνισε.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ρωσικής διαπραγματευτικής ομάδας στη Λευκορωσία είπε οτι η Μόσχα ενδιαφέρεται να επιτευχθεί συμφωνία στις συνομιλίες της με το Κίεβο.

Νέο μήνυμα Ζελένσκι – «Είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε»

Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η διαπραγμάτευση Ουκρανών-Ρώσων στη Λευκορωσία, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα.

Στο μήνυμά του ο Ζελένσκι επιχειρεί να εμψυχώσει τους συμπατριώτες του λέγοντας ότι: «ο καθένας μας είναι ένας πολεμιστής», ενώ συνεχίζει λέγοντας ότι: «ο καθένας μας θα κερδίσει».

Παράλληλα,ο Ζελένσκι απηύθυνε έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι ενταξιακές διαδικασίες της Ουκρανίας στην ΕΕ μέσα από έκτακτες διαδικασίες.

Επιπλέον, ο Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι συνολικά 16 παιδιά έχουν σκοτωθεί τις προηγούμενες τέσσερις ημέρες ενώ άλλα 45 είναι τραυματισμένα. 

Σε ότι αφορά τις απώλειες των Ρώσων, ο Ζελένσκι σημείωσε ότι αυτές ανέρχονται στις 4.500. Τέλος, απευθυνόμενος στους Ρώσους στρατιώτες, τους είπε τους «σώστε τις ζωές σας και φύγετε».

πηγή

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Webinar by SuperGreeks & Protea PreventieΟδηγός για την μετανάστευση στην Ολλανδία

Σκέφτεσαι να μετακομίσεις ή ζεις ήδη στην Ολλανδία; Τότε αυτό το online webinar απευθύνεται σε σένα!