Προς άρση των μέτρων κορωνοϊού τον Μάρτιο στην Ελλάδα – Φόβοι για αναζωπύρωση το φθινόπωρο

Να σημειώσουμε ότι στην Ελλάδα υπάρχει ακόμα μεγάλο πρόβλημα και είναι πάρα πολλοί οι άνθρωποι μας που φεύγουν από τη ζωή λόγω covid19, παρότι στην υπόλοιπη Ευρώπη έχουν μειωθεί πάρα πολύ τα νούμερα σε αυτή την τάση.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην Ελλάδα εχθές έφυγαν από τη ζωή λόγω κορωνοιού ακόμα 84 άτομα, στο Βέλγιο 54, στην Ολλανδία 18 και στη Γερμανία 279 άνθρωποι.

Με τόσους πολλούς νεκρούς ακόμα, η πανδημία σίγουρα δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Έλα στην παρέα μας 🙂 *Δεν SPAMάρουμε με τίποτα

Προς πλήρης άρσης των μέτρων από τον Μάρτιο οδεύει η Ευρώπη όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ωστόσο προειδοποίησε πως «δεν υπάρχει τέλος της πανδημίας».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πλεύρης εξήγησε ότι στο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας της Ευρώπης, η λογική όλων των χωρών είναι ότι οι περιορισμοί θα πρέπει να αρθούν έως τα μέσα με τέλη Μαρτίου ανάλογα με την πίεση στα συστήματα υγείας των χωρών αλλά δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός και όλοι είναι προετοιμασμένοι για τυχόν αναζωπύρωση της πανδημίας από το φθινόπωρο.

Μιλώντας για την απόφαση άρσης περιορισμών στην την Ελλάδα, ανέφερε ότι το ποσοστό εμβολιασμού στο γενικό πληθυσμό είναι άνω του 81%, οι διασωληνωμένοι έχουν μειωθεί μέσα σε 25 ημέρες από 680 σε 480, ενώ τα χθεσινά εξιτήρια – εισιτήρια στα νοσοκομεία είναι 150 υπέρ των εξιτηρίων κάτι που δείχνει ότι το ΕΣΥ είναι μεν ακόμα πιεσμένο, αλλά παρατηρείται αποκλιμάκωση.

Ενδεχομένως, εξήγησε να χρειαστεί να γίνει κάτι αντίστοιχο με το εμβόλιο της γρίπης αλλά αυτή η συζήτηση είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο στην Ευρώπη.

Με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks