Μην έρθετε στην Ολλανδία αν δεν έχετε βρει σπίτι, προειδοποιούν τα πανεπιστήμια τους φοιτητές από το εξωτερικό

spitia-ollandia-enoikiasi

Σύμφωνα με το Dutch News, πολλά ολλανδικά πανεπιστήμια προειδοποιούν τους φοιτητές από το εξωτερικό να μην έρθουν στην Ολλανδία, αν δεν έχουν κανονίσει από πριν το ζήτημα με το σπίτι.

Η ενοικίαση σπιτιού στην Ολλανδία μπορεί να αποδειχθεί εφιάλτης για κάποιους αν φοιτητές αν δεν έχουν το budget, δεν έχουν τύχη και δεν κινηθούν άμεσα.

Τα πανεπιστήμια του Μάαστριχτ, της Ουτρέχτης, του Ντέλφτ και του Ρότερνταμ, όπως και το HBO του Χρόνινγκεν προειδοποιούν τους φοιτητές πριν έρθουν στην Ολλανδία.

Γιατί υπάρχει αυτό το ζήτημα;

Το τεράστιο πρόβλημα με το σπίτι το αντιμετωπίζουν όλοι όσοι έρχονται στην Ολλανδία τα τελευταία 10 χρόνια. Φοιτητές και μη. Τα Ολλανδικά πανεπιστήμια είναι από τα καλύτερα του κόσμου και προσελκύουν ολοένα και περισσότερους φοιτητές από όλο τον κόσμο – περίπου το 14% των Ολλανδικών πανεπιστημίων είναι φοιτητές από το εξωτερικό.

«Το διεθνές ταλέντο είναι απαραίτητο» τόσο για την έρευνα όσο και για τη βιομηχανία, αλλά η αύξηση του αριθμού των ξένων φοιτητών είναι επί του παρόντος πολύ μεγάλη για να διατηρήσει την υψηλή ποιότητα των μαθημάτων και ασκεί υπερβολική πίεση στο προσωπικό, δήλωσε ο πρόεδρος Pieter Duisenberg σε άλλη στιγμή φέτος.

Η ανησυχία είναι ολοένα και μεγαλύτερη πλέον από τα πανεπιστήμια για τους φοιτητές, μιας και θα πρέπει να φανταστείτε ότι σχεδόν τα 3/4 των φοιτητών από το εξωτερικό δεν είναι καν από την Ε.Ε. – είναι σαφώς μεγαλύτερο το ταξίδι για έναν κάτοικο εκτός Ε.Ε. προς την Ολλανδία και μια ενδεχόμενη αποτυχία με την εύρεση σπιτιού μπορεί να είναι ολέθρια για τους φοιτητές αυτούς.

Λύσεις για την εύρεση σπιτιού

  • Student Hotel για αρχή
  • Αίτηση για φοιτητικές εστίες
  • Μεσίτες
  • Εύρεση σπιτιού εκτός πόλεων – σε άλλες πόλεις δηλαδή χωρίς πανεπιστήμια που όμως έχουν εύκολη μετακίνηση με τα ΜΜΜ προς τα πανεπιστήμια της επιλογής σας.
  • Έρευνα σε Facebook groups

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ SCAMS – ΔΕ ΒΑΖΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΝ ΕΣΕΙΣ Ή ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Δε ΔΕΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ!

Η Ολλανδία έχει από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο, με φοβερό βιωτικό επίπεδο, αλλά τεράστια δυσκολία στην εύρεση σπιτιού.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks