Λίγα λόγια για το πανεπιστήμιο της Γάνδης

πανεπιστήμιο-γάνδη-βέλγιο

Το πανεπιστήμιο της Γάνδης είναι από τα καλύτερα πανεπιστήμια του Βελγίου και του κόσμου. Για φέτος βρίσκεται στην 107η θέση παγκοσμίως.

Πάμε να μάθουμε περισσότερα για το πανεπιστήμιο της Γάνδης.

*Η Γάνδη είναι από τις ομορφότερες πόλεις του Βελγίου με πραγματικά καλό βιοτικό επίπεδο για τους κατοίκους.

Το Πανεπιστήμιο της Γάνδης (UGent) στο Βέλγιο, που ιδρύθηκε το 1817 από τον βασιλιά Γουλιέλμο Α΄ της Οράγγης, είναι ένα σημαντικό ερευνητικό πανεπιστήμιο που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ακαδημαϊκών μαθημάτων.

Τα περισσότερα από τα 230 προγράμματα σπουδών του διδάσκονται στην ολλανδική γλώσσα, αλλά ορισμένα μεταπτυχιακά προσφέρονται και στην αγγλική γλώσσα.

Το UGent αριθμεί 36.000 φοιτητές και 9.000 άτομα προσωπικό, ενώ οι επενδύσεις του στην έρευνα ανέρχονται κατά μέσο όρο σε περίπου 180 εκατομμύρια λίρες ετησίως. Έχει παγκόσμια φήμη που προσελκύει ταλαντούχους φοιτητές και καθηγητές, ενώ έχει συνεργαστεί με αρκετούς βραβευμένους με Νόμπελ, όπως οι Joseph Guislain, Walter Fiers, Marc Van Montagu και Peter Piot.

Η κύρια πανεπιστημιούπολη του UGent βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης, με μια επιπλέον πανεπιστημιούπολη δίπλα στη θάλασσα στην Οστάνδη. Εδώ, το κέντρο καινοτομίας GreenBridge παρέχει εγκαταστάσεις για νεοφυείς επιχειρήσεις και διεξάγει έρευνα για τη βιωσιμότητα. Είναι επίσης το πρώτο πανεπιστήμιο στην Ευρώπη που έγινε δεκτό ως μέρος του Songdo Global University Campus στην Κορέα, προσφέροντας 3 προγράμματα πτυχίου.

Για τη Γάνδη

Η Γάνδη χαρακτηρίζεται από εκπληκτική αρχιτεκτονική, τις τέχνες του δρόμου και την καλή νυχτερινή ζωή, με εξαιρετικές συγκοινωνιακές συνδέσεις σε όλη την πόλη και με το υπόλοιπο Βέλγιο, με το ποδήλατο να είναι το πιο δημοφιλές μέσο μεταφοράς.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks