Λίγα λόγια για το πανεπιστήμιο του Μάνχαϊμ στη Γερμανία

πανεπιστήμιο Μανχάιμ

Το Πανεπιστήμιο του Mannheim είναι από τα κορυφαία ερευνητικά πανεπιστήμια της Γερμανίας με ιδιαίτερη έμφαση στις κοινωνικές και οικονομικές επιστήμες. Η πρώτη Εμπορική Σχολή του Mannheim, που ιδρύθηκε το 1907, γρήγορα εξελίχθηκε σε ένα ακμάζον ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η Γερμανία έχει μερικά από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, και αυτό είναι από τα καλύτερα.

Πάμε να διαβάσουμε περισσότερα

 

 

 

Το 1933, η Σχολή συγχωνεύτηκε με το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης και το ίδρυμα ορίστηκε επίσημα πανεπιστήμιο το 1967.

Με την πλειονότητα της πανεπιστημιούπολης του να στεγάζεται μέσα και γύρω από το Μπαρόκ Παλάτι του Μάνχαϊμ – το μεγαλύτερο του είδους του στη χώρα – περιγράφεται συχνά από διεθνείς φοιτητές ως η πιο όμορφη πανεπιστημιούπολη στη Γερμανία. Κατά συνέπεια, οι 12.000 φοιτητές και το 3.000 προσωπικό του έχουν την πολυτέλεια να εργάζονται σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα.

Η αποστολή του Mannheim είναι να προσφέρει σε φοιτητές και καθηγητές μια συνδυασμένη εμπειρία διδασκαλίας και έρευνας, διασφαλίζοντας έτσι τη διεθνή ανταγωνιστικότητά του στην παγκόσμια τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όλα τα ακαδημαϊκά προγράμματα είναι συνυφασμένα με τα βασικά της διοίκησης επιχειρήσεων.

Το προφίλ του πανεπιστημίου διαμορφώνεται περαιτέρω από την αριστεία του στις οικονομικές και κοινωνικές επιστήμες, με την τριπλή διαπιστευμένη επιχειρηματική σχολή που καθιστά το πανεπιστήμιο ένα από τα λίγα γερμανικά και παγκόσμια ιδρύματα που έχουν επιτύχει αυτό το καθεστώς.

Το Πανεπιστήμιο του Mannheim προσφέρει πρώτης τάξεως προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα. Πολυάριθμες κατατάξεις πανεπιστημίων επιβεβαιώνουν την υψηλή ποιότητα των προσφερόμενων μαθημάτων. Οι κλάδοι της διοίκησης επιχειρήσεων, των οικονομικών, της ψυχολογίας, της κοινωνιολογίας, των πολιτικών επιστημών, των ρομαντικών σπουδών, της ιστορίας, των αγγλικών σπουδών, των γερμανικών σπουδών και της επιχειρηματικής πληροφορικής κατέχουν τακτικά κορυφαίες θέσεις σε εθνικές και διεθνείς συγκρίσεις.

Δεδομένων των εντυπωσιακών ακαδημαϊκών του διαπιστευτηρίων, το Mannheim έχει εκπαιδεύσει και έχει απασχολήσει μερικούς από τους κορυφαίους μελετητές της Γερμανίας, συμπεριλαμβανομένων πολλών νικητών του βραβείου Gottfried Wilhelm Leibniz. Ο Hans-Werner Sinn, επίτιμος πρόεδρος στο Ινστιτούτο Ifo – Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών Leibniz στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, και ο Clemens Fuest, σημερινός πρόεδρος του Ινστιτούτου Ifo, αντίστοιχα, εκπαιδεύτηκαν και δίδαξαν στο Mannheim.

Ένα ίδρυμα πολύ φοιτητικό και επικεντρωμένο στον πολίτη, το Mannheim διοργανώνει το ετήσιο Schlossfest, όπου οι χώροι εντός και εκτός του παλατιού Mannheim παρέχουν στους νέους και σημερινούς φοιτητές και στα μέλη του κοινού μια ποικιλία από μουσική, πολιτιστικές παραστάσεις, πάρτι, ξεναγήσεις, ακαδημαϊκές διαλέξεις και σαλόνια.

Η ιστοσελίδα του πανεπιστήμιου

 Η διεύθυνση του πανεπιστήμιου: Schloss, 68131 Mannheim, Γερμανία

πανεπιστήμιο-μανχάιμ

Στην παγκόσμια κατάταξη με τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, το πανεπιστήμιο του Μανχάιμ για το 2022 βρέθηκε στην 179η θέση. Μια θέση υψηλή που δείχνει και το επίπεδο του πανεπιστημίου.

Στο σύνολο το πανεπιστήμιο έχει 12000 φοιτητές, ενώ οι 1700 προέρχονται από το εξωτερικό.

Το πανεπιστήμιο συνεργάζεται με ακόμα 450 πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.

Οι σχολές και κατευθύνσεις στο πανεπιστήμιο του Μάνχαϊμ

 • Τέχνες & ανθρωπιστικές επιστήμες
  • Γλώσσες, Λογοτεχνία & Γλωσσολογία
  • Ιστορία, Φιλοσοφία & Θεολογία
 • Επιστήμη των υπολογιστών
  • Επιστήμη των υπολογιστών
 • Ψυχολογία
  • Ψυχολογία
 • Οικονομικά
  • Λογιστική και Χρηματοοικονομικά
  • Διοίκηση Επιχειρήσεων
  • Οικονομία & Οικονομετρία
 • Νομική
 • Κοινωνικές επιστήμες
  • Κοινωνιολογία
  • Πολιτικές και Διεθνείς Σπουδές
  • Σπουδές Επικοινωνίας & ΜΜΕ
 • Φυσικές Επιστήμες
  • Μαθηματικά & Στατιστική
 • Εκπαίδευση

*Το τμήμα κοινωνικών επιστημών είναι από τα καλύτερα του κόσμου, όπως και το πανεπιστήμιο των οικονομικών ξεχωρίζουν για το πανεπιστήμιο. Είναι σε ψηλές θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης. Στη Γερμανία αυτά τα 2 τμήματα έχουν βγει πολλές φορές στην 1η θέση.

Μανχάιμ

Το Μάνχαϊμ είναι μια πόλη της Γερμανίας με καλό βιοτικό επίπεδο. Σε συνδυασμό με τις σπουδές σου στο πανεπιστήμιο, είμαστε βέβαιοι ότι θα έχεις μια όμορφη ζωή σε μια μεγάλη πόλη με πολλές δραστηριότητες για τους νέους.

Με πληροφορίες από THE

Διαβάστε ακόμα για τα πανεπιστήμια :

Λίγα λόγια για το πανεπιστήμιο της Βόννης στη Γερμανία

Λίγα λόγια για το πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ στη Γερμανία

Τα καλύτερα πανεπιστήμια της Γερμανίας *2022

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks