Το πανεπιστήμιο του Wageningen το πιο βιώσιμο πανεπιστήμιο στον κόσμο για 5η συνεχόμενη φορά

wageningen-πανεπιστήμιο-βαχενινγκεν

Το πανεπιστήμιο του Wageningen είναι το καλύτερο πανεπιστήμιο στην Ολλανδία για και ένα από τα καλύτερα στον κόσμο. Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό μας άρθρο.

Το Wageningen University & Research (WUR) κατατάσσεται για άλλη μια φορά το πιο βιώσιμο πανεπιστήμιο στον κόσμο στην κατάταξη GreenMetric του 2021 του Universitas Indonesia (UI). 

Αυτή η κατάταξη συγκρίνει τη βιωσιμότητα των πανεπιστημίων σε σχέση με τη χρήση ενέργειας, το κλίμα, τα απόβλητα, τις μεταφορές, το νερό, τη βιοποικιλότητα και τις υποδομές. Μετράται επίσης η βιωσιμότητα στην εκπαίδευση και την έρευνα. Φέτος, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στην επίδραση της πανδημίας COVID-19 στις πολιτικές βιωσιμότητας των πανεπιστημίων.

Αυτή είναι η πέμπτη συνεχόμενη φορά που το WUR κατατάσσεται ως το πιο βιώσιμο πανεπιστήμιο στον κόσμο. Η WUR έλαβε 9.300 από τους 10.000 βαθμούς στην κατάταξη GreenMetric.

Ο πρύτανης Magnificus Arthur Mol δέχτηκε το βραβείο διαδικτυακά και δήλωσε ότι είναι πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, αλλά αναμένει πιο έντονους ανταγωνισμό στο μέλλον. “Είναι καιρός να αναλάβει ένα άλλο πανεπιστήμιο! Προκαλούμε τα άλλα πανεπιστήμια να εντείνουν τα βήματα και να κάνουν προχωρήσουμε προς έναν πιο βιώσιμο κόσμο.”

Ολλανδικά πανεπιστήμια

Τα ολλανδικά πανεπιστήμια τα πηγαίνουν εξαιρετικά καλά σε αυτή την κατάταξη με τα πιο βιώσιμα πανεπιστήμια. Το Πανεπιστήμιο του Groningen κατετάγη τρίτο φέτος, ενώ το Πανεπιστήμιο του Leiden έφτασε επίσης στο top-10. Το Πανεπιστήμιο Tilburg παρουσίασε τη μεγαλύτερη άνοδο στην ίδια κατάταξη.

Tα Ολλανδικά πανεπιστήμια είναι πάντα ψηλά σε αντίστοιχες λίστες. Είναι από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο.

Πηγή: Πανεπιστήμιο του Βάχενίνγκεν

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks