Μερικά παράξενα γερμανικά έθιμα!

Όσο περισσότερο ζει κανείς στη Γερμανία, τόσο περισσότερο συνειδητοποιεί, ότι αυτή η χώρα είναι πολύ ιδιαίτερη και διαφορετική. Πάμε να δούμε μερικά έθιμα που ξεχωρίζουν!

# 8: Όλα είναι κλειστά τις Κυριακές και τις αργίες

Οι Γερμανοί λατρεύουν τα νέα gadget. Αγαπούν να επενδύουν χρήματα στα σωστά εργαλεία για κάθε δραστηριότητα, στην οποία συμμετέχουν. Είναι καταναλωτές, αλλά αποποιούνται αυτό το χαρακτηρισμό τις Κυριακές και τις αργίες. Αν και δεν πηγαίνουν απαραίτητα στην εκκλησία, η Κυριακή είναι μια μέρα που πρέπει να την περνάμε έξω ή με την οικογένεια.

# 7: Κρεμάστε τα χαμένα αντικείμενα σε δέντρα, ώστε να τα βρει ο κάτοχός τους

Εάν το γάντι σας πέσει από την τσέπη σας στο δρόμο προς τη στάση του τρένου, πιθανότατα αν επιστρέψετε 30 λεπτά, ή ακόμα και σε μια εβδομάδα, το γάντι σας θα είναι κρεμασμένο σε ένα δέντρο ή σε μία πινακίδα και θα σας περιμένει. Έτσι, όταν βρείτε κάτι, κρεμάστε το με αυτόν τον τρόπο, ώστε να μπορεί να επανενωθεί με τον ιδιοκτήτη του.

# 6: Σε μια αίθουσα αναμονής ιατρείων, καλωσορίστε τους και αποχαιρετίστε τους αγνώστους

Οι αίθουσες αναμονής ιατρείων στη Γερμανία είναι σαν τις κλασσικές αίθουσες αναμονής. Οι άνθρωποι διαβάζουν περιοδικά, παίζουν παιχνίδια στο κινητό τους και διαβάζουν βιβλία, αλλά δεν μιλούν ποτέ μεταξύ τους. Ωστόσο, όταν ένα νέο, άγνωστο άτομο μπαίνει στην αίθουσα, θα χαιρετίσει τους παρόντες με ή θα τους πει «καλημέρα», «καλησπέρα» κ.α. Επίσης, όταν το άτομο βγαίνει από το ιατρείο και παίρνει το σακάκι του, οι υπόλοιπο άνθρωποι που βρίσκονται στο δωμάτιο θα του πουν «auf wiedersehen».

# 5: Να ξέρετε τη θέση σας στην ουρά

Όταν πηγαίνετε σε αρτοποιείο ή κρεοπωλείο, δεν υπάρχουν μηχανήματα που σας ζητούν να πάρετε έναν αριθμό, ούτε υπάρχουν ουρές, στις οποίες περιμένετε υπομονετικά. Απλά στέκεστε και πρέπει να θυμάστε ποιος είναι μπροστά σας και ποιος είναι πίσω σας. Εάν δεν γνωρίζετε τη θέση σας, το υπόλοιπο πλήθος θα σας ενημερώσει σίγουρα. Σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να πάρει τη σειρά σας, απλώς φωνάξτε «Hallo!» και κουνήστε το χέρι σας μπροστά από το πρόσωπό σας. Το υπόλοιπο της μάζας θα κοιτάξει τον δράστη και θα τον υποχρεώσει να περιμένει τη σειρά του.

# 4: Κάντε τη σωστή ερώτηση, για να λάβετε τη σωστή απάντηση

Πρέπει να μάθετε να κάνετε τις σωστές ερωτήσεις. Οι Γερμανοί λατρεύουν την ακρίβεια. Εάν κάνετε μια ερώτηση «ναι ή όχι», θα λάβετε μόνο μια απάντηση «ναι ή όχι». «Αυτός είναι ο τρόπος, για να πάω στο σιδηροδρομικό σταθμό;” Απάντηση: «Όχι». Αυτό ήταν εντελώς άχρηστο. Αλλά αν ρωτήσετε: «Πώς μπορώ να φτάσω στο σιδηροδρομικό σταθμό;» θα δοθεί μια ακριβής απάντηση με εξαιρετικές οδηγίες.

#3: Λίγη καθαριότητα, αφού επισκεφθείτε την τουαλέτα

Αναρωτηθήκατε ποτέ, γιατί υπάρχουν βούρτσες τουαλέτας δίπλα σε όλες τις τουαλέτες; Είναι εκεί επειδή θέλουν να τα χρησιμοποιήσετε. Κανείς δεν θέλει να πάει στην τουαλέτα εάν έχει απομείνει κάποιο υπόλειμμα. Κανείς δεν θέλει να δει απομεινάρια του βραδινού. Και στις δημόσιες τουαλέτες, υπάρχουν πινακίδες γραμμένες στα Αγγλικά (όχι στα Γερμανικά) που αναφέρουν: «Να είστε καθαροί… Αυτό περιλαμβάνει την τουαλέτα».

Από εμπειρία μέλους της ομάδος των SuperGreeks: Η τουαλέτα στην εταιρεία ήταν το παν. Η καθαριότητα της. Και ακόμα και εμείς οι άντρες ήταν κανόνας ότι θα έπρεπε να καθόμαστε στο καπάκι της τουαλέτας για τσίσα… Για λόγους υγιεινής έλεγαν…

#2: Πεζοπορία για φαγητό

Οι άνθρωποι δεν περπατούν για να δουν θέα, να φτάσουν στην κορυφή του βουνού ή να ασκηθούν. Και δεν κάνουν πεζοπορία για να φτάσουν εκεί που κανένας άντρας ή γυναίκα δεν έχει πάει πριν. Περπατούν για φαγητό. Φανταστείτε να βρίσκεστε εκεί έξω, στη μέση του πουθενά, σε μια γκρίζα και θυελλώδη μέρα. Η σύγχυση των αντικρουόμενων πινακίδων σας κάνει να νιώθετε, ότι δε θα φτάσετε ποτέ στον προορισμό σας. Καθώς η ομίχλη αρχίζει να σας τυλίγει, ακούγεται ένας μακρινός ήχος από αγριόχοιρους. Ακριβώς όταν νομίζετε ότι όλα έχουν χαθεί, η ομίχλη σπάει, ο ήλιος αρχίζει να λάμπει και εκεί είναι: Αυτός ο φάρος στην κορυφή του βουνού που ψάχνατε, μια γραφική και άνετη καλύβα έτοιμη να σας σερβίρει μπύρα και σνίτσελ.

Μια καρδούλα για την μπύρα και το σνίτσελ!

Φυσικά, οι άνθρωποι περπατούν για να δουν τη θέα, να δουν την κορυφή του βουνού και να ασκηθούν … Αλλά ποιον εμποδίζει ένα γευστικότατο σνίτσελ σε συνδυασμό με μια απίστευτη Γερμανική μπυρίτσα;

#1: Η μπύρα είναι φθηνότερη από το νερό…

… Τι, όχι;

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks