Παρίσι: Πώς να βρεις σπίτι με ενοίκιο

Σπίτι με θέα_Παρίσι

Βρείτε ένα νέο σπίτι με θέα στον Πύργο του Άιφελ ή στη Μονμάρτη με τον οδηγό μας για ενοικίαση στο Παρίσι. Σας λέμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε προτού αρχίσετε να αναζητάτε τη νέα σας παριζιάνικη βάση. Η διαμονή στη γαλλική πρωτεύουσα είναι ένας συναρπαστικός τρόπος για να βουτήξετε στον γαλλικό τρόπο ζωής. Αν και η πρωτεύουσα της Γαλλίας φιλοξενεί πάνω από δύο εκατομμύρια ανθρώπους, πολλές περιοχές (που ονομάζονται arrondissements) διατηρούν την παραδοσιακή τους γοητεία, όπως τακτικές αγορές τροφίμων, γοητευτικά καφέ και ανεξάρτητα αρτοποιεία.

Ενοικίαση στο Παρίσι

Οι τιμές των ακινήτων είναι ακριβές σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όπως το Βερολίνο και η Μαδρίτη, αλλά χαμηλότερες από το Λονδίνο και ορισμένες πόλεις των ΗΠΑ. Αν σκοπεύετε να αγοράσετε ακίνητα στη Γαλλία, θα διαπιστώσετε ότι οι τιμές των ακινήτων σε όλη τη Γαλλία έχουν μειωθεί από την οικονομική κρίση του 2008. Παρόλα αυτά, τα ενοίκια εξακολουθούν να είναι υψηλά στο Παρίσι. Η μέση τιμή αγοράς ενός ακινήτου είναι περίπου 9.600 € ανά τετραγωνικό μέτρο. Τα ενοίκια είναι συνήθως περίπου 20-33 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ανά μήνα. Αυτό σημαίνει περίπου 1.200 € το μήνα για ένα διαμέρισμα 40 τετραγωνικών μέτρων. Ωστόσο, τα μικρότερα διαμερίσματα τείνουν να κοστίζουν περισσότερο ανά τετραγωνικό μέτρο, όπως και τα πολυτελή καταλύματα ή τα διαμερίσματα κοντά στο κέντρο.

Υπάρχει μικρός αριθμός νέων κατοικιών στο Παρίσι. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ακίνητα σε επιθυμητές περιοχές.

Διαβάστε πώς να φέρετε το κατοικίδιό σας στη Γαλλία

Επιπλωμένα διαμερίσματα στο Παρίσι

Δεδομένου ότι οι τυπικοί όροι ενοικίασης είναι σχετικά μεγάλοι, μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί μια προσιτή βραχυπρόθεσμη μίσθωση, ειδικά αν θέλετε ένα επιπλωμένο διαμέρισμα. Σε πολλές περιπτώσεις, τα μεταχειρισμένα έπιπλα από πολλές υπαίθριες αγορές της πόλης κάνουν την επίπλωση ενός ακινήτου φθηνότερη από την ενοικίαση επιπλωμένων σπιτιών.

Ενώ ο ιδιοκτήτης έχει καθήκον να διατηρεί καλά ένα διαμέρισμα, αυτό συνήθως δεν περιλαμβάνει έπιπλα. Εάν ένας καναπές καταρρεύσει ή το ψυγείο σταματήσει να λειτουργεί, συνήθως θα πρέπει να το αντικαταστήσετε και να το πληρώσετε μόνοι σας. Αυτό δεν ισχύει για διαμερίσματα από άδεια διακοπών ή διαμερίσματα από πρακτορεία όπως το Paris Attitude.

Ο ευκολότερος τρόπος για να βρείτε ένα επιπλωμένο διαμέρισμα στο Παρίσι είναι μέσω ενός από αυτά:

Paris Attitude (Αγγλικά, Γαλλικά, Πορτογαλικά και μια πολύγλωσση τηλεφωνική γραμμή 24/7, μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα)

  • House Trip (Αγγλικά)
  • AirBnB (20+ γλώσσες)
δάνειο-σπίτι-ολλανδία

Μη τελειωμένα ακίνητα στο Παρίσι

Οι μη επιπλωμένες κατοικίες έχουν συνήθως λευκά είδη (όπως νεροχύτες, ηλεκτρική κουζίνα, ψυγείο), δάπεδο και φώτα, αλλά μπορεί να είναι εντελώς άδειες. Μπορούν να συμπεριληφθούν κουρτίνες και αποχρώσεις φωτός, επομένως ελέγξτε πότε βλέπετε το κατάλυμα. Όσον αφορά τα επιπλωμένα ακίνητα, ενώ ο ιδιοκτήτης θα διατηρήσει τη δομή του ίδιου του διαμερίσματος, συνήθως δεν αντικαθιστούν εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένων των συσκευών, που σπάνε κατά τη διάρκεια της μίσθωσης.

Η τυπική ελάχιστη μίσθωση είναι τρία χρόνια και η προθεσμία ειδοποίησης είναι τρεις μήνες πριν. Αυτό σημαίνει ότι αν και οι ενοικιαστές έχουν το δικαίωμα να ειδοποιούν ανά πάσα στιγμή, μπορούν να περιμένουν να συνεχίσουν να πληρώνουν ενοίκιο για τουλάχιστον τρεις μήνες, ακόμη και αν φύγουν. Ελέγξτε τις λεπτομέρειες της σύμβασής σας για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε πλήρως τις υποχρεώσεις σας.

Φοιτητική στέγαση στο Παρίσι

Το Παρίσι κατατάχθηκε ως η κορυφαία πόλη στον κόσμο για φοιτητές από το QS. Είναι το σπίτι για περισσότερους από 600.000 φοιτητές που φοιτούν σε δεκάδες ιδρύματα. Εκτός από τη συμμετοχή στο συνηθισμένο κυνήγι διαμερισμάτων, οι φοιτητές μπορεί να είναι επιλέξιμοι για διαμονή που παρέχεται από το πανεπιστήμιο ή από την κεντρική επιτροπή στέγασης φοιτητών, CROUS.

Υπάρχει επίσης ένας αριθμός ιδιωτικών ξενώνων και οικοτροφείων μεγάλης διαμονής σε όλη την πόλη που εξυπηρετούν άτομα που σπουδάζουν. Αυτά τείνουν να προσφέρουν ξεχωριστά υπνοδωμάτια με περιορισμένη κοινόχρηστη κουζίνα και καθιστικό. Ο καλύτερος τρόπος για να το βρείτε είναι μέσω του γραφείου διαμονής του πανεπιστημίου ή του CROUS. Με αυτά τη επιλογή τείνει να είναι καλύτερα από την άποψη της τιμής και της ποιότητας.

Μια άλλη λύση είναι να αναζητήσετε μερίδια διαμερισμάτων στο Παρίσι:

  • Appartager (Αγγλικά)
  • La carte des colocs (Γαλλικά)
  • Craigslist (Γαλλικά)
  • Roomlala (Γαλλικά)

Ενοικίαση στο Παρίσι: διαμέρισμα ή σπίτι;

Η πλειονότητα των ακινήτων στο Παρίσι είναι διαμερίσματα. Αν θέλετε μονοκατοικία ή κήπο, σκεφτείτε να ζήσετε σε ένα προάστιο του Παρισιού. Οι διαφημιστές πρέπει να περιλαμβάνουν τον αριθμό διαμερισμάτων (περιοχή), τον χώρο σε τετραγωνικά μέτρα και τον όροφο. Οτιδήποτε άνω των 100 τετραγωνικών μέτρων θεωρείται μεγάλο και κάτω από 40 τετραγωνικά μέτρα είναι ένα μικρό διαμέρισμα. Ωστόσο, θα δείτε οικίες τόσο μικρές όσο 15 τετραγωνικά μέτρα. Αυτό θα περιλαμβάνει διάδρομους και ντουλάπια, αλλά δεν πρέπει να περιλαμβάνει το μπαλκόνι ή άλλο εξωτερικό χώρο. Πρέπει επίσης να σας αναφέρουν συνήθως τον αριθμό των δωματίων (pièces), συμπεριλαμβανομένου του καθιστικού και της κουζίνας, και όχι τον αριθμό των υπνοδωματίων.

Πολλά διαμερίσματα βρίσκονται σε όμορφα κτίρια του 18ου ή του 19ου αιώνα. Τα ψηλά ταβάνια και τα χαρακτηριστικά εποχής τείνουν να συνοδεύονται από έλλειψη σύγχρονων εγκαταστάσεων. Οι ανελκυστήρες τείνουν να είναι μικροί ή ανύπαρκτοι και τα κτίρια έχουν συνήθως ύψος έξι έως οκτώ ορόφων. Οι κοινόχρηστες εγκαταστάσεις πλυντηρίων στο υπόγειο είναι απλές.

Οι σύγχρονες πολυκατοικίες τείνουν να έχουν μικρότερα δωμάτια, αλλά καλύτερες ανέσεις. Οι ανελκυστήρες υπάρχουν, τα μπαλκόνια είναι κοινά και ορισμένα κτίρια έχουν ακόμη και πισίνα ή γυμναστήριο, παρόλο που αυτό ισχύει μόνο για κτίρια που έχουν κατασκευαστεί πρόσφατα.

Βρείτε ενοικιαζόμενο στο Παρίσι

Το Παρίσι είναι η μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας και φιλοξενεί εκατοντάδες κτηματομεσίτες και χιλιάδες ιδιοκτήτες. Ως αποτέλεσμα, οι περισσότεροι ενοικιαστές ξεκινούν την αναζήτησή τους στο διαδίκτυο. Η ενοικίαση απευθείας από τον ιδιοκτήτη είναι συνήθως φθηνότερη αλλά κάπως πιο επικίνδυνη από τη χρήση κτηματομεσίτη. “Από στόμα σε στόμα” εξακολουθεί να παίζει βασικό ρόλο στην εύρεση ενός νέου τόπου διαμονής για πολλούς ανθρώπους. Μόλις ξέρετε σε τι κινείστε, πείτε το σε όλους όσους γνωρίζετε ότι ψάχνετε.

Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί εάν επικοινωνείτε με έναν ιδιοκτήτη ή οργανώνετε ένα sublet στο διαδίκτυο μέσω ενός ιστότοπου όπου οι διαφημίσεις είναι δωρεάν και χωρίς εποπτεία, όπως το Craigslist. Η ενοικίαση στο Παρίσι είναι πολύ δύσκολη και οι ξένοι είναι ένας εύκολος στόχος για απατεώνες. Μην πληρώνετε για να δείτε ένα διαμέρισμα, να παραδώσετε μετρητά κατά την επίσκεψη και μην παράσχετε τραπεζικά στοιχεία πριν επιβεβαιώσετε τη νομιμότητα της διαφήμισης.

Οι πιο δημοφιλείς διαδικτυακές πύλες ενοικίασης ακινήτων στο Παρίσι είναι:

  • Particulier à Particulier (PaP) (Γαλλικά)
  • Se Loger (Γαλλικά)

Κόστος ενοικίασης ανάλογα με το διαμέρισμα

Το Παρίσι είναι χωρισμένο σε 20 διαμερίσματα. Το σύστημα αρίθμησης ξεκινά στο κέντρο, με το # 1 (γραμμένο ως le premier ή 1er) να βρίσκεται στο Λούβρο. Οι περιοχές στρέφονται προς τα έξω και αυξάνονται σε μέγεθος. Το διαμέρισμα 20e (20th) βρίσκεται στην ανατολική άκρη της πόλης. Οι κεντρικές περιοχές (1er και 2e) και 9e είναι κυρίως εμπορικές και επιχειρηματικές περιοχές.

Οι χαμηλοί αριθμοί είναι συνήθως πιο ακριβοί, με το 8e να είναι ιδιαίτερα κομψό και το 7e δημοφιλές στις οικογένειες. Τα μεγαλύτερα, πιο οικιστικά διαμερίσματα από το 12e έως το 20e έχουν συχνά πολλές γειτονιές, έτσι ο τόνος μπορεί να αλλάξει από δρόμο σε δρόμο. Τα 16e και 17e φιλοξενούν διεθνή σχολεία και τα 14ε και 15ε είναι ήσυχα και γαλήνια σε σύγκριση με το πολυσύχναστο κέντρο.

Ενοίκια στο Παρίσι

Η διαπραγμάτευση του ενοικίου είναι σχεδόν άγνωστη. Υπάρχει τόσο μεγάλη ζήτηση για ακίνητα στο Παρίσι που οι ιδιοκτήτες επιλέγουν τους ενοικιαστές. Επιπλέον, όταν οι ενοικιαστές κλείσουν συμβόλαιο, είναι πολύ δύσκολο για έναν ιδιοκτήτη να τους εκδιώξει, οπότε θα είναι ακόμη πιο προσεκτικοί. Οι νεοεισερχόμενοι, οι φοιτητές και φοιτήτριες, οι άνεργοι και οι αυτοαπασχολούμενοι μπορεί να κληθούν να παρέχουν εγγυητή. Όποιος δεν έχει ζήσει στο παρελθόν στη Γαλλία μπορεί να κληθεί να τοποθετήσει το ενοίκιο κατά τη διάρκεια της μίσθωσης σε έναν λογαριασμό μεσεγγύησης εκ των προτέρων, αλλά αυτό δεν είναι νομική απαίτηση και ενδέχεται να είναι δυνατή η διαπραγμάτευση σε αυτό το σημείο. Το ενοίκιο μπορεί να αυξηθεί κατά τη διάρκεια της μίσθωσης, αλλά μόνο μία φορά το χρόνο.

Τέλη και κατάθεση

Η τυπική κατάθεση στη Γαλλία είναι ενοίκιο δύο μηνών. Αυτό δεν είναι ένα νομικό σημείο και μπορεί να φαίνεται λίγο ακριβό. Ενδέχεται να υπάρχει βασική χρέωση ή τέλος αίτησης (συνήθως κάτω από 100 €), καθώς και οι χρεώσεις του πράκτορα ενοικίασης (συνήθως μεταξύ 250 € και μίσθωσης ενός μήνα).
Ακολούθησε το supergreeks.eu στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στην ελληνική γλώσσα
Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


ΚάνεLike στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία ,το Βέλγιο , τη Γερμανία , την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Newsletter για SuperGreeks*ΝΟ SPAM*

Κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter των SuperGreeks και μάθε τα πάντα πρώτος στην ελληνική γλώσσα. Επικαιρότητα, αφιερώματα, events κ.α.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?