Πάρκινγκ για το αυτοκίνητο στo Άμστερνταμ

πάρκινγκ-άμστερνταμ-αυτοκίνητο

Η προσπέλαση του Άμστερνταμ είναι ένα μαρτύριο με το αυτοκίνητο. Πραγματικά. Κάνε τα πάντα για να αποφύγεις το κέντρο.

Δρόμοι δεν υπάρχουν, είναι επικίνδυνο με τους άπειρους ποδηλάτες και η οδήγηση μπορεί να χαρακτηριστεί ως εφιάλτης.

Το Άμστερνταμ από την άλλη κάνει τα πάντα για να αποσυμφορήσει το κέντρο από τα αυτοκίνητα και θα μπορούσαμε να πούμε ζώντας εδώ, ότι τα έχει καταφέρει αρκετά καλά. Ίσως είναι η μοναδική μητρόπολη στον κόσμο που δεν έχει μποτιλιαρισμένους δρόμους στο κέντρο της πόλης …. Έχει μάλλον! …Αλλά από ποδήλατα… 🙂 Welcome to Amsterdam!

Πάμε στις λύσεις … 

Πάρκινγκ στο Άμστερνταμ: Λύση 1η

Η μοναδική λύση για το κέντρο αν (!) βρεις πάρκιγνκ είναι στο Parking Garage Oosterdok , όπου το κόστος για μια ημέρα είναι 20 ευρώ. Το Parking αυτό είναι δίπλα από τον σταθμό των τρένων όπου μπορείς να περπατήσεις μέχρι την καρδιά του Άμστερνταμ ή να νοικιάσεις ποδήλατο, ακριβώς μπροστά από αυτό το παρκιγνκ ή να πάρεις το μετρό / τράμ από το σταθμό των τρένων , όπου θα φτάσεις με 5 λεπτά περπάτημα. Φυσικά αν δε σε ενδιαφέρει το οικονομικό του ζητήματος, έχει πάρα πολλά κλειστά παρκινγκ, σε όλο το κέντρο, με τιμές από 50-70 ευρώ την ημέρα.

Η καλύτερη και φθηνότερη λύση (P+R Amsterdam): Λύση 2η

Η πόλη του Άμστερνταμ με την αύξηση του τουρισμού και επομένως και των αυτοκινήτων θέλησε να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που δε πρόλαβε καν να εμφανιστεί ! Γιατί το έλυσε…. Μέχρι και σήμερα το Άμστερνταμ δεν έχει μποτιλιαρίσματα από τα αυτοκίνητα. Είναι μία πόλη που δεν κάνουν αισθητή την παρουσία τους τα αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης ή τουλάχιστον δε δημιουργούνται σε καμία περίπτωση ανάλογα μποτιλιαρίσματα με αυτά των άλλων μεγάλων πόλεων της Ευρώπης.

Για να δούμε λοιπόν τι έκανε για την αποκέντρωση των αυτοκινήτων 

Δημιουργήθηκαν πάρκινγκ έξω από το κέντρο , με τιμές αστείες, ώστε να μπορέσει να πείσει τους οδηγούς να μη μπαίνουν καν στο κέντρο της πόλης  με τα αυτοκίνητα τους. Aπό 1 έως 8 ευρώ κοστίζει το πάρκινγκ / ημέρα και μπορείς να παρκάρεις μάξιμουμ 3 ημέρες. Από εκεί είσαι υποχρεωμένος να πάρεις κάποιο από τα ΜΜΜ της πόλης για τη μεταφορά σου στο κέντρο. Θα σου εξηγήσουμε με λεπτομέρειες παρακάτω:

Τιμοκατάλογος

Καθημερινές πριν τις 10:00  |  € 8 για τις πρώτες 24 ώρες, στη συνέχεια € 1 για τις επόμενες 24 ώρες.

Καθημερινές μετά τις 10:00 | 1 € ανά 24 ώρες

ΣΚ | 1 € ανά 24 ώρες

Πότε δικαιούσαι αυτή την έκπτωση;

Πρέπει να ταξιδεύεις στη ζώνη του κέντρου της πόλης χρησιμοποιώντας τις κάρτες OV-chipkaart ή P + R GVB (οι οποίες πρέπει να αγοραστούν εντός μίας ώρας από το χώρο στάθμευσης).

Κατά την επιστροφή, τα μηχανήματα πληρωμής P + R ελέγχουν εάν το τελευταίο σας check-in στο ταξίδι επιστροφής πραγματοποιήθηκε στη ζώνη του κέντρου της πόλης.

  • Εάν το τελευταίο σας check-in πραγματοποιήθηκε σε στάση ΜΜΜ εκτός της ζώνης του κέντρου της πόλης, τότε δεν θα δικαιούστε την έκπτωση και πρέπει να πληρώσετε το κανονικό ποσό στάθμευσης. Αυτό κυμαίνεται από € 1,40 έως € 3,50 ανά ώρα.

Τιμή κάρτας P + R GVB:

1 άτομο: € 5.50
2 άτομα: € 5.50
3 άτομα: € 6.50
4 άτομα: € 7.50
5 άτομα: € 8.50

H κάρτα αυτή ισχύει για τράμ , λεωφορεία και μετρό. Όχι τρένα. Δικαιούστε έως 5 κάρτες ανά αυτοκίνητο!

Οι κάτοικοι της Ολλανδίας μπορούμε πάντα να χρησιμοποιούμε την OV -chipkaart.

Σημείωση: 

Αφού παρκάρετε έχετε μια ώρα για να αγοράσετε την κάρτα. Ισχύει για μια ώρα μετακίνησης στο κέντρο και μια ώρα κατά την επιστροφή σας.

Xώροι στάθμευσης

Μπορείτε πάντα να βλέπετε οnline τη διαθεσιμότητα αυτών των parking. Όλα αυτά τα parking έχουν πάντα εύκολη έξοδο προς τους αυτοκινητοδρόμους. Τα ξεχωρίζετε από τις τεράστιες, μπλέ πινακίδες με την ένδειξη P+R.

  • P + R ArenA : Οι τιμές δεν ισχύουν τις ημέρες και ώρες που υπάρχουν ματς στο γήπεδο του Άγιαξ. Επίσης, όταν υπάρχει κάποιο μεγάλο μουσικό event στο Ziggo Dome.

Βλέπετε τη διαθεσιμότητα αυτών των ημερών, εδώ!

  • P + R Zeeburg I και P + R Zeeburg II: (έξοδος S114) Σημειώστε ότι δεν υπάρχει γραφείο εξυπηρέτησης πελατών στο Zeeburg II.
  • P + R VUmc (έξοδος S108)
  • P+R Bos en Lommer : (Έξοδος από δυτικά για τον S105 και από τον Βορρά S104). Ανοιχτό 24/7.
  • P + R RAI (έξοδος S109):  Η είσοδος είναι ανοικτή  από τις 07:00 έως τα μεσάνυχτα (η έξοδος μπορεί να γίνεται όλη την ημέρα).  Δεν ισχύουν οι τιμές και όλα τα παραπάνω εάν το RAI φιλοξενεί μεγάλα events , με μεγάλη επισκεψιμότητα. Το πρόγραμμα ισχύει μόνο για μια ημέρα ( για όλα τα παραπάνω parking όπως γράψαμε ήδη ισχύει το max. των τριών ημερών ). Δείτε εδώ! το πρόγραμμα του RAI.
  • P+R Sloterdijk (έξοδος S102)
  • P+R Olympisch Stadion ( Έξοδος S108) Σημειώστε ότι είναι συνήθως γεμάτο.
  • P+R Noord (Έξοδος S116)

Για περισσότερες προτάσεις στείλτε μας ένα μήνυμα στο [email protected] 

Πηγή: Iamsterdam

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks