Το μεγαλύτερο πάρκινγκ στον κόσμο είναι της Ουτρέχτης

Όλοι γνωρίζουμε ότι η Ολλανδία είναι η χώρα που τα ποδήλατα είναι περισσότερα από τους ανθρώπους και τα αυτοκίνητα . Γνωρίζουμε επίσης ότι το ποδήλατο δεν είναι απλά ένα μέσο ψυχαγωγίας ή που εξυπηρετεί κάποιους σκοπούς , αλλά είναι η ζωή μας όλη. Με αυτό μετακινούμαστε η πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας στην εργασία μας, στο πανεπιστήμιο και στο σχολείο, στη βόλτα , παντού.

Δε θα μπορούσε λοιπόν παρά να μη βρίσκεται το μεγαλύτερο πάρκινγκ στον κόσμο στην Ολλανδία. Είναι στην Ολλανδία φυσικά και είναι στην μαγευτική πόλη της Ουτρέχτης κάτω από τον κεντρικό σταθμό των τρένων.

Ο χώρος στάθμευσης είναι πάντα ανοιχτός ( 24/7 ) και μπορείς να σταθμεύσεις το ποδήλατο σου δωρεάν για τις πρώτες 24 ώρες. Μπορείς να κάνεις check -in με την OV chip card. Όλα είναι υπό έλεγχο και το ψηφιακό σύστημα δείχνει αν υπάρχουν ακόμα διαθέσιμοι χώροι στο πάρκινγκ. Θα συναντήσεις και κάποιον υπάλληλο του πάρκινγκ που με χαρά θα σε βοηθήσει με το να βάλεις το ποδήλατο σου ή όποια άλλη πληροφορία αναζητάς.

QR code


Ολόκληρος ο χώρος στάθμευσης είναι εξοπλισμένος με ένα έξυπνο σύστημα παραπομπής που οδηγεί τους ποδηλάτες σε ελεύθερους χώρους. Υπάρχουν 161 ψηφιακά σήματα. Όλες οι σειρές και τα ράφια για να βάλεις το ποδήλατο σου παρέχονται επίσης με έναν αριθμό και έναν κωδικό QR. Με αυτό, οι ιδιοκτήτες ποδηλάτων μπορούν εύκολα να βρουν το ποδήλατό τους κατά την επιστροφή τους όταν χρησιμοποιούν το smartphone τους και την αντίστοιχη εφαρμογή.

12.500 Θέσεις για ποδήλατα

Η κατασκευή του χώρου στάθμευσης άρχισε πριν από περίπου πέντε χρόνια, στον τόπο όπου μέχρι τότε βρισκόταν η πλατφόρμα των ταξί και ο σταθμός για τα αστικά λεωφορεία. Το πρώτο μέρος του γκαράζ άνοιξε πριν από περίπου δυόμιση χρόνια, με 6.000 θέσεις. Λίγους μήνες αργότερα προστέθηκαν άλλες 1500 θέσεις. Η τελική φάση με 5.000 ακόμα θέσεις τη φετινή χρονιά μας έφτασαν στο να έχουμε το μεγαλύτερο πάρκινγκ παγκοσμίως. Στο συγκεκριμένο πάρκινγκ θα βρείτε επίσης 1000 ποδήλατα του NS για να κινηθείς στην πόλη της Ουτρέχτης και τα περίχωρα.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks