Βέλγιο: Είναι νόμιμη η κράτηση θέσης στάθμευσης τοποθετώντας έναν κώνο κυκλοφορίας ή μια καρέκλα στο δρόμο;

parking-βέλγιο

Το κάνουνε και στην Ελλάδα διάφοροι αυτό. Όμως τι συμβαίνει όταν το κάνουνε οι άνθρωποι στο Βέλγιο; Επιτρέπεται να κρατάμε τη θέση πάρκινγκ ;

Όλοι το έχουμε δει και κάποιοι από εμάς το έχουμε κάνει επίσης. Το πάρκινγκ είναι πρόβλημα και αρκετοί θέλουν να “καβατζώσουν” μια θέση πάρκινγκ. Συνήθως τοποθετούνται κώνοι ή καρέκλες κυκλοφορίας στο δρόμο για να διασφαλιστεί ότι ο χώρος στάθμευσης παραμένει ελεύθερος. 

Είναι όμως νόμιμο αυτό; Και αν όχι, τι ποινές θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε αν το κάνετε;

νόμος είναι πολύ σαφής, οι θέσεις στάθμευσης κατά μήκος του δρόμου αποτελούν μέρος του δημόσιου αυτοκινητόδρομου και ως εκ τούτου δεν μπορεί να «ιδιωτικοποιούνται» ή να δεσμεύονται.

Εάν πρέπει να κάνετε κράτηση θέσης στάθμευσης στη δημόσια οδό, πρέπει να ζητήσετε άδεια.Δεν μπορείτε να ενεργήσετε με δική σας πρωτοβουλία και να κρατήσετε τον χώρο. Πρέπει να ζητήσετε άδεια από τις δημοτικές ή δημοτικές αρχές. Πολύ συχνά αυτό κοστίζει χρήματα και πρέπει να κάνετε αίτηση πολύ νωρίτερα

Εάν δείτε μια θέση στάθμευσης που έχει «δεσμευτεί» με χρήση καρέκλας ή κώνου, μπορείτε απλά να αφαιρέσετε τα αντικείμενα. Η μόνη προϋπόθεση είναι να τοποθετήσετε το αντικείμενο σε ένα μέρος όπου δεν εμποδίζει τους άλλους χρήστες του δρόμου.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks