Όλοι οι περιφερειάρχες στο Βέλγιο ζητούν από την κυβέρνηση νέα μέτρα

Βέλγιο-σεξισμός-κορονοιός

Οι περιφερειάρχες των δέκα επαρχιών του Βελγίου ζητούν από κοινού από τις διάφορες κυβερνήσεις της χώρας να συγκροτήσουν μια νέα Συμβουλευτική Επιτροπή για να συζητήσουν αυστηρότερα μέτρα το συντομότερο δυνατό.

Η αυξανόμενη πίεση στα νοσοκομεία και τα μαθηματικά μοντέλα που δεν προβλέπουν αμέσως μείωση των κρουσμάτων, αναγκάζει άπαντες να ζητούν νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ήδη, αρκετοί δήμοι στη Φλάνδρα ακύρωσαν με τοπικά μέτρα εκδηλώσεις για την ώρα, τα Χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά. Πολλές από τις Χριστουγεννιάτικες αγορές στο Βέλγιο ακυρώθηκαν και σε άλλες πάρθηκαν μέτρα.

«Με βάση τα τρέχοντα προβλήματα στα νοσοκομεία και την ολοένα αυξανόμενη πίεση σε αυτά, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να παρέμβουμε», είπε ο περιφερειάρχης της δυτικής Φλάνδρας. «Τα μέτρα σε ομοσπονδιακό επίπεδο θα λειτουργήσουν καλύτερα. Όλες οι επαρχίες βρίσκονται σε φάση συναγερμού πέντε. Επομένως, δεν έχει νόημα να λαμβάνουμε διαφορετικά μέτρα ξεχωριστά».

Επιπλέον, οι περιφερειάρχες ζητούν επίσης την ταχεία εφαρμογή της 3ης δόσης του εμβολίου εμβολιασμού. Την περασμένη εβδομάδα, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα , αλλά ότι θα συμβεί το συντομότερο δυνατό.

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks