Οι πόλεις με τις περισσότερες γέφυρες στην Ευρώπη (TOP5)

αμβούργο-γέφυρες-ευρώπη

Θα περίμενε κανείς ότι η Βενετία έχει τις περισσότερες γέφυρες στην Ευρώπη, αλλά αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Στις πρώτες θέσεις με τις περισσότερες γέφυρες μπορείς να βρεις το Αμβούργο, τη Βιέννη, το Άμστερνταμ και το Βερολίνο, έπειτα τη Βενετία.

1. Αμβούργο

Το Αμβούργο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Γερμανία μερικές φορές αναφέρεται ως «Βενετία του Βορρά» λόγω των πολυάριθμων γεφυρών και καναλιών του. Βέβαια, έχει περισσότερες γέφυρες και από τη Βενετία.

Η γέφυρα Köhlbrand είναι η πιο γνωστή γέφυρα του Αμβούργου – από τις πιο όμορφες γέφυρες.

2. Βιέννη

Vienna Austria City Skyline at Night. Danube River Bridges and Reflections.

Γέφυρες, Δούναβης, Βιέννη !

Η αυστριακή πρωτεύουσα έχει πάνω από 1.700 γέφυρες, τέσσερις φορές τον αριθμό της Βενετίας.

Η Konstantinsteg, μια μικρή γέφυρα που άνοιξε το 1873, είναι η παλαιότερη στη Βιέννη.

3. Άμστερνταμ

Άμστερνταμ-γέφυρες

Το παραμυθένιο Άμστερνταμ με τα πάρα πολλά κανάλια και τις πανέμορφες γέφυρες. Η ολλανδική πρωτεύουσα έχει πάνω από 1250 γέφυρες. Το να περπατάς στις γέφυρες του Άμστερνταμ είναι μια απίστευτη αίσθηση, χαλάρωση.

Η Magere Brug είναι μια απίστευτη γέφυρα στον ποταμό Άμστελ- το πιθανότερο είναι ως τουρίστας στο Άμστερνταμ να την θαυμάσεις.

4. Βερολίνο

To Βερολίνο έχει πάρα πολλές γέφυρες αν και δε φημίζεται γι’ αυτές. Η πρωτεύουσα της Γερμανίας έχει περίπου 1000 γέφυρες και ξεπερνάει κατά αρκετά τη Βενετία. Βέβαια, είναι και μια τεράστια πόλη και αυτό πρέπει να το υπολογίζουμε επίσης ως παράγοντα.

Η Jungfernbrücke, που χτίστηκε το 1798, είναι η παλαιότερη γέφυρα της πόλης.

5. Βενετία

By crew_street

Η Βενετία δεν έχει τις περισσότερες γέφυρες στην Ευρώπη, όπως πιστεύουν οι περισσότεροι. Η Βενετία έχει μόλις περίπου 400 γέφυρες.

Η Βενετία είναι μια πόλη έχει σε κάθε περίπτωση πανέμορφες γέφυρες.

***Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα στατιστικά στοιχεία περιλαμβάνουν γέφυρες πεζών, σιδηροδρόμων και αυτοκινητοδρόμων μαζί με διαβάσεις νερού.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks