Ολλανδία: Νέα περιβαλλοντική ζώνη ξεκινά την 1η Νοεμβρίου στο Άμστερνταμ

Ολλανδία-Άμστερνταμ-Περιβάλλον

Το Άμστερνταμ εργάζεται για έναν πιο υγιεινό περιβάλλον εντός της πόλης. Γι’ αυτό και υπάρχουν διάφορες περιβαλλοντικές ζώνες στο εσωτερικό του. Τα πλέον ρυπογόνα ΙΧ δεν επιτρέπεται εφεξής να κινούνται σε περιβαλλοντική ζώνη. Από την 1η Νοεμβρίου, οι κανόνες  στο Άμστερνταμ θα αλλάξουν και μεταξύ άλλων, θα υπάρχει μια περιβαλλοντική ζώνη για επιβατικά αυτοκίνητα ντίζελ.

φαρμακείο-cbd-θεσσαλονίκη

Από την 1η Νοεμβρίου 2020, ισχύουν νέοι κανόνες για την περιβαλλοντική ζώνη καθώς:

  • Υπάρχει μια νέα περιβαλλοντική ζώνη για επιβατικά αυτοκίνητα ντίζελ.
  • Η υφιστάμενη περιβαλλοντική ζώνη για επαγγελματικά οχήματα ντίζελ θα ενισχυθεί.
  • Η περιβαλλοντική ζώνη για επιβατικά αυτοκίνητα, εταιρικά αυτοκίνητα, λεωφορεία, φορτηγά και ταξί θα επεκταθεί στην περιοχή εντός του Ring A10.

Κάντε έλεγχο της πινακίδας κυκλοφορίας

Μόνο οχήματα ντίζελ με κατηγορία εκπομπών 4 και άνω θα έχουν από εδώ και στο εξής πρόσβαση στην περιβαλλοντική ζώνη. Οι ιδιοκτήτες οχημάτων που θέλουν να μάθουν αν επιτρέπεται ακόμη να εισέλθουν στην περιβαλλοντική ζώνη μπορούν να κάνουν τον έλεγχο της πινακίδας κυκλοφορίας.

Στον δακτύλιο Α10 τα νέα σύνορα περιβαλλοντικής ζώνης

Από την 1η Νοεμβρίου, η περιβαλλοντική ζώνη θα ισχύει για όλες τις περιοχές εντός του δακτυλίου A10, εκτός από:

  • το Coen και το Vlothaven και την απέναντι αποβάθρα του Mercuriushaven 
  • το δυτικό τμήμα της περιοχής λιμένων στην τράπεζα IJ στο Άμστερνταμ Noord 
  • Τη ράμπα προς P R RAI και την είσοδο του νότια της RAI Amsterdam.

Η οδήγηση στον δακτύλιο Α10 εξακολουθεί να επιτρέπεται. Ο χάρτης σας δείχνει πού ισχύει η περιβαλλοντική ζώνη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ Α10

Προειδοποιητική περίοδος έως την 1η Μαρτίου 2021

Από την 1η Νοεμβρίου 2020 έως την 1η Μαρτίου 2021, θα έχετε την ευκαιρία να εξοικειωθείτε με τους νέους κανόνες που δεν θα εφαρμοστούν αμέσως. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα ειδοποιηθείτε μόνο με προειδοποιητικά γράμματα σε περίπτωση παράβασης. Από τον Μάρτιο του 2021 θα λάβετε πρόστιμο εάν συνεχίσετε τις παραβάσεις.

Διαφορετικά ταξιδεύετε στην περιβαλλοντική ζώνη

Υπάρχουν φυσικά και άλλοι τρόποι για να φτάσετε στο Άμστερνταμ. Μπορείτε να ταξιδέψετε με τη δημόσια συγκοινωνία ή να χρησιμοποιήσετε τις τοποθεσίες 4 P + R εκτός της περιβαλλοντικής ζώνης. Σ’ αυτές τις τοποθεσίες μπορείτε να μεταβείτε με δημόσιες συγκοινωνίες ή να συνεχίσετε με ποδήλατο.

P + R Sloterdijk

P + R RAI

P + R Johan Cruijff Arena

Σαββατοκύριακο P + R VUMC

Όλο και περισσότερες συγκοινωνίες είναι επίσης διαθέσιμες στο Άμστερνταμ.

Επιχορηγήσεις και παραιτήσεις

Φυσικά πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό οι επιχειρηματίες και οι κάτοικοι να μπορούν να παρακολουθούν αυτές τις αλλαγές. Γι ‘αυτό δίνουμε επιδοτήσεις σε οδηγούς ντίζελ του Άμστερνταμ που σύντομα δεν θα έχουν πλέον πρόσβαση στην περιβαλλοντική ζώνη. Υπάρχει επιδότηση απόσυρσης για ιδιοκτήτες που αποφασίζουν να απορρίψουν το πετρελαιοκίνητο όχημά τους.

Για τους κατοίκους του Άμστερνταμ με κάρτα πόλης, υπάρχει επίσης μια επιδότηση που βοηθά με την αντικατάσταση λιγότερου επιβλαβούς οχήματος. Οι ιδιοκτήτες που δικαιούνται επιδοτήσεων ενημερώθηκαν σχετικά με αυτό με επιστολή.

Σε ορισμένες εξαιρετικές περιπτώσεις, μπορείτε να ζητήσετε εξαίρεση για να μπείτε στην περιβαλλοντική ζώνη. Πληροφορίες και όροι σχετικά με τις εξαιρέσεις μπορείτε να βρείτε στο amsterdam.nl/milieuzone.

Γιατί μια περιβαλλοντική ζώνη;

Η κίνηση της πόλης είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες ρύπων στο Άμστερνταμ. Εκπέμπονται ρυπογόνες ουσίες όπως διοξείδιο του αζώτου και σωματίδια, αλλά και αέρια θερμοκηπίου όπως το CO2. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εισάγουμε νέες περιβαλλοντικές ζώνες, προωθούμε την οδήγηση χωρίς εκπομπές με επιδοτήσεις αγοράς και εγκαθιστούμε ένα καλό και γρήγορο δίκτυο φόρτισης. Με αυτόν τον τρόπο η πόλη γίνεται όσο το δυνατόν πιο φιλική στο περιβάλλον.

Γνωρίζοντας περισσότερα

Μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα για τις περιβαλλοντικές ζώνες σε όλη την Ολλανδία στο MilieuZones.nl.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks