Ολλανδός ντετέκτιβ έλαβε φωτογραφία κλεμμένου έργου του Van Gogh.

Κάτι πραγματικά αδιανόητο συνέβη στο Μουσείο Singer Laren (στην ολλανδική πόλη Laren) στα τέλη Μαρτίου: ένα έργο του διάσημου ζωγράφου Vincent van Gogh κλάπηκε από έναν τύπο που εισέβαλε στο μουσείο με βαριοπούλα, που χρησιμοποίησε για να σπάσει το ενισχυμένο γυαλί που τον χώριζε από το έργο, κάτι το οποίο μπορεί να δει κανείς σε μέρος των βιντεοσκοπήσεων παρακολούθησης που κυκλοφόρησε το μουσείο.

Πρόσφατα, ο κλέφτης απέδειξε ξανά το θάρρος του: έστειλε μια φωτογραφία του κλεμμένου έργου στον Ολλανδό ντετέκτιβ Arthur Brand, ο οποίος ειδικεύεται στα έργα τέχνης.

Πηγή: Het Parool

Σύμφωνα με τον Brand, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα Het Parool, το έργο “The Parish Garden of Nuenen” , δημιούργημα του 1884, προφανώς υπέστη μόνο μικρή ζημιά από αυτό που μπορούσε να δει στη φωτογραφία που έλαβε, η οποία περιείχε επίσης στοιχεία για να αποδείξει την αλήθεια του, όπως ένα αντίγραφο της εφημερίδας New York Times με ημερομηνία 30 Μαΐου. Υπάρχει η υποψία ότι η φωτογραφία κυκλοφορεί μεταξύ δυνητικών αγοραστών στη μαύρη αγορά, κάτι που ανησυχεί εκείνους που εμπλέκονται στην αποκατάσταση και την επιστροφή του έργου.

Η φωτογραφία που έστειλε ο κλέφτης- ή ομάδα ληστών, καθώς δεν είναι γνωστό ακριβώς πόσα άτομα εμπλέκονται στην κλοπή – περιείχε ακόμη ένα περίεργο αντικείμενο: ένα αντίγραφο του βιβλίου Meesterdief, το οποίο αφηγείται την ιστορία μιας κλοπής που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Van Gogh το 2002, όταν εκλάπησαν δύο πίνακες από του ζωγράφου. Οι πίνακες επανεμφανίστηκαν δεκατέσσερα χρόνια μετά την κλοπή, στην Ιταλία.

Εκπρόσωπος του Μουσείου Singer Laren αντέδρασε με ενθουσιασμό, ελπίζοντας ότι το έργο θα μπορούσε να επιστραφεί στο Μουσείο του Groningen, όπου και ανήκει ο πίνακας, αφού στο Μουσείο Singer Laren παραχωρήθηκε για σύντομο χρονικό διάστημα. «Είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτό το σημάδι της ζωής του πίνακα. Τώρα, ελπίζουμε ότι το έργο θα επιστρέψει στο Μουσείο του Groningen το συντομότερο δυνατό », είπε.

«Οι κλέφτες που πραγματοποιούν τέτοιου είδους ληστείες μπορεί να πανικοβληθούν εάν αποδειχθεί ότι δεν μπορούν να πουλήσουν το έργο. Μπορεί να το καταστρέψουν. Είναι ανακούφιση που δεν συνέβη αυτό », λέει ο ντετέκτιβ τέχνης Arthur Brand, ο οποίος κυνηγάει τον πίνακα εδώ και μήνες.

Το ερώτημα είναι αν το έργο θα επιστρέψει σύντομα, εικάζει ο ντετέκτιβ τέχνης. «Η δημοσίευση αυτών των φωτογραφιών μπορεί να τρομάξει πιθανούς αγοραστές που δεν θέλουν να ”μπλέξουν”. Μπορεί επίσης ότι ένα αφεντικό της μαφίας πανικοβλήθηκε και άρχισε να ”κινείται”. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα μεταπωλήσει το έργο, γιατί με αυτή την κίνηση θα αργήσει να επιστρέψει για αρκετά χρόνια. “

Η αστυνομία εξακολουθεί να διερευνά τις κλοπές έργων τέχνης. “Έχουμε δει τις φωτογραφίες και φυσικά τις συμπεριλαμβάνουμε στην έρευνα”, λέει εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Πηγή

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks