[Ολλανδία] Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα λήξει την Παρασκευή για μισό εκατομμύριο ανθρώπους- τι ισχύει με τα ταξίδια

app-κορωνοιού

Το εισιτήριο εισόδου κορωνοϊού (CTB) περισσότερων από μισό εκατομμύριο ανθρώπων θα λήξει την ερχόμενη Παρασκευή, επειδή δεν έχουν λάβει ακόμη την ενισχυτική δόση του εμβολίου τους. 

Ο υπουργός υγείας Kuipers είπε στη Βουλή ότι ο αριθμός αυτών των ανθρώπων είναι περίπου 540.000 άτομα.

Η ισχύς του CTB περιορίζεται σε 180 ημέρες μετά τη μόλυνση και 270 ημέρες μετά τον εμβολιασμό. Τα άτομα που έκαναν το τελευταίο τους εμβόλιο πριν από την 1η Μαΐου (ένα εμβόλιο Janssen ή δύο από τα άλλα εγκεκριμένα εμβόλια) χρειάζονται επομένως αναμνηστικό για να μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς επιπλέον όρους. Η ισχύς του ενισχυτικού εμβολίου θα είναι απεριόριστη προς το παρόν.

Το εισιτήριο εισόδου σου δίνει πρόσβαση, μεταξύ άλλων, σε μαγαζιά εστίασης και ιδρύματα πολιτιστικού ενδιαφέροντος . Ένα αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ ή μια ανάρρωση από covid19 έχει την ίδια ισχύ.

Οι ίδιες συμφωνίες εντός Ευρώπης

Η περιορισμένη ισχύς σχετίζεται με νέες ευρωπαϊκές συμφωνίες. Τα κράτη μέλη της ΕΕ ήθελαν να ευθυγραμμίσουν τις προθεσμίες. Έχουν καθορίσει ότι από σήμερα η ισχύς του πιστοποιητικού κορωνοϊού για τους εμβολιασμένους που θέλουν να ταξιδέψουν εντός της ΕΕ είναι μόνο εννέα μήνες (270 ημέρες) .

Η Αυστρία και η Ιταλία επέβαλαν πρόσθετες απαιτήσεις στους ταξιδιώτες στα τέλη του περασμένου έτους, όταν η παραλλαγή της Omikron επεκτάθηκε γρήγορα, αλλά λόγω της νέας συμφωνίας, οι ίδιοι κανόνες ισχύουν πλέον σε ολόκληρη την ΕΕ.

Απόκλιση κατόπιν αιτήματος

Όποιος έχει έγκυρο διεθνή κωδικό QR (σε χαρτί ή στην εφαρμογή CoronaCheck) κατ’ αρχήν δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσει πρόσθετους όρους, όπως τεστ ή υποχρεωτική καραντίνα.

Εάν εμφανιστεί μια νέα, ανησυχητική παραλλαγή του κορωνοϊού, ένα κράτος μέλος μπορεί να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να του επιτραπεί να επιβάλει πρόσθετες απαιτήσεις στους ταξιδιώτες, αλλά για την ώρα ταξιδεύουμε κανονικά όσοι έχουμε κάνει το εμβόλιο.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks