Πλαφόν στις τιμές ενοικίων θέλει να βάλει η κυβέρνηση της Ολλανδίας

ενοίκια-σπίτια-ολλανδία

Όπως είναι γνωστό, τα ενοίκια σπιτιών στην Ολλανδία, έχουν φτάσει στα ύψη και ολοένα και ανεβαίνουν. Οι τιμές είναι εξωφρενικές με απόρροια αρκετοί ενοικιαστές με χαμηλό εισόδημα να μην μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιο.

Για τους παραπάνω λόγους, η κυβέρνηση θέλει να θεσπίσει νόμους που θα παρεμβαίνουν στην ελεύθερη αγορά.

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας σκέφτεται να υιοθετήσει μια πιο σκληρή πολιτική σε ότι αφορά τα ενοίκια που αφορούν τους ανθρώπους με μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Τα πλαφόν στη τιμή των ενοικίων είναι μια λύση για τα σπίτια που αφορούν αυτούς τους ανθρώπους.

Αυτό αναφέρεται στο νέο μνημόνιο « Φθηνή στέγαση » του υπουργού Στέγασης και Χωροταξίας Hugo de Jonge. 

Λόγω της τρέχουσας έλλειψης σπιτιών, όχι μόνο όσοι αναζητούν σπίτι, αλλά και άνθρωποι που έχουν σπίτι είναι «τα θύματα», λέει ο De Jonge στο μνημόνιο. Η έλλειψη σπιτιών στην αγορά κατοικίας οδηγεί σε αθέμιτες πρακτικές όπου οι άνθρωποι υφίστανται πίεση και είναι αβέβαιοι για την στεγαστική τους κατάσταση».

Οι άνθρωποι ξοδεύουν μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους για ενοίκια τα τελευταία χρόνια. 

 Περίπου 710.000 από τους 3,1 εκατομμύρια ενοικιαστές έχουν πολύ λίγα εισοδήματα για να πληρώσουν το κόστος στέγασης και τα ελάχιστα έξοδα διαβίωσης τους, σύμφωνα με το μνημόνιο, το οποίο βασίζεται στους προϋπολογισμούς της Nibud. Ο μισθός είναι πάντα μικρός σε σχέση με τις τιμές των ενοικίων.

Για όσα άτομα έχουν εισόδημα > 44000 ευρώ δε θα υπάρξει κάποια ενέργεια από την κυβέρνηση και θα διεκδικούν σπίτια με όρους ελεύθερης αγοράς.

Ειδικά στις μεγάλες πόλεις του Randstad, τα 1500 ευρώ για ένα μικρό σπίτι είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Ο ενοικιαστής δεν μπορεί νόμιμα να κάνει τίποτα γι’ αυτό. Σε περίπτωση ένστασης, το σπίτι θα πάει σε κάποιον άλλον που είναι πρόθυμος να δώσει αυτά τα χρήματα.

Από το 2024 θα ξεκινήσει να ισχύει η όποια νομοθεσία υπάρξει για το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με τα σπίτια στις Κάτω Χώρες. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γνωρίζουμε σύντομα και φυσικά θα σας ενημερώσουμε από το SuperGreeks.

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks