Όλες οι πληροφορίες για το τεστ κορονοιού στη Γερμανία

Ολλανδία-κορονοιός-τεστ

Το SuperGreeks.EU συνεχίζοντας με τα Tips από τη Γερμανία προσθέτει ακόμα ένα άρθρο με χρήσιμες πληροφορίες για όλους εμάς που ζούμε εδώ. Αυτή τη φορά για το τεστ κορονοιού. Oι πληροφορίες αφορούν όλη τη διαδικασία με το τεστ κορονοιού. Aρκετές πληροφορίες είναι γενικές και άλλες πιο ειδικές.

Πως διαγιγνώσκεται κάποιος θετικός στον κορονοιό;

Η πιο αξιόπιστη μέθοδος είναι η ανίχνευση του γενετικού υλικού του ιού με αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης (PCR). Αυτή είναι και η μόνη διαθέσιμη και ασφαλής μέθοδος.

Τι είναι τα τεστ αντισωμάτων ;

Με τη δοκιμή για αντισώματα SARS-CoV-2, μπορεί να αποδειχθεί εάν το άτομο που έκανε το τεστ ήταν θετικό στον κορονοιό. Απαιτείται εξέταση αίματος. Πρέπει να διασφαλιστεί ότι το τεστ ανιχνεύει μόνο αντισώματα SARS-COV-2 και όχι άλλους κορονοιούς που μπορούν να προκαλέσουν κρυολόγημα και λοιμώξεις και μοιάζουν με την κανονική γρίπη στους ανθρώπους (διασταυρούμενες αντιδράσεις). Το τεστ αντισωμάτων δεν προορίζεται για χρήση στην οξεία διάγνωση μολυσμένων ασθενών και δεν αντικαθιστά τα διαγνωστικά για την ανίχνευση του ιού λαμβάνοντας ρινικά ή επιχρίσματα λαιμού, καθώς τα αντισώματα είναι ανιχνεύσιμα μόνο περίπου δύο εβδομάδες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων και περίπου τέσσερις εβδομάδες μετά τη μόλυνση . Τα τεστ αντισωμάτων μπορούν να ανιχνεύσουν μια λοίμωξη αναδρομικά και να παρέχουν ενδείξεις ότι ένα άτομο μπορεί να είναι άνοσο. Ο βαθμός στον οποίο η ανίχνευση αντισωμάτων σχετίζεται με ανοσία πρέπει να διερευνηθεί σε μελέτες. Προς το παρόν δεν συνιστάται η χρήση αυτών που αναφέρονται ως ταχείες δοκιμές αντισωμάτων σε ιατρικές πρακτικές.

Ποια είναι η εθνική στρατηγική της Γερμανίας για τα τεστ;

Το τεστ πρέπει να το κάνουμε αν έχουμε συμπτώματα κορονοιού. Θα κάνουμε επίσης υποχρεωτικά τεστ αν κάποιος από το περιβάλλον μας, την οικογένεια ή κάποιος ο οποιοσδήποτε βρέθηκε θετικός στον κορονοιό είχε προηγουμένως έρθει σε επαφή μαζί μας. Για παράδειγμα, αν κάποιος στην εταιρεία που εργαζόμαστε προσβληθεί από τον κορονοιό θα πρέπει και εμείς να κάνουμε τεστ για να δούμε αν κολλήσαμε. Το ίδιο με τα σχολεία, τα γηροκομεία και οπουδήποτε μαζευόμαστε ομάδες ανθρώπων σε ένα μέρος.

Το προσωπικό σε νοσοκομεία περνάει τακτικά τυχαίους ελέγχους.

Τέλος σε περιπτώσεις που σε ένα γεωγραφικό διαμέρισμα υπάρχουν πολλές λοιμώξεις τότε είναι πιθανόν να πρέπει να κάνετε το τεστ σε έναν τυχαίο έλεγχο.

Είναι πιθανό ένα τεστ να είναι ακόμη αρνητικό, παρόλο που το άτομο έχει ήδη μολυνθεί. Εάν υποψιάζεστε ότι μπορεί να έχετε όλα αυτά τα συμπτώματα του κορονοιού, καλέστε τον γενικό ιατρό σας ή καλέστε τον αριθμό 116 117. Θα αποφασίσουν εάν πρέπει να σας επανεξετάσουν.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ανιχνευθεί ο νέος κορονοιός μετά το τεστ;

Η διαδικασία του τεστ διαρκεί περίπου τέσσερις έως πέντε ώρες. Δεν συμπεριλαμβάνεται ο χρόνος που απαιτείται για τη μεταφορά στο εργαστήριο, τον χρόνο προετοιμασίας στο εργαστήριο και, κατά περίπτωση, κάθε χρόνο αναμονής λόγω μεγάλου όγκου δειγμάτων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το αποτέλεσμα είναι διαθέσιμο εντός 24 ωρών.

Αν το τεστ είναι θετικό;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η εξέλιξη της νόσου μετά τη μόλυνση με τον νέο κορονοϊό είναι πολύ ήπια και δεν χρειάζεται θεραπεία. Πολλά άτομα θετικά στον κορονοιό δεν έχουν καν συμπτώματα. Το επίκεντρο της θεραπείας για μια σοβαρή λοίμωξη περιλαμβάνει: υποστηρικτικά μέτρα, όπως χορήγηση οξυγόνου, κυκλοφορικό φάρμακο στήριξης, εάν είναι απαραίτητο αντιβιοτικά για την καταπολέμηση βακτηριακών εναλλακτικών ή συν-λοιμώξεων, καθώς και τη θεραπεία σχετικών υποκείμενων χρόνιων ασθενειών.

Μπορεί ένας οικογενειακός γιατρός να αρνηθεί να με εξετάσει εάν εμφανίζω συμπτώματα;

Η αξιολόγηση του γιατρού θα πρέπει να είναι αξιόπιστη. Εάν η κατάσταση της υγείας σας επιδεινωθεί, επικοινωνήστε ξανά με το γραφείο του γιατρού σας και ζητήστε του να σας πει τι να κάνετε στη συνέχεια. Επί του παρόντος, τα νοσοκομεία και οι οικογενειακοί ιατροί αποφασίζουν μόνοι τους ποιοι θα εξεταστούν. Βασίζουν την απόφασή τους στις συστάσεις του Robert Koch Institute.

Ποιες περιπτώσεις πρέπει να αναφερθούν και ποιες πληροφορίες διαβιβάζονται στο Robert Koch Institute;

Ένας γιατρός που υποψιάζεται ότι ο ασθενής του μπορεί να είναι θετικός στον νέο κορονοϊό πρέπει να ενημερώσει το γραφείο δημόσιας υγείας, σύμφωνα με το διάταγμα σχετικά με την υποχρέωση αναφοράς περιστατικών κοροναϊού. Όταν ένα εργαστήριο επιβεβαιώσει ότι ένα άτομο έχει το νέο κορονοϊό, είναι επίσης υποχρεωμένο να το αναφέρει στο γραφείο δημόσιας υγείας. Η έκθεση πρέπει να υποβληθεί χωρίς καθυστέρηση. το γραφείο δημόσιας υγείας πρέπει να λάβει τις πληροφορίες εντός 24 ωρών. Οι πληροφορίες που διαβιβάζονται περιλαμβάνουν το όνομα, τη διεύθυνση και τα στοιχεία επικοινωνίας του ενδιαφερομένου, έτσι ώστε η υπηρεσία δημόσιας υγείας να μπορεί να επικοινωνήσει με το άτομο και να λάβει τυχόν απαραίτητα μέτρα εάν χρειαστεί. Οι αρμόδιες υπηρεσίες υγείας διαβιβάζουν ηλεκτρονικά τα δεδομένα τους σχετικά με τις περιπτώσεις COVID-19 στις αρμόδιες αρχές Laender οι οποίες στη συνέχεια διαβιβάζουν τις πληροφορίες στο RKI, αν και χωρίς το όνομα, τη διεύθυνση ή τα στοιχεία επικοινωνίας των ενδιαφερομένων. Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στον ιστότοπο της RKI .

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks