Οι Ολλανδοί είναι οι 4οι πιο πλούσιοι παγκοσμίως

άμστερνταμ-ολλανδία-πλούσιοι

Κάτι έχουμε καταλάβει, αν και θα λέγαμε ότι δεν το δείχνουν ιδιαιτέρως αυτό οι Ολλανδοί, παρόλα ταύτα ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τη δυναμική της χώρας. Οι Ολλανδοί γνωρίζουν το εμπόριο όσοι ελάχιστοι λαοί σε αυτό τον πλανήτη.

Με μέσο καθαρό πλούτο σχεδόν 129.000 ευρώ ανά άτομο, η Ολλανδία βρίσκεται στην τέταρτη θέση στην κατάταξη των πλουσιότερων χωρών στον κόσμο, σύμφωνα με τη λίστα / έκθεση της Global Wealth για το 2020. Η έκθεση κατατάσσει τα περιουσιακά στοιχεία και τα χρέη σχεδόν 60 χωρών.

 Πλουσιότερη χώρα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες με μέσο καθαρό πλούτο / άτομο τα 218.000 ευρώ, ακολουθούμενες από την Ελβετία (212.000 ευρώ) και τη Δανία (149.000 ευρώ). Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο μέσος όρος είναι τα 36000 ευρώ.

Ο κορονοιός

Οι ειδικοί στην έκθεση έγραψαν ότι το 2020 ήταν μια χρονιά μεγάλων αντιθέσεων. Με την Covid-19 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει το εισόδημά τους και πολλά νοικοκυριά έχουν χρεωθεί περισσότερο ως αποτέλεσμα της κρίσης. Από την άλλη πλευρά, αρκετοί τα κατάφεραν λόγω και της οικονομικής υποστήριξης από την κυβέρνηση.

Στην αντίπερα όχθη…

Οι Ολλανδοί έγιναν πλουσιότεροι κατά μέσο όρο, αλλά οι διαφορές μεταξύ των νοικοκυριών είναι σχετικά μεγάλες, γράφουν οι ερευνητές. Αυτό συμβαίνει επειδή τα ολλανδικά νοικοκυριά με μικρό πλούτο έχουν πολλά χρέη.

Ελλάδα, Βέλγιο και Γερμανία

  1. Το Βέλγιο ακολουθεί στη λίστα την Ολλανδία, στην 10η θέση, με καθαρό πλούτο σχεδόν 99 χιλιάδες ευρώ ανά άτομο.
  2. Η Γερμανία είναι στην 18η θέση με καθαρό πλούτο 61760 ευρώ / άτομο.
  3. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 29η θέση με περίπου 17 χιλιάδες / άτομο.

Δυστυχώς, όπως σε όλες τις αντίστοιχες λίστες θα παρατηρήσουμε ότι πολλές χώρες έχουν πρόβλημα – είναι πολλοί οι κάτοικοι, πολλών χωρών που ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας.

Food For Thought!

Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


ΚάνεLike στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία ,το Βέλγιο , τη Γερμανία , την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks