Ασφαλή ποδηλασία στην εποχή του κορονοιού

Ολλανδία-Ποδηλασία-Απόσταση

Ποδηλασία με έως 2 άτομα και απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Πώς το κάνετε αυτό ενώ κάνετε ποδηλασία στην Ολλανδία, το Βέλγιο ή τη Γερμανία;

Τα πιο όμορφα μέρη τα βλέπεις με το ποδήλατο !

1. Δώστε ο ένας στον άλλο χώρο

Για MTB Trails

Πάντα και παντού διατηρούμε 1,5 μέτρο απόσταση από τους άλλους. Ειδικά στα απομονωμένα κομμάτια της διαδρομής μπορούμε να το κάνουμε εύκολα αυτό.

Μη βιάζεστε από κάποιον που οδηγεί πίσω σας. Μείνετε ήρεμοι, αλλά μετακινηθείτε προς την πλευρά όπου μπορείτε, ώστε να μπορούν να σας περάσουν οι υπόλοιποι.

Θέλετε να προσπεράσετε κάποιον; Μην αναπτύξτε αμέσως ταχύτητα. Κρατήστε αρκετή απόσταση, κάντε υπομονή μέχρι να έχετε τον χώρο να προσπεράσετε με ασφάλεια.

*Αυτή η οδηγία ισχύει και για την εποχή προ κορονοιού.

2. Βόλτα ως ντουέτο ή σόλο

Κρατήστε τον μέγιστο αριθμό 2 ατόμων και διατηρήστε επαρκή απόσταση μεταξύ σας. Επομένως, μην φύγετε με πολλαπλά ζευγάρια, με τα οποία θα συνεχίσετε να βρίσκεστε κοντά στο δρόμο.

Ένα ντουέτο είναι καλά για μια καλή ποδηλασία. Άλλωστε ακόμα και μόνοι μας στο ποδήλατο έχουμε ευχάριστες διαδρομές και υπέροχες εικόνες. Καθαρίζει το μυαλό και η σκέψη.

3. Βόλτα συντηρητικά

Προσαρμόστε το ρυθμό σας την εμπειρία και τις δεξιότητές σας. Ειδικά οι αρχάριοι θα ήταν συνετό να προσέχουν ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς. Επιλέξτε τη σωστή προστασία και εξοπλισμό και να φοράτε πάντα κράνος όπου χρειάζεται (π.χ. MTB trails ή ακόμα και παντού).

4. Ελάτε πιο κοντά στο ποδήλατό σας

Τα αυστηρότερα μέτρα στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στον περιορισμό των «ταξιδιών» και, συνεπώς, στη μείωση των συγκεντρώσεων και του πλήθους. Επιλέξτε διαδρομές που είναι κοντά στο σπίτι σας. Μη πηγαίνετε σε μέρη τουριστικά.

Για πιο μακρινές ποδηλατικές διαδρομές που απαιτούν αυτοκίνητο ας περιμένουμε λίγο. Άλλωστε όλοι όσοι ζούμε στο εξωτερικό έχουμε υπέροχες και πράσινες διαδρομές πολύ κοντά από το σπίτι μας.

6. Φέρτε φαγητό και ποτό μαζί σας

Τα καταστήματα εστίασης πρέπει να μείνουν κλειστά προς το παρόν. Επομένως, δεν είναι δυνατόν να σταματήσετε για ένα καφέ στο δρόμο. Πάρτε λοιπόν φαγητό και ποτό μαζί σας εν κινήσει. (Φυσικά) παίρνετε άδεια συσκευασία μαζί σας και την πετάτε στα σκουπίδια.

Κάποια αρκετά μαγαζιά είναι ανοιχτά για take-away, αλλά καλό είναι να έχουμε υγιεινή και ελαφριά τροφή στην τσάντα μας. Επίσης γεμάτο παγούρι.

7. Τηρήστε τους κανόνες

Παραμείνετε στο μέγιστο μέγεθος της ομάδας των 2 ατόμων και σεβαστείτε την απόσταση 1,5 μέτρων από άλλους ποδηλάτες. Υπάρχει χώρος για όλους!

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks